Blogarchívum

2009. december 28., hétfő

Kilakoltatás

Kérem szépen segítsenek rajtunk. A válság miatt az én és férjem munkaviszonya is megszűnt tavaly májusban. Az előtte még 35.000 Ft-os deviza hitelt még 1, 2 hónapig valahogyan fizettük, de aztán 75.000 Ft-ra nőtt, amit sehogyan sem tudtunk fizetni, hiszen munkánk azóta sincs, a munkanélküli segély azóta már lejárt, rátot kapunk.

3 gyermekünk van, akik által szocpol is van a lakáson. A banknak többször írtam levélben kérelmet, hogy egy év halasztást kérjek, futamidő kitolással, és a válaszuk a szerződés felmondás volt. Se levél se semmi nem volt csatolva, csak a szerződés felmondás. Ma már a végrehajtótól kaptam levelet, árverezésről.

Úgy hiszem a válság miatt kialakult munkanélküliségről igazából nem mi tehetünk, és mégis mi bűnhődünk többszörösen. Nem elég, hogy nincs munkánk, nekem, aki 14 éves kora óta mindig is dolgozott, nem tudom a villanyszámlám fizetni, még a lakásom is elveszik.

A baj, hogy nincs hová mennünk. Segítsenek kérem mielőbb.

Név, cím itt:

http://www.magyarokszovetsege.hu/content/kilakoltatas



13 megjegyzés :

  1. Milyen érdekes, hogy ezekben az esetekben nem alkalmazzák a A " vis maior " meghatározását.
    Ennek a lényege az, hogy a szerződő fél nem tehet a teljesítés meghiúsulásáról, előre nem tudhatott a meghiúsulás okáról, nem ő idézte elő, és nem állt módjában elhárítani. Röviden ezt jelenti a Vis major - ebben az esetben a szerződő felet nem terheli felelősség.
    Mintha nem jogászok intéznék a devizahitel ügyeket, vagy már erősen szenilisek.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos egyre többen fogunk ilyen leveleket fogalmazni. A papírt már simítgatom...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szomorú, amikor ilyeneket olvasunk, vagy ilyenekről hallunk. Akik eljutnak idáig, azoknak már nem segítség a tavaszi választás és a szebb jövő reménye. Egy élet munkáját újra felépíteni a nincstelenségből majdhogynem reménytelen. Vajon aki végrehajtónak megy, annak az embernek milyen lelkülete van?
    A bankok miből fogják fenntartani magukat, ha elfogynak a hiteligénylők, mert már mindenkit kifosztottak? Sok furcsa kérdés motoszkál a fejemben.

    Ancibó, Te pedig a négylevelű lóherét simogasd, ne vonzzad be a rosszat magadnak. Szerencsére még van munkád és reméljük még sokáig lesz is.

    VálaszTörlés
  4. Igazad van Anyus. Dolgozhatom...csak hogy nem elég semmire...
    na de szót fogadok..megyek a lóherémhez. :)

    VálaszTörlés
  5. Valóban nem elég semmire, de legalább még van munkánk és fedél a fejünk fölött. Elszorul a szívem a munkanélküliek miatt, akik már zsugázni sem tudnak a csekkekkel, mert egyet sem tudnak befizetni. Ha jól kártyázunk, mi azért még kifizetgetjük úgy-ahogy a számlákat. Tudod milyen nagy szó ez ma? :)

    VálaszTörlés
  6. Furcsállom, hogy a hivatalos tömegtájékoztatásban mennyire kevés szó esik a munkát- és otthont vesztett emberekről.
    Néha-néha mondanak egy számot, olyan közönnyel, mintha a napi középhőmérsékletet ismertetnék.
    Az otthont vesztett emberek további sorsát azonban nem követi senki.
    A családok biztosan szétesnek - hiszen hol tartsanak össze, mentálisan és fizikálisan sérülnek, méghozzá gyakran súlyosan.
    A szabadtéri ételosztás egyenesen megalázó ebben a tekintetben.
    Legközelebb akkor van róluk szó, amikor az aluljárókban kell a
    teljesen lepusztult, maguk alá csináló "rongycsomókat" kell kerülgetni. :-((
    Véleményem szerint az ilyen kilakoltatás egyenlő a lassú halált okozó kínzással.
    Az emberi méltósághoz, egészséghez fűződő alapjogokat sértik meg vele a kufárok.

    VálaszTörlés
  7. Erről van szó! Akik odáig eljutnak, hogy a hajléktalanok életét élik, esélyük sincs a felemelkedéshez. Volt egy bácsi a Nagyvárad téri aluljáróban. Harmadik éve él hullámpapíron a telefonfülkében. Az idén kirakták onnan az István kórházhoz vezető lépcsőhöz közel. Ez a harmadik tele volt, de három hete már más fekszik a helyén. Mondják meghalt szegény. A kisöreg csendes volt, nem hőbörgött, néha még mosolygott is, ha adtak neki valamit. Az idén már látszott rajta, hogy feladta, csak feküdt, itta a kannás bort, a szeme kifejezéstelen volt. Egyik reggel pedig már hült helyét láttuk. Egy ledolgozott élet után így végezni, felháborító!!!

    VálaszTörlés
  8. A Déli pu. aluljárójából is rendre viszik el a hajnalra kihűlt hajléktalanokat.
    Idős embernek látszanak, és volt közöttük aki 35 évesen halt meg.

    VálaszTörlés
  9. "Az emberi méltósághoz, egészséghez fűződő alapjogokat sértik meg vele a kufárok."
    Ez itt a lényeg, de ki törődik ezzel?
    Lényeg, hogy Sukorón, meg Pátyon, meg Isten tudja, még hány helyen épül az új város.Kaszinó, Golfpálya, meg Paradicsom, vagy paprika. Nekünk meg toll a fülünkbe.

    Olyan szintre süllyedtünk, hogy lassan kezet csókolunk a saját rabszolgatartóinknak, csak mert robotolhatunk nekik életfogytig. Aztán, ha már kitaposták belőlünk a szuszt, nyugodtan meg is dögölhetünk. Ha lehet, persze jó nagy csendben, nehogy sértse érzékeny füleiket a halálhörgésünk.
    (Nem magamról beszélek, én viszonylag jól vagyok, csak úgy...általában, rólunk, magyarokról, itt a Kárpát-Hazában.)

    VálaszTörlés
  10. Majd elfelejtettem: sajnos nem tudok segíteni. Bár tudnék!
    Esküszöm, a lottónyereményemet csupa ilyen ügyre fogom szentelni!

    VálaszTörlés