Blogarchívum

2010. január 7., csütörtök

A csepeli MSZP erkölcsi és politikai felelőse a kettős gyilkosságnak?

A helyi MSZP-s vezetés tisztában volt a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjának csalássorozatával, mégsem tettek semmit. Az erkölcsi és politikai felelősség az övék – mondta Németh Szilárd, a Fidesz csepeli országgyűlési képviselője a brutális gyilkosság egyéves évfordulóján.

2009. január 7-én este egy csepeli iskolában brutális kegyetlenséggel lőttek agyon két embert. Az egyik áldozat Takács József, a helyi önkormányzat MSZP-s képviselője, a másik Papp László, egy fiatal tanár volt. A két gyilkossággal a pár nappal korábban elbocsátott biztonsági őrt (Kun Tamást) és az ugyancsak kirúgott igazgatót (Deme Gábort) gyanúsítják – olvasható a Fidesz oldalán.

Németh Szilárd, csepeli fideszes országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a meggyilkolt Takács József egy 11 oldalas feljegyzést készített Deme Gábor, MSZP-s politikus csalássorozatáról. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola iratai szerint a volt gazdasági igazgató 2007-ben például 1,16 millió forintot utalt át a részben saját tulajdonában lévő cégnek. 3 milliót pedig úgy fizetett ki terembérletre és takarításra, hogy a kiadási bizonylatok hiányoztak.

A fideszes politikus hozzátette: Takács József a bűncselekmény-sorozatról tájékoztatta a helyi MSZP vezetését is, Tóth Mihály polgármestert, Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkárt, Podolák György országgyűlési képviselőt, Orosz Ferenc alpolgármestert, Szenteczky Jánost, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját, a csepeli MSZP alelnökét, és Zalati Bélát, aki az MSZP csepeli polgármester-jelöltje. Feljelentés azonban nem történt az ügyben. Németh Szilád megjegyezte: a helyi MSZP-vezérkar nemcsak az iskolában történt csalásról tudott, de az ezzel kapcsolatos, az önkormányzat intézményeit is érintő bűncselekmény-sorozatról is.

„Az elvtársak rendkívüli módon megijedtek” - fogalmazott Németh Szilárd, aki szerint a felsorolt politikusok tartják fent Csepelen a mutyivilágot. Mint folytatta, őket tartja a csepeli kettős gyilkosság erkölcsi és politikai felelőseinek, ezért véleménye szerint le kellene mondaniuk politikai tisztségeikről. A honatya rámutatott arra is, a rendőrségnek egy év alatt nem sikerült felderítenie az említett szocialista politikusok szerepét az ügyben, de még a vádat sem sikerült összeállítaniuk.

Németh Szilárd éppen ezért a főügyészhez fordul, hogy tájékoztatást kérjen az ügy állásáról, és arról, kihallgattak-e Deme Gáboron kívül más szocialista politikust az ügyben.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése