Blogarchívum

2009. október 28., szerda

ORTT-s belharcok?


Botrány lesz? - Elvesztette frekvenciáját a Sláger és a Danubius


A jelenleg a Radio Cafét üzemeltető FM1 Konzorcium és a Lánchíd Rádiót működtető tulajdonosi körbe tartozó Advenio Zrt. nyerte a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia használati jogosultságát. A pályázat körül az elmúlt hetekben egyre több lett a kérdőjel: a jelen állás szerint egy baloldali és egy jobboldali kötődésű, új rádió kezdheti meg a műsorszolgáltatást a Danubius és a Sláger helyén november közepétől, ám a két potenciális nyertes pályázatával kapcsolatban többek között az ORTT elnökének is komoly kétségei vannak.

(...)
Ahogy arról a Hírszerző korábban már beszámolt, az objektív szempontok (azaz a megajánlott koncessziós díj, a magyar zene aránya és a civil és kulturális tartalom időtartama) alapján a nagyobbik vételkörzetű, most a Sláger által használt jogosultságért versengő, korábban az Est FM-et, ma a Radio Cafét működtető, baloldali kötődésűként számon tartott FM1 Konzorcium,
a mai Danubius-frekvenciáért folyó versenyben pedig a jobboldali kötődésű, a Heti Választ és a Lánchíd Rádiót is érdekkörében tudó Infocenter-csoporthoz köthető Advenio Zrt. állt végig a legjobban.

Éppen a két éllovast javasolta kizárni a versenyből Majtényi László ORTT-elnök, mindkét esetben irreálisnak látva a tervezett pénzügyi modellt, illetve az Advenio esetében azt is felvetve, hogy a pályázat alakilag érvénytelen, mivel nem tartalmazza az elvárt, a kiírás szerint később nem pótolható nyilatkozatot.

Az FM1 a most a frekvenciát használó Slágerrel és a Danubiusszal versengett a nagyobbik vételkörzetű jogosultságért, a Danubius mellett az Advenio és a Juventus Rádió Zrt. szállt ringbe a második jogosultságért.

(...)

A pályázat elbírálásának törvényességét és az országos kereskedelmi rádiózás jövőjét is súlyosan veszélyeztető jogsértést követett el az ORTT a testület elnöke szerint, amikor a tagok többsége alakilag érvényesnek nyilvánította a Lánchíd Rádiót és a Heti Választ is tulajdonló érdekkörhöz köthető Advenio Zrt. pályázati ajánlatát, de akkor is, amikor a pénzügyileg egyaránt irreális, egymásra feltűnően hasonlító ajánlatok közül a Zene Rádió Zrt. ajánlatát visszautasította, miközben az egykor az Est FM-et, ma a baloldalhoz sorolt Radio Cafét üzemeltető érdekkörhöz tartozó FM1 Konzorciumét nem.

(...)
Szóljon, aki követni tudja.

Kapcsolódó: 

15:10 MR: racionális lett volna a frekvenciacsere


11 megjegyzés :

  1. A Heti Válasz után a Lánchíd Rádiót is megvásárolja az Infocenter.hu

    A Heti Válasz után a Lánchíd Rádiót is megvásárolja az Infocenter.hu Zrt.; a rádió szakmai stábja változatlan marad - közölte a befektetési vállalkozás csütörtökön.

    2009. szeptember 17. 17:10

    A cikk folytatása>>
    http://www.hirmutato.hu/click?1239974

    VálaszTörlés
  2. Ez nem rádió-harc, hanem a szabadkőmüvesek által kijelölt bábpolitikusok személyes harca. Azt hiszik a vakolók, hogy a rádióval talán még tudják befolyásolni a MAGYAROKAT így választás előtt.

    Nem tudják, mert az ÉGI ADÓ hangosabban szól, mint valaha.

    VálaszTörlés
  3. Majd közöljék a végeredményt...

    VálaszTörlés
  4. Majtényi lemondott.

    A kapcsolódó hírek között olvasható: kitiltották Vona Gábort a pécsi egyetemről. (így, kisbetűvel, ezek után, részemről.) Az indok szerinte nem lehet az egyetem falai között politikai bla-bla-bla-bla...
    Akkor mit keresett a meghívottak között Navrasics, vagy Léderer? He?

    Mi az, hogy "semleges helyszínen" tartották volna meg az előadást?He? Miért? Az egyik bemehet, a másik nem? He?
    Cöcö...még mit nem, még mit NEM.

    VálaszTörlés
  5. Naiv kívülállóként azt kéne mondanom, hogy ezek szerint Vona politikus, a többi nem. ;-))

    VálaszTörlés
  6. :-))

    A média mizériára visszatérve: mi van a Heti válasszal? Eladták, de kinek és milyen irányt vesz? Egyáltalán: mi folyik itt?!

    VálaszTörlés
  7. Halvány gőzöm sincs, ki az az Advenio Zrt. Ez a tulajdonos.
    MInden jel arra mutat, hogy itt újrafelosztás folyik. Kicsit aggaszt, hogy éppen most jelent meg Soros György is. :-(

    VálaszTörlés
  8. Van még valami, amit akar tőlünk? Azt hittem, már mindent elloptak, ami mozdítható, vagy értékes volt ebben az országban.

    VálaszTörlés
  9. Nem éppen média kérdés, de pl. a Hősök terét múzeumbővítés fedőnéven dúlnák fel - mélygarázs, és további kiállítóhelyek létesítése a jelszó. Valójában viszont hőforrások vannak alatta, ebből táplálkozik a Széchenyi fürdő is. Namármost: a budai Rácz-fürdő eladása és "fejlesztése" kapcsán most derült ki hivatalosan, amit mindenki sejtett kezdettől fogva(kb 10 éve), hogy csalafintaság volt, és a gyógyfürdő igazgatóság eladta a vízhasználati jogot is a külföldi(?) befektetőnek.
    A rendőrség "már" nyomoz...

    VálaszTörlés