Blogarchívum

2009. október 21., szerda

Hírek röviden

Veszélyes lehet az elektromos sokkoló - ismeri el a gyártó

Elismerte a rendőrségnél alkalmazott elektromos sokkoló amerikai gyártója, hogy veszélyes lehet terméke, ezért azt tanácsolja a hatóság embereinek, ne célozzanak vele mellkasra. Az Amnesty International szerint tavaly decemberig 350 ember halálát okozta az eszköz.
Tovább>>

Az MSZP is benyújtotta a maga „lex Hunvaldját”

A Fidesz után az MSZP is benyújtotta a maga „lex Hunvaldját”. A munka törvénykönyvének módosításával a szocialisták megvonnák a fizetést attól a munkavállalótól, akinek előzetes letartóztatását vagy ideiglenes kényszergyógykezelését elrendelte a bíróság.
Tovább>>

Medián: Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus

Ha most rendeznék a választásokat, a Fidesz több mint háromszor több szavazatot szerezne, mint a szocialista párt – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből, amelyet a HVG megbízásából készített. A politikusok rangsorát Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vezeti. A parlamentbe se az MDF, se az SZDSZ nem jutna be, a Jobbik azonban átlépné a bejutási küszöböt.
Tovább>>

Bajnaiék tűzzel-vassal, de legyalulják az országot?

Féléves a kormányképtelenség dokumentuma – Hol az „emberi tényező”?
Nemcsak az átmeneti kormány, hanem félhivatalos programja is fél esztendős. Ma hat hónapja tették közzé a miniszterelnök honlapján a Válságkezelés és bizalomerősítés – A válságkezelő kormány egyéves cselekvési terve nevű programot. A legtöbb pont porhintés volt – a kormányzóképesség látszatát keltették.
Tovább>>

Ömlött a pénz sokfelé Zuschlagékon keresztül

Magánszemélyeknek is jutott pénz a Zuschlag Jánoshoz köthető szervezetek által elnyert pályázati támogatásokból – erről beszélt az egyik tanú a per szerdai tárgyalásán a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
Tovább>>

Tiltakoznak Magyar Bálint javaslata ellen

Tiltakoznak a pedagógus szakszervezetek a közalkalmazottak körének szűkítését lehetővé tevő törvénymódosító javaslat ellen. Az indítványt Magyar Bálint nyújtotta be a jövő évi költségvetést megalapozó salátatörvényhez.
Tovább>>

Fidesz: A kormány gyámság alá kívánja helyezni a PSZÁF-et

A kormány a Pénzügyi Stabilitási Tanács létrehozásával a jegybank és a kormányzat gyámsága alá kívánja helyezni a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a Fidesz elnöki stábjának vezetője. Szijjártó Péter szerint ez éppen ellenkezője annak az európai trendenek, amely a hasonló szervezetek függetlenségét és önállósáságát kívánja növelni.
Tovább>>

Kulissza
Láthattuk már alsónadrágját a bulvárlapokban, halhattunk brüsszeli nőügyeiről. És az is nyílt titok, hogy ő a nagyon fontos, ámde örök második a szocialistáknál. Most viszont eljöhet Kovács László ideje. Nem kizárt, hogy éppen a mostani kritikus helyzetben lehet az MSZP miniszterelnök-jelöltje...

Kommunikációja kemény és ellentmondást nem tűrő, ne felejtsük: ő volt az, aki először riogatott a 23 millió románnal és bizony Orbán Viktor démonizálásában is élen járt. De sokan gondolják: kapcsolati tőkéje, a régi szocialistáknál meglévő tekintélye és egyébként politikai, uniós és diplomáciai tapasztalata esélyessé teszi a pozícióra. Esélyek és önjelöltek a holnapi Kulisszában!

Szabó Márkkal a Nézőpont Intézet elemzőjével együtt várja Önöket a szerkesztő Barna Dóra.

9 megjegyzés :

  1. A sokkoló nagyon hasznos, sajnos a szívbajosoknak nem tesz jót az 5o,ooo volt.

    VálaszTörlés
  2. No, igen...
    Emberevő kutyák ellen... Persze, ha szívbajos kutyák, nekik is árthat. ;-))

    De azér' nem mindegy, kinek a kezében van.

    VálaszTörlés
  3. Az biztos..., akkor már inkább az enyémben legyen...:D

    Haszna abból van, hogy nem kell fegyverrel és gumibottal kényszeríteni megadásra a letartóztatandó szeméyt, amennyiben ellenáll.
    Probléma abból van, ha a személy nem racionális, szintetikus kábítószer hatása alatt van vagy ha szívbajos...
    http://www.youtube.com/watch?v=XB2lxRfu-Tw&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=cgZZiXPajAc
    http://www.youtube.com/watch?v=PodcIQs-VmM
    http://www.youtube.com/watch?v=SFSW44UPgwQ&NR=1

    VálaszTörlés
  4. Hú ez nagyon durva. Az autóst valósággal pozdorjává "veri" a rendőr, az utolsó videónál meg nem tudom figyelted-e, ahogyan egyre inkább megcsappan a harsány röhögés a katonák körében.
    Nem tudom, milyen lehet, mert én fogtam már kezet a 220 V-tal, de nem fogom megszeretni.

    Aztán eltűnődtem fölötte, hogy ez is -mint az internet- egyszer ott lesz majd' minden háztartásban, és fölváltja a hagyományos módszert: ;-))


    VálaszTörlés
  5. Ez már kapható "személyes" használatra is...:D
    A tengerészgyalogság számára most fejlesztik ki a drót nélküli csoportokra ható változatát...
    Én kétszer kaptam ebből eddig, mindkétszer bemutató alkalmával, de kikötöttem hogy csak a jobb lábamba lőhetik a horgokat, hát úgy éreztem magam mint a bika a videóban...:D

    A rendőrös videó lehet durvának néz ki, de iskolapéldája a fegyver helyes és jókor történő felhasználásának.
    A pofát ittas vezetés miatt húzta félre, jogilag a lámpa kigyúlása pillanatától letartóztatás alatt áll a gyanúsított.
    A vezető visszautasítja az ittassági ellenőrzés minden formáját, veréssel bíztatja a rendőrt és megpróbálja elvenni az oldalfegyverét bakalódás közben...:D

    VálaszTörlés
  6. "A vezető visszautasítja az ittassági ellenőrzés minden formáját, veréssel bíztatja a rendőrt és megpróbálja elvenni az oldalfegyverét bakalódás közben...:D""

    Aztán rendesen elment a kedve . :-)

    VálaszTörlés
  7. A pozdorjával nagyon rátapintottál a lényegre....

    A videón hallható szövegben mondja is az alak egy adott pillanatban...:D
    Nem tudom hányadszor mondja neki a rendőr, forduljon a hasára és tegye hátra a két kezét, erre mondja a pofa "Nem tudom, nem tudom, belekalapáltál a földbe,,,"

    Ezek 5 másodperces impulzusok amiket kap, ahányszor meghúzzák a ravaszt annyiszor 5 másodpercet.
    A "rekord" folyamatos adagolásra 117 másodperc eddig...

    VálaszTörlés
  8. 117 másodperc?!
    Minek annyi? Akit ez ért, az már úgy "működött", mint a békacomb, a klasszikus fizika-példában.

    VálaszTörlés
  9. Látod, a részeget is hányszor kellett "megrázni" amíg feladta, ahányszor mondta neki a rendőr hagyja abba minden egyes alkalommal nem és azért sem volt a válasz....

    VálaszTörlés