Blogarchívum

2009. szeptember 28., hétfő

Hírek - röviden



Október 10-én 11 órára a jövő évi költségvetéssel szembeni tiltakozásként demonstrációt szerveznek a Fidesz önkormányzati vezetői a Kossuth térre.
Tovább>>


Tiltakoznak a nagycsaládosok a költségvetés-tervezet ellen


Módosítsák a 2010-es költségvetés-tervezet gyermekeket érintő tételeit - ezt szeretné a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). A Bethesda Gyermekkórházzal és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével közösen tartott hétfői tájékoztatójukon egyebek mellett elhangzott: nem értenek egyet azzal, hogy kevesebb pénz jut majd jövőre a gyermekek étkeztetésére, művészeti képzésére és kórházi ellátására.
Tovább>>

Agresszív ügynöki hálózatot vizsgált a PSZÁF


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) átfogó vizsgálatot folytatott a csehországi székhelyű Capital Partners befektetési szolgáltató ügynöki hálózata ügyében és megállapította: annak tevékenysége az ügyfelek számára átláthatatlan, eljárási módjuk felveti az agresszív kereskedelmi gyakorlat gyanúját, egy sor ponton törvénysértő lehet - olvasható a PSZÁF hétfői közleményében.
Tovább>>

Nemsokára oltanak, de még nem ismerik a vakcinát


Három nappal az oltás kezdete előtt még mindig nem nem kaptak tájékoztatót a háziorvosok az új típusú influenza elleni vakcina mellékhatásairól, de magát a készítményt sem látták még. Mindössze egy körlevelet küldött nekik az ÁNTSZ, hogy hol tudják beszerezni az oltóanyagot.
Tovább>>

Budapestre küldik a betegeket a régiós szívközpontból


Bár augusztustól régiós szívkatéterezési központ a Fejér Megyei Szent György Kórház, az akut infarktusos betegek alig a felét küldik csak ide. Budapestre szállítják annak ellenére, hogy 90, 120 perccel később jutnak a megfelelő ellátáshoz. Ezzel pedig csökken a betegek életesélye, mert minden órában a meglévő szívizomzat fele pusztul el.
Tovább>>


Diszkóból az intenzívre - három fiatalt szállítottak kórházba


Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba három fiatalt a hétvégén Baranya megyében.
Tovább>>

Nem tudtak megegyezni a többletfinanszírozásról


A hétfői szakértői tárgyalásokon sem tudtak megegyezni az érdekképviseletek a minisztérium képviselőivel az egészségügy többletfinanszírozásáról. A tárca továbbra is mindössze 4,5 milliárd pluszforrást adna az ágazatnak.
Tovább>>

Sólyom a sydney-i főkonzulátus megtartását szorgalmazta


A sydney-i főkonzulátus megtartását szorgalmazta a köztársasági elnök ausztráliai látogatásán. Sólyom László szerint a magyar államnak kötelessége fenntartani minden olyan külképviseletet, ahol jelentős számban élnek magyarok.

Az államfő azt mondta: a Fidesz elnöke egyik tárgyalásukon megígérte: kormányra kerülésük esetén újra megnyitják a sydney-i főkonzulátust, ha az a kormány most átmenetileg be is zárja azt.

- Beszéltem Orbán Viktorral, aki azt mondta, hogy ha ők nyerik meg a választásokat, akkor egészen biztosan vissza fogják állítani a sydney-i főkonzulátust. Minden olyan helyen, ahol jelentős számú magyarság él, kötelességünk fenntartani az állami képviseletet, ami kapcsolatot és szervezeti központot jelent, és ezeket egyszerűen nem adhatjuk fel. Ez vonatkozik Torontóra, Sydney-re és még néhány olyan helyre, ahol nekünk jelen kell lennünk - jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök.

(hírTV)

Romagyilkosságok: nem publikusak a friss szakértői jelentések

(Újabb DNS-minták?)
Elkészültek az újabb szakértői vélemények a romák elleni támadásokkal kapcsolatban, de az ezekben szereplő információkat egyelőre nem osztják meg a nyilvánossággal. A Nemzeti Nyomozó Iroda hétfői közleménye szerint a szakértői véleményeket először a gyanúsítottakkal ismertetik majd.

A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint elkészültek a szakértői vélemények a roma-támadásokkal kapcsolatban. Ezeket jelenleg az NNI munkatársai tanulmányozzák és elemzik. A szakértői véleményeket először a gyanúsítottakkal ismertetik majd, a nyilvánosság - nyomozástaktikai lépésekre hivatkozva - csak később kap tájékoztatást.

Mint ismert, az elmúlt egy évben összesen kilencszer támadtak romákra fegyverrel és Molotov-koktéllal az eddigi adatok alapján. A támadásoknak összesen hat halálos áldozata van. 2008 novemberében két ember halt meg, amikor Molotov-koktélt dobtak, és rálőttek két család házára éjszaka Nagycsécsen. Idén februárban egy ötéves kisfiút és édesapját lőtték agyon Tatárszentgyörgyön, áprilisban pedig késő este saját háza előtt egy autójához tartó, éppen munkába induló férfit Tiszalökön. Augusztus elején a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán saját otthonukban lőttek rá sörétes fegyverrel egy anyára és kislányára; a 45 éves asszony meghalt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Terrorelhárító Szolgálat embereivel augusztus végén csaptak le a feltételezett gyilkosokra egy debreceni szórakozóhelyen. Négy embert vettek őrizetbe, köztük egy testvérpárt. Ők 28 és 42 év közötti férfiak, mindannyian Hajdú-Bihar megyében élnek, egy részük debreceni. Mint kiderült, már a következő támadásokat tervezték. A négy férfit augusztus végén helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, múlt szerdán azonban ezt meghosszabbították, így a gyanúsítottak december 23-ig biztosan rács mögött maradnak.

(FH)

5 megjegyzés :

  1. A Parlament elé szólít Kósa: Tetszettek volna forradalmat csinálni, amikor erre minden körülmény adott volt.
    Egészségügy finanszírozása: A tárca csak tárgyal, de szerintem nem fog engedni.
    Cigánytámadások: Látható, hogy minden ilyen cselekményt az elfogottak számlájára akarnak írni. Ez azonban nehéz lesz, mert a gyanúsítottak feltehetően csak azok egy részét követték el. A többit mások.

    VálaszTörlés
  2. kósa elvtárs szavára maximum a poloskák és patkányok indulnak be.
    Személye senkinek nem jelent semmit.
    64 év alatt az idegen csőcselék világosan bizonyította, hogy a ROM-bolás a fő tevékenységük, semmi máshoz nem értenek. Mindent elloptak, ami fogható. Gyilkos etnmikum. Aki Istent öl, embert miért kímélne.

    VálaszTörlés
  3. Kósa is zsidó? (anyai ágon? Vagy miképpen?)
    Én csak azt nem értem, hogy ez 7 év alatt miért most jutott eszükbe először?

    VálaszTörlés
  4. Kósa ? hát ki építtette Debrecenbe az összes szabadkőműves jelképeket ? Hát persze, hogy Kósa. Kósa akkora magyargyűlölő, mint székhelyi józsef Szegeden, aki a Magyar Embert nácinak mondta, méghozzá elpusztítandó náci.
    Azért ájvékol és zakkatol mindenki, mert tudják a VÉG-napjukat és még nem írtották ki a Magyarokat 100 %-ig.
    Persze nem is tudják, mert a Magyaroknak ÖRÖKÉLETÜK VAN !

    Egy Magyart mutass fő-állásban, miniszter, fő- vagy alpolgármester, gyár vezérigazgató, gyógyszerészeti vezető, doktor orvost, szini igazgatót, média-gurut, vagy lap- és könyvkiadot !
    Szólj, ha találsz, az lesz a numero 1 clausus.

    VálaszTörlés