Blogarchívum

2009. július 17., péntek

Az ország legnagyobb szabadtéri találkozóját szervezi...

...Bösztörpusztán a Magyarok Szövetsége

A Magyarok Szövetsége az ország legnagyobb szabadtéri találkozóját szervezi meg társadalmi összefogásból idén augusztus 21-23-a között Kunszentmiklós-Bösztörpusztán - jelentette be Vukics Ferenc, a Magyarok Szövetsége elnöke sajtótájékoztató keretén belül 2009. július 16-án Budapesten, a Fortuna hajón. A Szövetség elnöke rámutatott: - Megalakulásuk óta mintegy 1300 településen több, mint 600 helyi szervezet alakult százezer taggal, melyből tízezer fő aktív.

Ebben az évben a Szövetség települési csoportjai 1200 rendezvényt szerveztek, lakossági fórumok, gazda-találkozók, MSZ vásárok által. Egy-egy úgynevezett megyenapon mintegy tízezer embert mozgatnak meg, s egy-egy megye-bokor nap alkalmával három megye küldöttei találkoznak egymással. Vukics Ferenc hangsúlyozta: - A kárpát-medence és a nyugati magyarság felé is nyitó szervezet minden állami- és EU-támogatás nélkül szervezi találkozóit. Megállapította: - A Magyarok Szövetsége legnagyobb támogatója az a százezer ember, aki önként vállalt munkával szervezi meg a magyarok legnagyobb találkozóját. Az MSZ 495 civil szervezettel közösen tartja az ország valaha volt legnagyobb társadalmi, kulturális, hagyományőrző rendezvényét és magyar termékek vásárát.

Felsorolni is sok, mi minden kerül terítékre a három nap alatt, de lesz ezer őstermelő és kézműves országos vására, Magyar Találmányok Háza, a legfrissebb magyar találmányok bemutatója, az elektromos autótól a hordozható repülőgépig. A Pusztaegyetemen 77 neves magyar tudós, és közéleti ember előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A Nemzeti Könyvnapok, Nemzeti Könyvkiadók találkozóján neves írókkal, költőkkel találkozhat a nagyérdemű. A Nemzeti Filmszemlén kiosztják a Szilaj Csikó Díjat, s bemutatják az elmúlt öt év legjobb magyar filmjeit. Megszervezik a kárpát-medencei táncegyüttesek találkozóját, a harcos magyarok, harcművészeti bemutatóját, több tízezer magyar történelmi, települési és nemzetzászló találkozóját. Felvonul a Magyar Nemzeti Lovas Díszalegység több száz lovassal, de lesz lófuttatás és lóvásár is.

A Nemzeti Érdek Program bemutatóján hat óriás sátorban mutatkoznak be a 13 tagozat képviselői. A gyógyítsuk meg Magyarországot címet viselő program keretén belül több száz természetgyógyász, orvos, csontkovács segít a rászorulóknak. Lesz Szent Korona Zarándoklat földön, vízen, levegőben, Tűz-Szer-Tar-Tás, közös templom építéssel, több száz dobos részvételével, illetve kézműves foglalkozások 200 kézműves segítségével.

S hogy ne csak a szellem, de az ízek birodalmába is eljuthasson az a százezer ember, akit várnak augusztusban Bösztörpusztára, a Főzzük ki együtt, Magyar Ízek találkozóján 5000 literes bográcsokban főznek majd az asszonyok, illetve a szakácsok. A háromnapos magyar-magyar találkozón kisütik az Ország Kenyerét, vagyis kenyérsütést tartanak több tucat kemencében. Az ötletek tárháza végtelen, a zenei koncerteken fellépnek az Ismerős Arcok, a Dobogókő, a Szilaj dobkör és a Vágtázó Csodaszarvas együttesek stb, s a soha meg nem szólalók, ám szerepelni vágyók is szóhoz juthatnak a Mondja ki az Igazát hordó szónoklatok révén.

Benis Miklós, a Magyarok Szövetsége alelnöke kijelentette: - Augusztusra elkészül az első valódi civil országprogram, amely a magyar társadalom széles tömegei által támogatott megoldásokat tesz le a nagyközönség elé. Megkezdődött a Magyarok Szövetsége Nemzeti Érdek Programjának és a Magyar Nemzetstratégia Szövetség programjának végső egyeztetése. Augusztus elején társadalmi vitára bocsájtják a 850 civil szakértő hét hónapos munkájának eredményét.

Kondor Katalin, a Magyar Rádió volt elnöke, aki média-munkájával támogatja az egyre jelentősebb mértékben növekvő szervezetet, elmondta: szerinte a Magyarok Szövetsége által kitűzött célokkal a társadalom 90%-a egyetért, ám a 10 % irányítja az országot, ezért tartja fontosnak a Magyarok Szövetsége növekedését a neves média-személyiség.

A Kunszentmiklós-Bösztörpusztai találkozó mottója Szabó Dezső író gondolata: "Minden magyar felelős minden magyarért..." E neves gondolat jegyében várják a szervezők magyar testvéreiket Bösztörpusztára 2009. augusztus 21-23-ra!

Frigyesy Ágnes

3 megjegyzés :

  1. Helyesen mondva: Kondor Katalin a cion-zsidó-kommunista rádió volt elnöke....Frigyesy teljesen a zsidók óhaja szerint fogalmaz...A Kondor-féle zsidók irányítják (?) hova? az országot.....Kondor hazudik, mert a zsidóbűnözők nem 10 %-a lakosságunknak, hanem csak 1 %-a...

    VálaszTörlés
  2. Ne lássak Kondor Katalinnál rosszabb zsidót.
    Hozzáteszem, hogy értsd:
    Amíg ő volt a Rádió elnöke, addig működött a Kossuth és a Petőfi.
    Such György meg ledózerolta az egészet. Ami minőségi műsor, az mind 10 - 15 évvel ezelőtti hangfelvétel. :-((

    VálaszTörlés