Blogarchívum

2009. augusztus 13., csütörtök

Határozatlan időre elnapolták a Rózsa-Floresék ügyében...

MTI/INDEX.HU
2009. augusztus 13., csütörtök 18:31 | Frissítve: 18 perce
További szükséges kiegészítésekre hivatkozva határozatlan időre elnapolták a Rózsa-Floresék ügyében indított parlamenti vizsgálóbizottság jelentésének közzétételét. Szerdán és csütörtökön két újabb robbanás is történt az országban, amelyek politikusok szerint kapcsolatban állhatnak az áprilisi üggyel.
Meghatározatlan időre felfüggesztették Bolíviában a parlamenti vizsgálóbizottság előzetes jelentésének közzétételét a Rózsa-Flores-ügyről, jelentette be a csütörtöki bolíviai sajtó szerint a bizottság elnöke. César Navarro szerint kiegészítésekre van szükség a vizsgálatok egyes területein, határidőt azonban nem ígért.
A vizsgálatok annak kiderítésére irányulnak, hogy tényleg terrorista csoport működött-e Bolíviában a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Eduárdo Rózsa-Flores vezetésével, szakadár Santa Cruz-i politikai és üzleti körök megbízásából.

Újabb robbantások

La Pazban két robbantásos merénylet is történt szerdán és csütörtökön, és emiatt egyes politikusokban felmerült a gyanú, hogy, amint Félix Rojas szenátor megfogalmazta, "újabb terrorista hálózat" működik az országban, és kapcsolatban állhatott a Rózsa-féle, április 16-án felszámolt sejttel.
A két merényletet a rendőrség szerint professzionális módszerekkel készített pokolgépekkel követték el. Mindkét bombát ugyanolyan módon becsomagolt küldeményként, postán adták fel. Az egyik súlyosan megsebesítette egy kormánypárti politikus feleségét. A célpont Fidel Surco lehetett, aki kormányhoz hű társadalmi mozgalmak koordinálását végzi. A másik esetben két tűzoltó sebesült meg egy építőipari vállalkozás irodájában. Azt még nem tudták megállapítani, hogy a két merénylet összefüggésben áll-e egymással.
A Rózsa-Flores-ügy fejleménye, hogy a bíróság elutasította a csoport egyik tagjának, a bolíviai-horvát Mario Tadic Astorga szabadlábra helyezési kérelmét, amelyet az ügyvédek a hatósági eljárás során elkövetett szabálytalanságokra hivatkozva kértek.

Kapcsolódó: A szélsőbalon és a szélsőjobbon is otthon volt

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése