Blogarchívum

2009. június 5., péntek

Nem az eltűnt gép roncsait találták meg?

Az előzetes hírekkel ellentétben mégsem az Air France 447-es járatának maradványait találták meg az Atlanti-óceánon – jelentették be csütörtök este hivatalos brazil források. Ahogy a hajók megközelítették a törmeléket, kiderült, közönséges tengeri szemétről van szó.

„Egyelőre egyetlen darabot sem találtunk meg a repülőből” – mondta csütörtök este Ramon Cardoso, a brazil légi irányítás igazgatója Recifében. Azok a tárgyak, amelyeket csütörtök reggel kiemeltek a vízből, valószínűleg egy hajóról származnak. Ezek egyike egy fából készült raklap volt, „az Airbus A330-as fedélzetén ilyen nem volt” – írja az AFP.

Cardoso elmondta azt is, hogy az olajfolt – amelyről eddig azt hitték, hogy a szerencsétlenül járt repülő üzemanyag-maradványa – szintén egy hajóról származhat. A brazil hatóságok ennek ellenére továbbra is folytatják az eltűnt francia utasszállító roncsainak felkutatását a körzetben.

A 447-es járat hétfői katasztrófájának okait teljes homály fedi. A találgatások a villámcsapástól a légörvényen és a pilótahibán át egészen a különböző tényezők kombinációjáig terjednek.

Az Air France gépe útban a brazíliai Rio de Janeiróból Párizsba hétfőn tűnt el 228 emberrel – köztük négy magyar állampolgárral és egy felvidéki magyarral – a fedélzetén.

(FH)

11 megjegyzés :

  1. AZ AZ ÉRZÉSEM, HOGY FELROBBANTOTTÁK.

    VálaszTörlés
  2. Igen, lehetséges. Méghozzá fent 10000 méter magasságban, és alapos munkát végezhettek.
    - Hacsak nem az UFO-k rabolták át egy negyedik dimenzióba. :-s

    VálaszTörlés
  3. Azt hittem kiesek a nadrágomból, mikor hallom, hogy közönséges tengeri hulladékot véltek a repülőgép roncsainak. Lehet, hogy mégis annak az embernek lesz igaza, aki valami narancssárga fényt látott abban a térségben? De gyűlnek az ellentmondások. A kerozin a víz felszínén azt jelenti, hogy nem robbanthatták, mert akkor a kerozin elég és nem hagy nyomot a vízen. Fogunk még erről hallani.

    VálaszTörlés
  4. Az A 38-as hajó meg Aghata Christie könyvében érzi magát, mert egy év alatt az összes zenésze meghalt.
    A Sláger(vagy melyik) rádió híreiben volt, hogy a Pető Intézet konduktora (Szarvas? Ágnes) az ő élettársa a Kispál és a Borz énekese menedzser, Ágnes első házasságából született gyerek és egy rokon fiú volt a négy magyar áldozat. Azóta az A 38-on kezdik nagyon nem érteni a helyzetet.
    "Rejtély a tébolydában."

    VálaszTörlés
  5. Igazad van, Anyuschom. Rita. (Honnan vettem az Ágnest?!)

    VálaszTörlés
  6. Komoly szakemberek a repülőgép maradványainak hitték a tengeri szemetet...ez vicc.

    VálaszTörlés
  7. Ez tényleg vicc.
    Talán Egely Györgyöt kéne tényleg megkérdezni, csak őt nem nagyon szeretik, mert "nem eléggé akadémikus".
    http://www.ambro.hu/borotvaelen/index.htm
    http://www.ambro.hu/

    VálaszTörlés
  8. Mai hírek szerint ezúttal most már biztosan az eltűnt gép maradványait találták meg. Sajnos hullákat is találtak és kézipoggyászt erre a járatra szóló beszállókártyával.

    VálaszTörlés