Blogarchívum

2009. szeptember 25., péntek

Milliós kártérítés a Kruchina fivéreknek

MTI 2009. szeptember 25., péntek 18:05 | 

Milliós kártérítést ítélt meg első fokon, nem jogerősen a 2006 őszi fővárosi zavargásokkal kapcsolatos rendőri fellépés miatt a Kruchina fivéreknek a Fővárosi Bíróság pénteken.

"A magánszemélyek által a Magyar Állam ellen kártalanítás miatt a Fővárosi Bíróság előtt indított eljárásban a bíróság a mai napon ítéletet hozott, melyben kötelezte az alperest, hogy a 13 napig tartó házi őrizetre figyelemmel, 15 nap alatt fizessen meg az I. rendű felperesnek 437.110 Ft-ot, a II. rendű felperesnek pedig 400.000 Ft-ot és ennek 2007.01.03-tól járó törvényes kamatát. Ezt meghaladóan a bíróság a felperesek keresetét elutasította. Az ítélet nem jogerős" - közölte a Főváros Bíróság sajtótitkársága az MTI érdeklődésére.

Másfél éve indított húszmilliós kártérítési pert a 2006 őszi fővárosi zavargások utáni rendőri intézkedések miatt a magyar állam ellen két fiatalember.
A testvérpárt 2006 szeptember 21-ről 22-re virradóra fogták el a rohamrendőrök a Belvárosban. A fiúkat elmondásuk szerint súlyosan bántalmazták, ütötték, rúgták, gumibotozták, elektromos sokkolóval földre kényszerítették a rendőrök. Majd a bíróság mindkettőjüket házi őrizetbe helyezte, illetve később lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, amit csupán 2007 decemberében szüntettek meg.

További részletek: Ez nem Amerika, kisköcsög! [1]

A két fiatalember ellen súlyos, erőszakos bűncselekmények miatt büntetőeljárás indult, amelyet időközben megszüntettek. Ez után indították meg a polgári pert a magyar állam ellen, melyben fejenként 9-9 millió forintos nem vagyoni kártérítést és több százezer forintos vagyoni kártérítést követelnek a jogtalanul elszenvedett sérelmek miatt.

További részletek: Futni hagyták a 'két köcsögöt' [2]

A kereset szerint egyikük elvesztette külföldi munkahelyét és nem tudott beiratkozni az egyetemre, másikuk pedig külföldi ösztöndíjától esett el.
Korábbi személyes meghallgatásánál a testvérpár egyik tagja a bíróság előtt elmondta: családjuk jó hírnevén is súlyos csorba esett, hiszen környezetük úgy véli, Magyarország jogállam, ahol az embereket nem börtönzik be oktalanul, azaz ők ketten is bizonyára súlyos bűncselekményeket követtek el. A magas összegű nem vagyoni kártérítési igénnyel kapcsolatban megjegyezte: ez talán alkalmas lehet arra, hogy a magyar állam a jövőben tartózkodjék a hasonló jogsértésektől.

További részletek: Ötven év múlva is ugyanígy verni fogják önöket [3]

Egy korábbi tárgyaláson a magyar állam nevében eljáró igazságügyi minisztérium képviselője az alperes érdekének megóvása miatt nem járult hozzá perbeli nyilatkozatainak az újságírók általi rögzítéséhez és közzétételéhez, így csupán a bírói ismertetésből derülhetett ki a nagy nyilvánosság számára, hogy az állam nem ismeri el felelősségét az ügyben, s a kereset elutasítását kéri.

További részletek: Tilos fényképezni a Magyar Államot [4]

>>> Rendőri túlkapások dosszié

15 megjegyzés :

  1. Az ő esetük tényleg kirívó volt.
    A társadalom bizalmának visszanyerése érdekében muszáj lesz előbb-utóbb tisztességes eljárásokat lefolytatni.

    VálaszTörlés
  2. Ezek nem akarják a mi bizalmunkat:-(

    VálaszTörlés
  3. Azokat a rebiszeseket kell beperelni, egyenként és csoportosan....

    VálaszTörlés
  4. Időnként az a benyomásom, mintha volnának rendes rendőrök is.
    Egy igazoltatás alkalmával a saját szájával mondta az egyik, amikor a többi távolabb intézkedett, hogy ő azért ment rendőrnek, mert a bűnt és a bűnözőket akarta üldözni.

    Tán csak kirostálódik közülük az alja. - vagy a teteje, mindegy, mert akkor abból kell egy újat szervezni.

    VálaszTörlés
  5. A rendőrség kötelékében mindenféleképpen nagytakarítást kell végezni, pincétől a padlásig, de nem lehet egyik napról a másikra működésképtelenné tenni.
    Elegáns megoldás nincs, példát kell statuálni néhányból...

    VálaszTörlés
  6. Az biztos, hogy a rendőrségnek régen nincs már tekintélye.
    Jól képzett testileg-lelkileg egészséges emberekre volna szükség, de ÍGY ki állna be közéjük?! Kit vonz ez a "hivatás"? Ki akar efféle társaságba keveredni?

    VálaszTörlés
  7. Posta Imre szerint ébred már az NBH is. Itt egy idézet a blogjából:

    "Eszmélő NBH-s kollégák!


    Több forrásom erősítette meg a hírt, hogy kezdenek magukhoz térni végre, legalábbis néhányan a sok elzsibbasztott elme közül. Köszönöm, hogy elismerik azt, amit eddig megtettem –többek között- önökért is, önök helyett. A jelenlegi helyzet nagyon kényes, de jelzem, hogy pszichológiai oldaláról megközelítve már nincs jelentősége, meddig odázzák az elkerülhetetlent, önöket is felhasználva az önös céljaikra Draskovicsék. A meccs gyakorlatilag már eldőlt, ezért kár erőlködni és most comboskodni bárkinek, akinek eddig kellett volna. Sajnos sok képességbeli probléma merül fel minden fegyveres testületnél az alkalmassági kritériumok meghatározásánál. Azonban bízok benne, hogy még ebben az ingatag helyzetben sem csapódnak véletlenül egyik titkosszolgálathoz csicskásnak, mert ez több lenne, mint szegénységi bizonyítvány. A Mossad rájöhetett, hogy a jelenlegi helyzet már csak úgy menthető, ha minél nagyobb szart kavarva tűnnek el, miközben átrajzolódik a hatalmi térkép is. Az eddigi álvezetőcskék, korrupt gazemberek nem fogják megúszni ezt, annyit már most is borítékolhatok, bár nem sok múlik rajtam. Jó pontot még lehet szerezni, de ennek megvannak a feltételei. Ne csináljanak több marhaságot, ha kérhetem! Rá fognak jönni, ha eddig nem állt volna össze a kép, hogy egyetlen helyes döntésük az lehet, ha besegítenek a jelenlegi nomenklatúrának önmaga kiiktatásában. Bár, ahogy a dolgok alakulnak, talán még ehhez sem kellenek, mert már önjáró a folyamat, amit sikerült végre beindítani! Dőljenek hátra és élvezzék a műsort! Nekem sem tetszik majd sok minden, ami előttünk áll, de nem kérdéses, hogy ha nem is mindenkire, ám a csapatból szükségem lesz értelmes magyar szívű emberekre, no meg pár pitbullra, de ezt ha eljött az ideje, akkor megbeszélhetjük részleteiben is! Legyenek bölcsek és próbáljanak nem ártani, ha már segíteni csak nagyon korlátozott mértékben képesek!

    Áldás békesség!

    Posta Imre"

    VálaszTörlés
  8. Ha ez így van, fennáll a lehetősége annak, hogy ismét több rendőr lövi hátba magát reggelizés közben. :-(

    VálaszTörlés
  9. Őszinte legyek?
    Nem hullatok könnyet értük, sajátmaguk ásták a sírgödrüket....

    VálaszTörlés
  10. Murányi Levente mesélte legutóbbi találkozásunkkor: "A rendőrök elszabotálták a legutóbbi két Gárda avatáskor az oszlatást, nem azt tették amit parancsba kaptak, sőt többen kijelentették, hogy a Jobbikra szavaztak és szavaznak ezek után is...."
    Ettől függetlenül nem ezt tapasztaltam, tapasztalom Pesten, különböző nemzeti rendezvények alkalmával...

    VálaszTörlés
  11. Erre utaltam azzal, hogy egyre kínosabbá válik -rendes embernek- közöttük maradni.

    VálaszTörlés
  12. Nem nagyon tudok elképzelni olyan Jobbikost, aki rendőr ruhát öltve parancsra zaklatja a békés Jobbikos társait. Hülyeség.
    Posta Imre mond meredek dolgokat. De ha csak a fele igaz annak, amiket állít, már akkor is igen nagy a baj. Rendet kell tenni a rendőrség soraiban. Is.

    Az olajbotrány idején lőtte főbe magát reggeli közben Kuzma rendőrvezér a saját irodájában. Nem hinném, hogy azért, mert savanyú volt a kakaója...A családja a mai napig nem hiszi az apja öngyilkosságát. Posta szerint a békéscsabai rendőrök pontosan tudják, ki volt megbízva KÖZÜLÜK a főnök megölésével. Nevén is nevezték. De féltek, félnek, ezért a gyilkos és a megbízók a mai napig szabd lábon vannak. Sőt! RENDŐRÖK!!!:-(
    (Nem én mondom, Posta mondta a legutóbbi előadásán. Lányi Zolinál fent van valahol...)

    VálaszTörlés
  13. Elfelejtettem idézőjelbe tenni a kifejezést: "reggelizés közben hátba lövi magát". Pedig nem szoktam sajnálni az idézőjeleket. :-))
    Az olajos időszak táján meglehetősen járványossá vált az öngyilkosság(?) rendőri körökben. :-((
    A személyi változások sem fognak megrázkódtatások nélkül lezajlani.

    VálaszTörlés
  14. Számomra az a legszörnyűbb ebben az egészben, hogy ezek EGYMÁSTÓL tartanak leginkább. Nagyon úgy fest a dolog, hogy ha valaki ma belép a magyar rendőrség soraiba, az olyan, mintha a maffiába lépne be:-(
    A 2006-os rendőrattak utáni perekben azért nem vallottak egymásra, mert félnek. EGYMÁSTÓL. Borzasztó:-((
    Posta Imre oldalán és könyveiben számos disznóságról olvashatunk, ami a rendőrség berkein belül történik.

    VálaszTörlés