Blogarchívum

2009. szeptember 13., vasárnap

Bírósági ítélet előtt: Szlávy Bulcsút 12 éve lőtték tarkón

Budapest, Eger | Szlávy Bulcsú, akit akkoriban a Balaton-Felvidék „uraként” is emlegettek, 12 éve tűnt el. Hét év múltán golyóval a koponyájában egy szerelőaknából került elő.


Szlávy Bulcsú
László holttestének 2004-es előkerülésekor egyes lapok maffialeszámolásról írtak, míg mások egyszerű szerelmi bosszúként értékelték az 1997-ben történt gyilkosságot. Tény, hogy Szlávyt valaki tarkón lőtte. Később a holttestet (zsákkal a fején) betonba temették egy budapesti ház garázsá szerelőaknájában.

A 2004-ben történt kihantolás óta eltelt öt esztendőben lefolytatták a nyomozást, a Pest Megyei Főügyészség vádat emelt. Megszületett az elsőfokú ítélet is, amely szerint az elsőrendű vádlott W. László 15, N. Gábor másodrendű vádlott 6, míg B. László harmadrendű vádlott 13 év fegyházbüntetést kapott. Ezen ítéletet azonban a Fővárosi Ítélőtábla (FÍ) megsemmisítette, és az újratárgyalásra a Heves Megyei Bíróságot jelölte ki.

A megismételt eljárásban az elsőfokú bíróság a bizonyítás túlnyomó részét már elvégezte, az ügy gyakorlatilag lezárás, illetve ítélethirdetés előtt van. Túl a nyári ítélkezési szüneten a befejezés most azon múlik, hogy miként foglal állást a Fővárosi Ítélőtábla a Heves Megyei Főügyészség által benyújtott fellebbezésekről, amelyek a bíróság által egyes tanúknak nyújtott vallomástételi mentességet vitatják.

Amennyiben az FÍ az ügyészség beadványának helyt ad, úgy ezen tanúkat ismételten ki kell hallgatnia az eljáró büntetőtanácsnak. Elutasító végzés esetén információink szerint még további két tárgyalási napra számíthatunk az elsőfokú ítélet meghozataláig.

További linkek

  • Telefon jött: Kiterítettük Szlávy Bulcsút a házadnál
  • A koponyaűrben maradt a golyó Szlávy Bulcsú tarkón lövésekor
  • Ki ölte, és ki ölette meg Szlávy Bulcsút 12 esztendeje?
  • Hallgatásba burkolózott a Szlávy-ügy fő tanúja
  • (HEOL)

    3 megjegyzés :

    1. - Nem Tánczos Gábor volt a körmendi gyermekgyilkos
      - Nem Kaiser Ede volt a móri gyilkos
      - Nem az elsőként elfogott gyengeelméjű fiatalember volt a cigányok elleni gyilkosság elkövetője...

      VálaszTörlés
    2. òlevendulám, fölsorolásod még messze nem ért véget.

      VálaszTörlés