Blogarchívum

2009. június 6., szombat

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat választási jogsegélyszolgálata

...
a június 7-i európai parlamenti választáson


A Nemzeti Jogvédő Szolgálata közhasznú civil jogvédő szervezetként jogsegélyszolgálatot működtet a 2009. június 7-én megtartandó európai parlamenti választás során 2009. június 7-én és 8-án (vasárnap és hétfő). Választással kapcsolatos bármely visszaélésre, csalásra utaló esemény bejelenthető, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogászai segítséget és tájékoztatást adnak az ilyen esetekben.
Az ingyenes jogsegélyszolgálat a választók számára a következő elérhetőségeken keresztül érhető el:

Mobiltelefon: (06 - 30)54-94-167
Elektronikus levélküldés: njsz@nemzetijogvedo.hu
A levél küldése előtt feltétlenül szükséges a telefonon történő kapcsolatfelvétel!

Felhívjuk a bejelentést tevő állampolgárok figyelmét, hogy kifogást csak bizonyíték beterjesztésével fogad el az illetékes választási bizottság, bizonyíték hiányában nem tárgyalnak kifogásokat! Ezért kérjük, hogy panaszaikat támasszák alá tanúk írásos igazolásával, illetve fényképek, videofelvételek elkészítésével vagy egyéb más bizonyítékkal, (okiratokkal stb.). Minden gyanús esetet jegyzőkönyveztetni kell a szavazatszámláló bizottságnál, és a jegyzőkönyv másolatát el kell kérni. Amennyiben ennek az igénynek a szavazatszámláló bizottság nem tesz eleget, ezt is jelentsék be és az illetékes területi választási bizottságnak és a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnak! Amennyiben országos kihatású választási visszaélésre utaló jelet észlelnek, úgy azt az Országos Választási Bizottság felé kell bejelenteni, a tények és bizonyítékok pontos megjelölésével. A kifogást a legrövidebb időn belül, azaz 1 napon belül, meg kell fogalmazni és be kell nyújtani a helyileg illetékes területi válasz tási bizottsághoz. Az elsőfokú eljárásban nem kötelező az ügyvédi képviselet. Fontos szabály, hogy a szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntése ellen egy napon belül benyújtandó önálló fellebbezésnek van helye, amelyet az Országos Választási Bizottság - a választás eredményének megállapítását megelőzően - bírál el.
További részletek: www.valasztas.hu honlapon.

Bejelentéskor kérjük pontosan adják meg, melyik szavazókörben, annak közelében vagy egyéb más helyen ill. más módon tapasztaltak rendellenességet, továbbá a bejelentést tevő (választó) nevét, címét és telefonszámát, hogy a bejelentőt vissza tudjuk hívni személyes megbeszélés egyeztetése céljából, illetve ha faxon vagy e-mailen történt bejelentés, akkor a még szükségesnek bizonyuló adatok egyeztetésére.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány és Szolgálat honlapján (www.nja.hu) megtalálhatóak a korábbi választások során benyújtott beadványaink és az arra született válaszok, állásfoglalások, határozatok.

A választások tisztaságának megőrzése mindannyiunk közös érdeke!

Budapest, 2009. június 5.

Nemzeti Jogvédő Szolgálat
Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése