Blogarchívum

2009. december 2., szerda

Hírek - röviden


Lemondott Draskovics Tibor

Lemondott Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. A tárca közleménye szerint a politikus azért döntött így, mert az általa vállalt jogalkotási feladatok jelentős részét sikerrel elvégezték, (!?)  a következő időszak pedig már sokkal inkább pártpolitikáról, mint szakmai munkáról szól majd.

A Hírszerző internetes portál úgy tudja: a Gyurcsány Ferenc bizalmi emberének számító Draskovics az üzleti világban folytatja pályafutását, bársonyszékét pedig a következő hónapokra egy MSZP-s politikus kaphatja meg.

Bajnai sajnálja, de elfogadja...

(...)

„Bőven itt volt az ideje”

Végigtekintve Draskovics botránykrónikáján, bőven itt volt az ideje távozásának – olvasható a Fidesz közleményében. Ugyanakkor az egész Gyurcsány–Bajnai-kormánynak már régen ugyanezt kellett volna tennie – teszik hozzá. Távozásukkal újabb öt hónapnyi kilátástalan vergődést spórolhatna meg Magyarország – zárul a közlemény.

(hírTV, FH, OS)


Sérültek az ellentüntetők jogai a homoszexuálisok felvonulásán

Több ponton is visszásságokat tárt fel az ombudsman a szeptemberi homoszexuális-felvonulással kapcsolatos rendőri intézkedéseknél. Megállapításai szerint a rendőrség - a többi között - megsértette a véleménynyilvánítás szabadságát és veszélyeztette az ellentüntetők és egyes rendőrök testi épségét.
Tovább>>

A tartomány összes rendőrét kirúgják a Fülöp-szigeteki mészárlás után

A Fülöp-szigetek hatóságai szerdán bejelentették, hogy az összes rendőrt, 1092 embert váltanak le tisztségükből abban a déli tartományban, ahol a múlt héten politikai mészárlás történt. A rendőröket azért váltják le más kollégákra, mert félő, hogy a biztonságiak közül többen is részt vettek az 57 ember meggyilkolásában. A mészárlás ügyében hétfőn huszonöt rendbeli gyilkossággal vádoltak meg az ügyészek egy polgármestert.
Tovább>>

Hagyó Miklós távol marad, ha a BKV gyanús ügyeiről van szó

Második alkalommal sem jelent meg a költségvetési bizottság ellenőrző albizottságának ülésén Hagyó Miklós. A testület szerdán a BKV másfél milliárd forintos végkielégítési ügyeiről szóló vizsgálatot tárgyalta volna, ahová a területért az abban az időszakban felelős főpolgármester-helyettest is meghívták. A bizottság szocialista tagjai is távol maradtak, így a testület határozatképtelen volt.
Tovább>>

Moszkvában kezdi az évet Bajnai

(Megj:Pedig ő nem is jobbikos)Bajnai Gordon 2010 elején Moszkvába látogat, a hivatalos út előkészítéséről tárgyalt Athénban Balázs Péter külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval – tudatta szerdán a külügyminiszter. Balázs Péter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) éves miniszteri értekezletén vett részt.
Tovább>>

Fidesz: a kormány offshore cégre bízta a jogosítványok gyártását

A Fidesz szerint indokolatlan és elfogadhatatlan, hogy a kormány nevében a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) egy mindössze egy főt foglalkoztató offshore céget bízott meg a vezetői engedélyek gyártásával 250 millió forint értékben - jelentette ki Balsai István, az ellenzéki párt jogi igazgatója.
Tovább>>

Orbán Viktor a tiltakozó közgazdászokkal konzultál

A költségvetés elfogadása ellen a napokban tiltakozó 29 közgazdásszal konzultál pénteken Orbán Viktor. A Fidesz elnöke a szakemberekkel megvitatja a költségvetés elfogadása után kialakult helyzetet - jelentette be szerdán délelőtt Koszorús László, a Fidesz elnöki stábjának helyettes vezetője.
Tovább>>

11 megjegyzés :

  1. Ebből még mi lesz...(drazsé nem mond le csak úúúúúúgy....))

    VálaszTörlés
  2. Nincs egyedül. Benedek Fülöp is lemondott
    "Távozna Benedek Fülöp. A Kossuth Rádió úgy tudja, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő hivatali visszaélésért első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt vezérigazgató-helyettese felajánlotta lemondását.


    Benedek Fülöpöt az MNV-hez a pénzügyminiszter nevezte ki és ő is mentheti fel. Az agrártárca volt közigazgatási államtitkárát kedden a Heves Megyei Bíróság találta bűnösnek a pákozdi földügyben. *Első fokon másfél év, 3 évre felfüggesztett börtönre ítélték, valamint 3 millió forint pénzbírsággal is sújtották.

    A vád szerint Benedek 2006 elején hivatali és eljárási jogait túllépve a felügyelete alatt működő hivatalok alkalmazottainak közvetlen utasításával és más szabálytalan eszközökkel segítette, hogy egy pákozdi állami föld külföldi vállalkozói tulajdonba kerüljön."

    (hírTV)
    *****************************************************************************************
    Ezzel szemben a hivatali visszaélésről alkotott törvény így szól:

    Btk 225. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével egyébként visszaél, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.)

    VálaszTörlés
  3. Szó ami szó: ez is megér egy misét.

    Nem tudom, de kissé aggaszt, mi lehet a háttérben, ha már drazsé is lelép...

    VálaszTörlés
  4. drazsé azért mondott le, mert a nemzetközi zsidó terroristák ellen, akik magyar áll.polg-ságúak, nem adtak ki körözést, helyettük Budaházyt ültették le ártatlanul. Ma érkeztek meg a Boliviaiak és nem akart szembesülni velük. Pedig ezek még csak piti személyek, ezekután jön Bolivia hivatalos főügyésze általi küldöttsége, akik tudják, hogy a Magyarországi kormány engedélyével hancuroznak a zsidó terroristák.

    Mindeközben hirtelen kitüzték Budaházy perét, amit titkosítottak, de csak hivatalosan is az mehet el, aki regisztrálja magát a bíróságon, név. lakcím, és minden adatát le kell adni.

    VálaszTörlés
  5. "Mindeközben hirtelen kitüzték Budaházy perét, amit titkosítottak, de csak hivatalosan is az mehet el, aki regisztrálja magát a bíróságon, név. lakcím, és minden adatát le kell adni."

    Mi a szösz?! :-O

    Lehet ám a lemondásnak egyszerre több oka is. :-))

    VálaszTörlés
  6. Pl
    1:Látta saját magát álmában, és reggel nagyon rossz lelkiismerettel ébredt.
    2:Majd belenézett a tükörbe, és még jobban elszégyellte magát. ("Hogy nézek ki, Úr Isten!"-hőkölt hátra hirtelen saját tükörképe láttán)
    3:Vagy talán rájött, hogy akadnak nála sokkal rátermettebb emberek is? 4:Esetleg végre belátta, hogy nem szép dolog a hazudozás?
    5: Talán olvasta, hogy mit írtunk róla?

    Most így hirtelen ez az öt nyomós ok jutott eszembe, ami miatt nyilván hanyatt-homlok rontott be tegnap reggel a minisztériumba, főzött a titkárnőjének egy kávét, és kitöltötte a lemondó nyilatkozatát.

    VálaszTörlés
  7. Ez az öt indok jutott volna eszembe utoljára, mert csupa lelkiismereti kérdést tartalmaz. ;-))

    VálaszTörlés
  8. Tényleg? Ezek szerint ennyire félre ismertem volna ezt a "jó embert"?:-))
    Jut eszembe, teszem is a többiek közé azt a szép ábrázatát, a tiszta, értelmes tekintetét.

    Egyébként hallom, kap vagy 3.3 millió végkielégítést. Érdekes, én úgy tudtam, hogy annak, aki fel(le)mond, nem jár ilyesmi. Biztos ez a Tibi nagyon jól csinálta a dolgát, azért akarják mindenáron teletömött zsebbel elengedni.

    VálaszTörlés
  9. Most talonban tartják egy ideig, felejtődjenek az ügyei, régi fogás...

    Tényleg megtett mindent amit elvártak tőle, most elmegy jutalomüdülésre egy darabig, az utóda pedig nem tud semmiről semmit, őt ne is kérdezzék....:))

    VálaszTörlés
  10. Apropó: Florida környékén vannak cápák?

    VálaszTörlés
  11. Kevesebb mint kellene, meleg nekik a víz...:D

    A nagy fehérek nem is mennek arra a környékre, sajnos....

    VálaszTörlés