Blogarchívum

2009. szeptember 3., csütörtök

Perelhet Sólyom László

HÍRSTART.HU tallózó:

Beperelhetjük Szlovákiát Sólyom kitiltása miatt

A magyar államnak van lehetősége államközi pert indítani Szlovákia ellen Sólyom László kitiltása ügyében- írja a Népszabadság. A lap - egy neve elhallgatását kérő nemzetközi jogászra hivatkozva - kijelenti: két út lehetséges. Az egyik: Magyarország államközi pert kezdeményezhet az Európai Bíróságnál, ha úgy véli, hogy egy polgárát a közösségi nor…

Perelhetne az állam a Sólyom-affér miatt

Több nemzetközi fórumon is eljárást indíthatna a magyar állam Szlovákia ellen, amiért augusztus végén nem engedték be Szlovákiába Sólyom László köztársasági elnököt. Egy per évekig tartó jogvitát indíthatna el.

Sólyom kitiltása a védelmét szolgálta?

Sólyom László kitiltásával a szlovák fél a magyar köztársasági elnök személyét védte. Ezt a magyarázatot adta Miroslav Lajčák külügyminiszter Sólyom László augusztus 21-i kitiltására és ezt fogja ismertetni Bajnai Gordonnal Robert Fico is szeptember 10-én.

Perelhet a magyar kormány Sólyom László kitiltása miatt

Az államfő nem tehet jogi lépéseket Szlovákiából való kitiltása miatt, de a magyar kormány perelhet – írja csütörtökön a kormányközeli napilap. Egy neve elhallgatását kérő nemzetközi jogász szerint jogi lépések megtételére csak a magyar államnak lenne módja.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése