Blogarchívum

2009. december 4., péntek

Kepes átadta a Flores-interjút


2009. december 4., péntek 17:06 | Frissítve: 1 órája

Átadta a Magyarországon vizsgálódó két bolíviai parlamenti képviselőnek a korábban Eduardo Rózsa Flores-szel készített interjú spanyol nyelvre fordított szövegét Kepes András - közölte a televíziós személyiség jogi képviselője.

 

A nap folyamán találkoztak a két dél-amerikai honatyával, a beszélgetést kamerával rögzítették - mondta Papp Gábor, ez utóbbi lépést "egyfajta szükséges óvatosságnak" nevezve.

Mint mondta, a beszélgetés során a magyar tévés kimerítően válaszolt a feltett kérdésekre, de eddig Magyarországon el nem hangzott újdonsággal nem szolgált a bolíviai képviselőknek.

A héten először Írországban, majd Magyarországon vizsgálódott két bolíviai ellenzéki képviselő, Bernardo Montenegro és Pablo Banegas az ügyben; az érintett három magyar itthoni hátteréről is érdeklődtek a politikusok, akik nem akarják lezártnak tekinteni az áprilisi Santa Cruz-i kommandósakció nyomozását a dél-amerikai országban.



Rózsa-Flores szülővárosa védelmét szervezte
2009. április 21., kedd 21:35 | Frissítve: 2009. április 22.
---------------------------------------------------------------------------------

A bolíviai-horvát-magyar kalandor elutazása előtt Kepes Andrásnak elmondta, miért megy szülőföldjére: felkérték, hogy védje meg a kormányerőktől Santa Cruzt. A riporter szerint a kedden bemutatott felvétel gyakorlatilag Eduardo végrendelete volt, mert csak benne bízott meg.

(...)

Rózsa-Flores azt mondta, másfél évvel korábban Santa Cruzból kérték fel, mert "kezdett olyan helyzet kialakulni az országban, hogy félő volt, erőszakos cselekményekre kerülhet sor". Az őt megkeresők célja az, hogy politikai eszközökkel, "de erőt felmutatva" elérjék Santa Cruz függetlenségének kikiáltását.

A függetlenség is benne volt a pakliban

Szerinte attól lehetett tartani, hogy a kormányerők "letarolják a tartományt, felkészültünk arra, hogy kikiáltjuk a függetlenséget és csinálunk egy új országot". A pénz rendelkezésre állt, a fegyvereket nem legális csatornákon keresztül szerezték be - mondta.

Állítása szerint az országba "nem turistaként" érkezett, hanem Brazília felől, a zöldhatáron át.

Amikor megkérdezték tőle, mennyi pénzért vállalja a feladatot, azt felelte, nincsenek feltételei, a hazájáért teszi. "Zsoldos sose voltam, sose leszek" - mondta az interjúban.

Ez volt a végrendelete

A Különös történetek című műsor szerkesztője, Kepes András korábban a távirati irodának azt mondta, hogy a beszélgetés gyakorlatilag végrendeletnek készült.

(...)

Tovább >>Index.hu

13 megjegyzés :

  1. Én Szilvásynál kérdezősködnék erről a dologról, eskü alatt....

    VálaszTörlés
  2. Eeegen... No, meg Draskovics is lemondott, mert úgymond: elvégezte amit rábíztak.
    Eskü alatt vallatni ezeket? Egy kőszikla biztosabbnak tűnik.
    Elfelejtették már, hogy miniszteri esküt is tettek. Szerintem egy szót se tudnának fejből idézni az eskü szövegéből.

    VálaszTörlés
  3. Én azt is megérdeklődném Kepestől, hány titkosszolgálatnak dolgozik....

    Azt hiszem itt csúszott pléhre ez a Flores.

    VálaszTörlés
  4. Igazad lehet.
    Egyik gyanum az volt, hogy valaki leadta a fülest róluk. A másik gyanum meg az volt, hogy esetleg hamis információt juttatott el a bolíviai hatóságokhoz, éppen Floresék "hatástalanítása" céljából.
    Minden esetre, ha valakik ki akarnak hasítani egy darabot bármelyik államból, azokkal gyakran megesik, hogy lelövik őket.

    VálaszTörlés
  5. Az biztos...:D, az álmoskönyv is ezt mondja....:D

    Én egyáltalán nem kételkedném egy bolíviai-magyar NBH akcióban, mindkettőnek nagy szüksége volt rá hogy a szélsőjobbal riogasson....

    VálaszTörlés
  6. Csak hát ez úgy volt szélsőjobbos, mint 2006 októberében az átöltözött ÁVH-sok - szerintem.

    VálaszTörlés
  7. Hát persze, de az a papírnak és nyomdafestéknek nem számít....:((

    Láttad, Magyarországon is rögtön kezdődött a riogatás...

    VálaszTörlés
  8. Ahogy Bocskai István fejedelmünk mondta egykoron: "...az dolgot őt magát nézzük..." :D

    VálaszTörlés
  9. Nem mondom, hogy nincs így, Ólevendula:-)
    Viszont: egy magyar embert megöltek a bolíviai rendőrök, kettő pedig a börtöneikben rohad. Szerintem még akkor is megilleti őket (az ügyüket) egy tisztességes kivizsgálás, ha tényleg terroristák.Nekünk kötelességünk lenne ezt kérni (követelni) a bolíviakiaktól, szerintem.
    Elfogató parancsot kiadni az ellenzéki képviselők ellen miféle bennszülött magatartás?:-))

    Ne értsd félre, én nem tartozom azok közzé, akik mindenféle aláírásokat, petíciókat, mit tudom én mi mindent gyűjtenek a srácokért. Halvány lila dunsztom nincs róla, hogy kifélék, ezért nem is kardoskodok értük.
    Én csak egyet tudok: a tisztességes eljárás jár mindenkinek.

    (Pl: Budaházy sem a szívem csücske, én vele kapcsolatban is főként a törvényességet, az igazságosságot hiányolom.)

    VálaszTörlés
  10. Az nem vitás, hogy a tisztességes igazságügyi eljárás mindenkinek jár, alapvető emberi joga.

    VálaszTörlés
  11. Az is biztos, hogy engem soha nem lőnének le Bolíviában, és nem is vádolnának terror cselekményekkel, állam ellenes bűntettekkel. Ki az az állat, aki Bolíviába megy "kiruccanni"? Annyi jó hely van a világon..Miért éppen (Alaszka) vagyis: Bolívia?:-))

    VálaszTörlés