Blogarchívum

2009. november 3., kedd

SZKR: Kopjafa Árva Vince atya emlékére

Végre kopjafa őrzi Árva Vince atya emlékét Pilisszántón (+képek, hanganyag)

Gribek Dániel, v, 2009/11/01 
Szent Korona Rádió

Rancz Árpád és Ugrin András a kopjafa előttMindenszentek előtt egy nappal állítottak kopjafát Pilisszántón Árva Vince atya emlékére. A meghitt hangulatú megemlékezésen, részt vett többek között Döbrentei Kornél, Csabai János és Tölgyesi Tibor Kálmán pálos szerzetes.

Rancz Árpád és Ugrin András a kopjafa előtt


>>>KÉPEK IDE KATTINTVA!<<<

>>>A megemlékezés hanganyaga IDE KATTINTVA tölthető le!<<<

Isten csodálatos idővel ajándékozta meg a Pilisszántóra érkezőket, kik azért gyülekeztek 10 órakor a település katolikus temploma előtt, hogy Árva Vince atyára emlékezzenek, ki sok éven keresztül kisegítő lelkész volt a pilisi faluban.

A pálos szerzetes majd egy éve, december 15-én hunyt el, temetése január 5-re esett, éppen arra a napra, mikor azt ünnepeltük volna, hogy Szent Koronánk 30 éve tért vissza a Kárpát-medencébe.

A szombat reggeli szentmise után, melyen Árva Vincéért imádkoztak hívei, tisztelői, a pilisszántó öreg temetőbe vonultak át a megjelentek, hol meghitt emlékezés mellett avatták fel azt a kopjafát, mely örök emléket állít a pálos szerzetesnek.

Árva Vince atya tisztelőiÁrva Vince atya tisztelői
A Boldogasszony anyánk eléneklése után a szervezők köszöntötték az egybegyűlteket, köztük a Magyar Gárda megjelent tagjait valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom képviselőit, majd Sándor atya, Pilisvörösvár és Pilisszántó plébánosa mondott beszédet, melyben kifejtette, Árva Vince élete, viselkedése tanító volt az emberek számára.

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke sajnos nem tudott jelen lenni az avatáson, levelével azonban így is sokak szemébe könnyet csalt. Elmondta, boldog Özséb rendalapító szentté avatása a célegyenesben van, s visszaemlékezett az utolsó néhány napra, melyet Vince atya még köztünk tölthetett.
Csabai János

Csabai JánosDöbrentei Kornél  
Döbrentei KornélDöbrentei Kornél versének elszavalása előtt felhívta a figyelmet arra, hogy Isten nem fog mindent megoldani helyettünk, nem ülhetünk tétlenül, cselekednünk is kell. A költő után Csabai János színművész állt mikrofon elé. Beszédében visszaemlékezett első találkozására Árva Vince atyával, de szó esett arról a színdarabról is,(Wass Albert művei alapján) melyre az atya életében még azt mondta, „ennek nem jött el az ideje”.

A rendezvény végén nemzeti imádságaink hangoztak el, s a megjelentek megkoszorúzták a kopjafát, mely első sorban Rancz Árpádnak és az Árva Vince atya Baráti Körének köszönhetően állhat ott a pilisszántói öreg temetőben.


A megemlékezés hanganyaga:
http://szentkoronaradio.com/audio/play/78091

(pilisvorosvar.hvim.org)

HVIM


4 megjegyzés :

  1. Patrubány megint hülyeségeket terjeszt !!!
    Nem boldog Özséb a rendalapító, hanem REMETE SZENT PÁL !!!
    Ugyanilyen hülyeségeket terjesztett Árva Vince is.
    Rómának meg nincs joga ÉS SOHASE VOLT !!! szentté avatni,
    mert azt csak az eredeti Apostol teheti meg.
    Róma meg a habsburgok által létrehozott szélhámos banda.

    Ezt úgy hívják, hogy TÖRTÉNELEM HAMISÍTÁS !

    VálaszTörlés
  2. Nem vitás, eredetileg a pálos rendet Remete Szent Pál alapította - aki nem tévesztendő össze Saul-lal.
    Azt a képeken látom, Miért "nem tudott" elmenni Patrubány. Nekem úgy tűnik, a háttérben Csoórit látom...

    VálaszTörlés
  3. Árva Vince, mert meghalt, nem változott semmi, a hamisításai nem jószándékra vall, hanem a szokásos magyargyűlöletről szól.
    Ilyen hamisító még Pap Gábor, Szántai, Molnár V, és sorolhatnám az álmagyar jehudákat, akiknek semmi köze se a PÁLOSOKHOZ, se a MAGYARSÁGHOZ !
    Hogy az ilyen hülyeséghez mindig találnak diszgojt, az a zsáki-foti esete.

    VálaszTörlés