Blogarchívum

2009. szeptember 30., szerda

Hírek röviden

A magyar vidék élni akar!

„Konferencia és fórum a mezőgazdálkodókért”
Lezsák Sándor tartja annak a konferenciának a megnyitóját, amely a magyar vidék mezőgazdaság lehetőségeit veszi majd górcső alá a Lakiteleki Népfőiskolán október 2-án.
Tovább>>

Irodalmi összefogás fesztiválja

Vajdasági, erdélyi és anyaországbéli írók és költők Szegeden és Szabadkán
Határokon átívelő kezdeményezés a Sín-Tér Kulturális Egyesületé, amely október 6-án, kedden második alkalommal rendezi meg a Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivált Szegeden és az újvidéki Szabadkán.
Tovább>>

„Hozzák nyilvánosságra a kaszinóvárossal kapcsolatos információkat!”

Petíciót és nyílt levelet adott át kedden este Sukoró polgármesterének a Velencei-tó mellé tervezett King's City beruházással kapcsolatban a helyi természetvédő egyesület. Azt akarják, a képviselők vonják vissza a kaszinó működését lehetővé tevő határozatukat. Közben az egyesület és a MOHOSZ aláírásokat gyűjt a beriuházás ellen. Eddig 5500 gyűlt össze.
Tovább>>


Vesztegetéssel gyanúsítják Borovszky Tímeát

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Borovszky Tímeát, az Oktatási és Kulturális Minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatóságának felfüggesztett főosztályvezetőjét szerdán. Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és hivatali visszaéléssel gyanúsítják.
Tovább>>

VDSZSZ: nem követhető a „baloldali elit ámokfutása”

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) nyílt levélben reagált az egyik kormányközeli napilap cikkére, melyben azzal vádolták meg őket, hogy együtt tartanak a jobboldallal. A szakszervezet úgy fogalmazott: nem nézhetik rokonszenvvel a baloldali politikai elit ámokfutását. „Ha ez bűn, akkor bűnösök vagyunk” – áll a levélben.
Tovább>>

Kocsis feljelentést tett a BKV-szerződések ügyében (+videó)

Büntetőfeljelentést tett Kocsis István, a BKV vezérigazgatója a közlekedési társaság korábbi munkavállalói szerződései miatt. A vizsgált 101 szerződés fele súlyosan előnytelen volt a vállalat számára és ez több mit félmilliárd forint kárt okozott - közölre Kocsis Isván szerdán.
Tovább>>

Szellemi világörökség a mohácsi busójárás

Megkapta a szellemi világörökségi címet a mohácsi busójárás. Az UNESCO kormányközi bizottsága szerdán döntött, hogy a listára veszi a Duna-parti város tavaszköszöntő népszokását. A busójárás az első magyarországi szereplő a szellemi világörökségi listán.
Tovább>>

Épületeket döntött össze a földmozgás Indonéziában

Nagy erejű, 7,9-es erősségű földrengés rázta meg az indonéz Szumátra szigetét szerdán: a földmozgás épületeket döntött össze és tüzeket is okozott Padang városában szerdán - számoltak helyi geológusok és médiajelentések. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.
Tovább>>

Indul a magyar segítség Manilába

Háromfős egészségügyi csoport indul szerda este Budapestről a tájfun sújtotta Manilába, ahol több százezren kényszerültek elhagyni otthonaikat.
Tovább>>

Palesztin rabra esett a szakemberek választása

Már körvonalazódik, hogy ki lesz az a guantánamói fogoly, akit Magyarország befogad. Juhász Gábor új titokminiszter a köztévé esti műsorában azt mondta: előzetes szűrés alapján három volt rab közül választják ki azt, aki konkrét harcokban nem vett rész, sehol sem folyik ellene büntetőeljárás, és nem sérült pszichésen.


3 megjegyzés :

  1. Borovszky Tímea ugye cigány?

    Vasút esetében egyértelmű a felszámolásra való kormány törekvés. Ezért a VDSZSZ kénytelen az elavult struktúrát védeni. Valójában nem felszámolni, hanem meg kellene újítani a vasúti közlekedést.

    BKV akkor most maga ellen tett feljelentést?

    Teljesen mindegy, melyik guantanamói rabra esik a választás, kivétel nélkül biztonsági kockázatot jelent (alvó ügynök).

    VálaszTörlés
  2. Borovszky a saját esélyeit egyengette - úgy látszik, a rokonokra nem gondolt.

    A vasút a hírek szerint már januárra csődbe megy, miközben másutt a világon éppen a vasútfejlesztést preferálják. Lehet, hogy a használt sínnel olcsóbban kijönnek?

    BKV ügyben nyilván gyalogáldozatot kell hozni.

    VálaszTörlés
  3. Még a használt sineket sem érdemes felszedniük, mert többe kerülne, mint az ócskavas ára.

    A BKV-nál láthatóan bünbak keresést kell végezni és találni, hogy a nagyok megúszhassák a felelősségre vonást.

    VálaszTörlés