Blogarchívum

2010. január 21., csütörtök

70 éves nyugdíjkorhatárt hozna egy újabb Gyurcsány-korszak?

A szocialisták ijesztgetése – miszerint kormányváltás esetén a svéd nyugdíjmodell kerül bevezetésre – teljesen alaptalan – fogalmazott Iván László, a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke. Egyértelmű: az MSZP azért támadja ilyen agresszíven a Fideszt, hogy elterelje a figyelmet saját bűneiről – tette hozzá.

A Nyugdíj és Időskor Kerekasztal decemberi zárójelentéséből minden kétséget kizáróan kiderül: ha folytatódik a Gyurcsány-korszak, a nyugdíjak privatizációjára számíthatunk – tette egyértelművé a politikus. A hipotézisek között szerepel továbbá a nyugdíjkorhatár felemelése is: 2009-ben még 62 évről, de 2020-ban már 65-ről, végül már 70 évről beszélhetünk.

„A kívánatos célállapot szerint az állami nyugdíjrendszer hosszú átmenetet követően kizárólag egy alacsony összegű, általános adóbevételekből finanszírozott, 70 éves kortól fizetendő alapnyugdíjból áll” – idézte Iván László a jelentést.

A képviselő rámutatott: az MSZP súlyosan agresszív töltetű kommunikációjával mindezt a Fideszre próbálja hárítani. A kerekasztal jelentése azonban az ő terveiket írja le. A Fidesz nem kívánja, soha nem is kívánta a svéd nyugdíjmodell bevezetését – hangsúlyozta. Hozzátette: Magyarországon magyar modellre, magyar módszerre van szükség, ami igazodik a magyar viszonyokhoz. A Fidesz ennek pártján áll – olvasható a Fidesz portálján.

Gondoskodunk arról, hogy azt a mélyszegénységbe taszító politikát, amit 2002 óta folytat a kormány, megfékezzük. Garantáltan megőrizzük a nyugdíjak reálértékét – húzta alá Iván László.

17 megjegyzés :

  1. Elsősorban szerintem magukkal a nyugdíjasokkal szemben pofátlanság, amit itt művelnek a parlamenti politikusok, mert egyfolytában róluk beszélnek- NÉLKÜLÜK.

    Felháborító továbbá az is, hogy úgy tesznek itt jobbról-balról, mintha ebben az országban KIZÁRÓLAG nyugdíjasok élnének.
    Jó, jó, értem én, hogy a biztos pártválasztók körében a többség a nyugdíjasok közül kerül ki, de ami sok, az sok.
    Hahóóóóóóó!!!! Mi is itt vagyunk ám!

    Mi a helyzet az aktív dolgozókkal, a munkanélküliekkel, a gyermekeket nevelőkkel? Mi van azokkal, akik eltartják ezt az országot?
    Tudtommal még mi is itt vagyunk, de mintha a jelenlegi parlamenti pártok- legalábbis ezen a héten- levegőnek nézték volna azokat, akik nem nyugdíjasok.

    Az idős, munkában megőszült emberek pedig odahaza csak kapkodják a fejüket, és úgy nézhetik ezt az egészet, mint valami ping-pong meccset, ahol a trófea az ő "fejük" (szavazatuk)
    Szánalmas:-(((

    VálaszTörlés
  2. Már abba szívinfarktust kapnék- a helyükben-, hogy napról-napra durvábban licitálják túl egymást, sötétebbnél-sötétebb jövőképet festve a szegény magyar nyugdíjasok várható sorsáról, ha azt a "megátalkodott" ilyen, vagy olyan pártot szavazzák meg.
    A végén még egy csomóan ezektől a rémhírektől fognak agyvérzést, vagy szívinfót kapni.

    VálaszTörlés
  3. Ja! Hamarosan következnek az évértékelő beszédek, ahol nyilván mindenki igyekszik saját pártját fényezni, bizonygatva azt, hogy ők tettek eddig a legtöbbet a nyugdíjasokért.
    Kár, hogy ezt éppen a nyugdíjasok nem vették észre:-(((

    VálaszTörlés
  4. http://lanyizoli.multiply.com/journal/item/2402/2402

    Annyira méltánytalan a tisztességes, idős emberekkel szemben, amit ilyenkor, kampány idején művelnek velük:-((

    VálaszTörlés
  5. Természetesen, az idősebb korosztály nem olyan buta, mint ahogy a pártok képzelik. Megvan a maguk véleménye.
    Legtöbbjének nincs lehetősége valamilyen fórumon véleményt mondani, de azért látják, hogy a legkönnyebben megnyirbálható összeg a nyugdíjkeret.
    Nézzük meg a másik oldalt.
    Feltettem ide a Figyelő Net linket. Érdemes, a hozzászólásokat végig olvasni, mert ott sokfajta vélemény megjelenik.
    http://www.fn.hu/hetilap/20100105/a_fidesz_nyugdijtervei

    VálaszTörlés
  6. Csoda-e, ha az évek során kampány-mérgezést és -allergiát kaptam?

    VálaszTörlés
  7. Tiszta haszon! Nincs több kiadás rájuk. :-S

    VálaszTörlés
  8. Nem lehet vagy-vagy alapon felosztani a társadalmat.
    Miért nem jelent teljes értékű munkát - mi több: hivatást a gyermeknevelés???
    Az erkölcsi és érzelmi szempontoktól eltekintve is - hát nem a jövő adózóit és nyugdíj-járulék fizetőit nevelik ki a szülők az állam javára?

    Nem tudom, feltűnt-e már, de éppen az a korosztály jut legkönnyebben munkához, amelyik éppen a családalapítás korában van. Feltétel: ne legyen gyereke, és ne is akarjon. :-((

    VálaszTörlés
  9. Megnéztem a linket, aresz, én nem tudom, hogy vannak ezzel a nyugdíjasok, nem szédülnek még bele ebbe a sok ijesztgetésbe?
    Jól tudom, hogy nem mind vezethető birkaként, de szerintem már lassan súrolja az életveszélyt az a bolondokháza, amit rendeznek 4 évenként "a nyugdíjasokat féltve".Remélem, látják és tudják, hogy mit művelnek velük megint. Én nagyon unnám ezt a cirkuszt a helyükben....


    Valahogy úgy, ahogy Ólevendula mondja, "allergiám" lenne ettől a sok nyugdíjasokat féltő párt-szövegtől.

    ------------------------------------------------------
    "Feltétel: ne legyen gyereke, és ne is akarjon. :-(("
    Ne is mondd:-((

    VálaszTörlés
  10. „Most mi történik? Évente 500 milliárd forintot teszünk át a nyugdíjkasszába adófizetői pénzekből vagy külföldi hitelekből” – vázolja a visszás helyzetet Varga.

    Az miért nem tünik fel, hogy a multban több évtizeden át mai értéken számítva évente hasonló nagyságú nyugdijbefizetést tettek át a költségvetésbe, miközben mesterségesen alacsony szinten tartották a nyugdíjkifizetéseket?

    A nyugdíjasok azért fontosak, mert ők adják a szavazásra jogosultak táborának több, mint 1/3-át.

    VálaszTörlés
  11. Ma kinyitottam a postaládát, és az ölembe pottyant a két szóróanyag: az mszp-jé és a Fideszé. Gondolom, micsoda boldogság lehet az időseknek, hogy újabban ennyi olvasnivalóval ellátják őket. Legalább érzik, hogy törődnek velük. Ilyenkor.

    VálaszTörlés
  12. Ez az igazi kérdés, Halászb!
    Akkor ugyanis legalább hárommillóan dolgoztak, mert munkakerülésért börtön járt!
    Akkor mindenkinek a zsebéből kivették ami a "közösbe" kellett. Vajon hová lett?

    VálaszTörlés
  13. Na illlllllllyet....komolyan mondom, ez már mindennek a paródiája, ez burleszk. Perceken át röhögtem, ez kész, ezt nem lehet RÖ-HÖ-GÉS nélkül kibírni.
    MINDENKI aláírás gyűjtésbe kezd a nyugdíjasok érdekében. MINDENKI azt akarja megakadályozni, hogy 70 év legyen a nyugdíjkorhatár.
    Kérdés: ha mindenki autogrammot gyűjt ellene, ki a tököm akarja bevezetni????.-))))))))))))

    http://www.beol.hu/orszag-vilag/belfold/az-mszp-is-alairast-gyujt-a-nyugdijak-vedelmeben-282838

    VálaszTörlés
  14. http://barikad.hu/node/45560

    Ezek legalább értelmes javaslatok. Mint pl.

    Javasolni fogjuk a szülőtámogatási életjáradék bevezetését, melynek a lényege az, hogy a felnőtt gyermekek személyi jövedelemadójuk egy meghatározott részét közvetlenül a szülők, gondviselők részére utalják.

    De van ott több normális, két lábal a földön járó embertől való javaslat is.
    És nem a másik túllicitálásával, démonizálásával kellene végre foglalkozni. Mint ahogy a cikk írója sem azt teszi. Végre!

    VálaszTörlés
  15. Nem akarnék a nyugdíjasok zsákutcájában toporogni, mert eleve vannak milliomos nyugdíjasok, és nagyon szegények is. Sajátos módon, akinek kicsi a nyugdíja az dolgozott sokat, akié meg hatalmas, az meg azt sem tudja, mi a munka, mert valami függetlenített prátfunkci volt.
    Sokkal fontosabb kérdés, hogy mit ismernek el szolgálati jogviszonynak.
    Pl. aki a gyermekét neveli (vagy öreg szüléjét ápolja), az teljes értékű munka.
    A szakmunkás tanulók, (amíg volt ilyen) szintén dolgoztak, de nem kaptak fizetést, csak valami kis zsebpénzt - ösztöndíjnak. Ilyesmit feltétlen el kéne ismerni munkaviszonynak.
    A nyugdíjemelést egységes összegben kéne megállapítani, hiszen a nyugdíjalap úgyis különbözik. A milliomos pártfunkcionárius százezres nyugdíjemelést kap akkor, amikor egy volt TSZ dolgozó egy-két ezer forintot, mert a nyugdíjak emelését mindig %-ban mondják ki.

    Végül: Szerintem rendkívül aljasul cinikus intézkedés a nyugdíj korhatár, és a szolgálati időhatár emelése akkor, amikor ekkora a munkanélküliség, és a fiatal pályakezdőknek szinte esélyük sincs elhelyezkedni.
    Akkor miért várják el az idősebbektől, hogy járókerettel odareszkessenek a munkaügyi központba???

    VálaszTörlés
  16. "eleve vannak milliomos nyugdíjasok, és nagyon szegények is. Sajátos módon, akinek kicsi a nyugdíja az dolgozott sokat, akié meg hatalmas, az meg azt sem tudja, mi a munka, mert valami függetlenített prátfunkci volt.(..)

    Mindenre van orvosság, csak MERNI KELL hozzányúlni a problémákhoz végre.
    "Az indokolatlanul magas, többszázezres nyugdíjakat felülvizsgáljuk, és átcsoportosítjuk a kisnyugdíjak emelésére."

    VálaszTörlés