Blogarchívum

2009. november 7., szombat

MISZOT Laci szerint a Fidesz legnagyobb ellensége a Jobbik

Mostanában mintha Kövér László egyre többször "dührohamot" kapott volna. Emlékezzünk csak vissza az EP kampányszereplésére, amikor politikai ámokfutásba kezdett a Jobbik ellen és bizony országjáró körútja során másról sem szólt, csak a Jobbikról, amit az MSZP kreált.

Sokan nem tudják, és nem is tudhatják, hogy mi is váltotta ki a Fidesz vezetői között ezt a hirtelen felindulást a Jobbikkal szemben. Nos, az EP kampány kezdetén a Fidesz egy belső közvélemény-kutatást végzett, aminek eredménye számukra is megdöbbentő volt. A szám 15%-os Jobbik eredményt vetített előre. Ez bizony hatalmas sokkot jelentett Orbánékra, amelynek egyenes reakciója lett az a hadjárat és dezinformációs tenger, amit a Fidesz stratégái kiagyaltak, amolyan ron werberi módszer gyanánt. Meg kell hagyni, a belső felmérés teljes egészében fedte a valóságot, aminek eredménye a három jobbikos EU parlamenti képviselő.

MISZOT Laci most ismét Jobbik ellenes kirohanásra ragadtatta magát, amikor kijelentette, hogy a polgári jobbközép táborra a Jobbik jelenti a legnagyobb veszélyt. Ki kell jelentenünk, hogy Kövérnek igaza van, bár egy kicsit módosítani kellene a "jobbközép" jelzős szerkezetet. Ilyen ugyanis a nemzeti gondolkodású emberek értékrendjében nincs.

Ugyanúgy, ahogyan nem létezik balközép sem, mert ennek egész egyszerűen nincs értelme. Az persze világos, hogy az egypárti gyökerű "országgyűlés" tagjainak valahol el kell helyezniük magukat a politika palettáján, de ez az egész nem más, mint jól fizetett színjáték az adófizetők pénzéből. Az emberben ezek után gyorsan fölmerül egy teljesen természetes és ártalmatlan kérdés: Amennyiben a Fidesz jobbközép a parlamentben, kik alkotják a jobb oldalt?

A nemzeti gondolkodású ember két nagy csoportot különböztet meg, nemzeti érzésűeket és nemzetelleneseket. Bárki, aki nemzete ellen bármilyen területen szándékosan vétett, annak jövőjének alakulásába "rizikófaktorokat" ültetett be, vagy egészen konkrétan, tudván, hogy cselekedetével, hatalmi eszközeivel saját nemzetét hátrányos helyzetbe hozta, az nemzetellenes cselekedetet hajtott végre. Ezt csak fokozza, ha mindezért cserébe anyagi, egzisztenciális, vagy hatalmi előnyhöz jutott, vagy juthat a későbbiekben. Nos, a Fidesz vezetői sem kivételek ez alól, csak tekintsünk vissza 2002-ig, a parlamenti ténykedésüket vizsgálva. Nagyon fontos itt kihangsúlyozni, hogy meg kell feledkeznünk a parlament üléstermeiben elhangzott "szép-beszédekről", szigorúan csak a tetteket szabad megvizsgálnunk. Azonban az EU tagsággal kapcsolatos 1998. és 2002. közötti tárgyalások, a föld kérdésére vonatkozó fejezet is szorosan ide kapcsolódik.

Visszatérve Kövér Lászlóhoz, fordítsuk le mondatát, hogy értelmezhetővé váljék: A Jobbik jelentős veszélyt jelent a Fidesz hatalmi pozíciójára. Valahogy így értendők szavai, amiben teljesen igaza van.

Gombamód szaporodnak a Jobbik szervezetek országszerte, az emberek keresik egymást, egyre inkább egymásba kapaszkodnak. A volt polgári körösök, akik annak idején Orbán Viktor felhívására szerveződtek és várták az utolsó pillanatig a vezérlő tábornok parancsát arra a bizonyos "együtt-mozdulásra", amely sosem következett be, ma sok helyen már a Jobbikot erősítik.

Egyre többen ébrednek rá arra, hogy hosszú éveken keresztül áthintázták őket. Az MSZP szavazói közül épp úgy, mint ma már a Fidesz támogatóinak sorából. Valamennyi jelenlegi úgynevezett parlamenti párt az MSZMP terméke. A Fidesz is.

Bármit mondjanak is ezek a pártok az új erőről, a Jobbik alulról szerveződött és nemzeti gyökerekből táplálkozik. A hatalom nem tudja megfogni, a parlament minden padsorából prüszkölnek rá, mert részükről kontrollálhatatlan, nincs cionista kötődése. Ennél nagyobb veszélyt semmi sem jelenthet erre a parlamenti diktatúrára.

Kövér kirohanása tehát a félelem és a tehetetlenség megnyilvánulása egyszerre. Ez amolyan beidegződött bolsevista reakció. Nem is csoda, hiszen MSZMP tag volt, majd az 1988. novemberében alakult MISZOT (Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa) alelnöke lett, a másik MISZOT alelnök - milyen érdekes! - Gyurcsány Ferenc volt. A Fidesz vezetőinek kijelentései, Orbánnak a mára már szinte állandósult szélsőségesezése, Kövérnek a Jobbikkal történő riogatása mindenképpen egy meglepődött Fidesz vezérkart érzékeltet. Lehet, hogy az igazi probléma szele már meg is csapta őket, mert mi lesz, ha koalíciót kell alakítaniuk. Kivel tegyék, a Jobbikkal vagy az MSZP-vel? Most nagyon úgy tűnik, hogy a Fideszhez közelebb áll az MSZP mint a Jobbik, hiszen MISZOT Laci szerint a Jobbik jelenti a legnagyobb veszélyt a polgári jobbközép táborra.

Bella Árpád

10 megjegyzés :

  1. Kövér Lacinak természetesen lehet bármilyen véleménye a Jobbikról. Végül úgyis a szavazók fognak dönteni.Sajnos ez ellen még ő sem tud tenni semmit:-)

    VálaszTörlés
  2. Tudod, ÁLTALÁBAN alapos aggályaim vannak a választás lebonyolításával kapcsolatban. Nem direktben a Fidesz, vagy Kövér Lászlóval szemben - nyilván, hiszen nem övék a Belügyminisztérium.
    De mi lehet a haditerv, amit már Rytkó Emília sem mert bevállalni, és inkább lemondott?!

    VálaszTörlés
  3. No látod, ez egy jó kérdés. (Az is lehet, hogy túl sokszor, túl sokan emlegették már a ravatalon, és simán besokallt.)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem pedig egyszerűen megöregedett és már előre látja, hogy nincs több lóvé számára a következő választásokon. Sőt, megkockáztatom, hogy még mielőtt felülvizsgálnák, hogy mennyit tett zsebre, elvonult a porondról.
    Amúgy pedig tényleg a választók döntenek, felesleges előre rémképeket látni. Esszük, amit főztünk.

    VálaszTörlés
  5. No, én azért láttam csodát, amíg szavazatszámláló voltam...

    VálaszTörlés
  6. MIÉP-re adott szavazatokat az SZDSZ, az MSZP, és a Fidesz csomagjában. Előre akarták velem aláiratni a jegyzőkönyvet - mondván, hogy az jelenléti ív(!!!), nem engedték elkísérni az urnát a kerületi választási bizottság hivatali helyiségébe - csak a "hivatásosok" mentek.
    Az MSZP küldöttjéhez óránként jött futár, különböző értesítéseket, és utasításokat hozva - ezt a bizottság tagjainem voltak hajlandók jegyzőkönyvezni - LESZAVAZTÁK.
    Az SZDSZ küldötte arról panaszkodott, hogy már előre nem aludt egy napja, mert hozzá "vendégek" érkezetek repülővel, azokat kellett fogadnia és elszállásolnia, akik aztán a szavazás után nyomban HAZArepültek.
    A választást követően Pokorni mondta, hogy "az a lényeg, hogy a MIÉP-et sikerült kiszorítani a parlamentből".
    De ez mind bakfitty.
    Ugyanis amit itt leírtam, az még azt sem érdekelte, akinek a delegáltja voltam. :-(((
    ...és itt jön a b.meg!!!

    VálaszTörlés
  7. - Ja, és akkor még nem tudtuk mire vélni a bedobott üres borítékokat...

    VálaszTörlés
  8. Atya világ:-(( (leginkább arra értettem, hogy még azt sem érdekelte mindez, akinek a delegáltja voltál. Ez nagyon durva.)
    Az "És itt jön..." résznél hangosan nevettem. Tudom, már sokszor mondtam, hogy jó fej vagy:-))

    VálaszTörlés