Blogarchívum

2009. június 26., péntek

Apróhírek

Narancssárga – azaz majdnem a legmagasabb fokozatú – riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több régiójára a várható nagy esőzés és jégeső miatt.
Tovább

12 emberéletet követeltek már a csehországi áradások

Már 12 halottja van a csehországi áradásoknak - közölte pénteken a CTK cseh hírügynökség a rendőrségre hivatkozva. Az ország keleti részén már kezd visszavonulni a víz, de a déli részeken még küzdenek az árhullámmal. Közben a heves esőzések után kialakult áradások az első halálos áldozatukat követelték Lengyelország dél-keleti részén - jelentették a helyi hatóságok.
Tovább

Kelemen Hunort javasolják az RMDSZ államfőjelöltjének

Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ügyvezető elnökét javasolja államfőjelöltnek a Szövetségi Állandó Tanács. A szervezet vezetőiből álló - gyors döntések meghozására létrehozott - testület szerint Kelemen a legalkalmasabb, hogy az RMDSZ jelöltjeként induljon az őszi romániai elnökválasztásokon.

Az RMDSZ elnökjelöltjei között korábban felmerült Markó Béla elnök neve is, aki nem vállalta a jelölést, az RMDSZ-es politikusok többsége ugyanakkor egy fiatal államfőjelölt állítását sürgette.

Kelemen Hunor jelölését még az RMDSZ mini parlamentjeként is emlegetett Szövetségi Képviselők Tanácsa is meg kell erősítse, amely szombaton ülésezik.

(FH)

Elmaradt a kórházmentő ülés - Fidesz: oszoljon Heves vezetése!

Elmaradt a Heves Megyei Közgyűlés ülése pénteken délelőtt, így nem született döntés arról, hogy felbontják-e a szerződést a HospInvest Zrt.-vel, és a jövőben milyen módon működtetik majd a megyei kórházat. A Fidesz-frakció kezdeményezni fogja a közgyűlés feloszlatását.
Tovább

Balsai: Miért kell halogatni Dávid és Herényi ügyét?

Messzemenően rombolja a parlament tekintélyét a Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es, jelenleg független országgyűlési képviselők mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos ügy szeptemberre halasztása – közölte Balsai István, a mentelmi bizottság fideszes alelnöke pénteken Budapesten.
Tovább



hírTV-ügy: a Fidesz meghallgatná Draskovicsot

Miután a kormányszóvivő csütörtökön a kormányfő nevében megvédte Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert a hírTV riportereinek lejáratási ügyében, immár Bajnai Gordon terheli a politikai felelősség - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz helyettes szóvivője.
Tovább

Száműznék Gyurcsányt az MSZP-ből

Teljes körű tisztújítást és nemcsak a gyurcsányi politika, hanem magának Gyurcsány Ferencnek is az eltávolítását követeli a szocialista párt közeléből az MSZP társadalompolitikai tagozatának ügyvivő testülete.
Tovább

Előzetesben a kiskunlacházi gyilkos

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pest Megyei bíróság péntek délután a kiskunlacházi 14 éves lány meggyilkolásával gyanúsított fiatalembert. A nagy felháborodást kiváltott gyilkosság gyanúsítottját, egy helybeli lakos, pénteken hajnalban fogták el a rendőrök.
Tovább

Rács mögött az erőszakos gyerekrabló

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki még kedden egy 12 éves kislányt kényszerített a kocsijába és erőszakoskodni is próbált vele. Az esetről pénteken számolt be a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
Tovább

3 megjegyzés :

  1. Narancssárga? A fejem lila riasztást küld egész nap, majd' szétrobban.
    Ez kérem, front lesz, a javából:-((

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, mára rendeződött ott bent a vihar.
    Tegnap kettesével szedtem az Algopyrint, de nem akart használni semmi. Kemény napom volt:-((

    VálaszTörlés