Blogarchívum

2009. május 25., hétfő

Perelik a francia Szcientológiai Egyházat

A per középpontjában egy francia nő feljelentése van. Az asszony szerint manipulálták és egy jelentős pénzösszeg befizetésére kényszerítették az Egyház emberei.

A nő azt állítja, hogy megkörnyékezték Párizsban, és felajánlottak neki egy ingyenes személyiségtesztet, a végén azonban kicsalták tőle összes megtakarítását, mert a pénzét szcientológiai könyvek, gyógykészítmények, és más egyházi termékek vásárlására kellett fordítania.

Ügyvédje szerint a szcientológusok szisztematikus lelki nyomás alatt tartották a nőt, akit olyan "kúráknak" is alávetettek, amelyek tudományosan módfelett kétségesek.

 

A francia média szerint feltehetőleg betiltják a Szcientológiai Egyházat Franciaországban, ha a tárgyalás végén bűnösnek találják szervezett csalás vádjában. Az Egyház egyik jogásza tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy kemény harcot fognak vívni a tárgyalóteremben.

Ez lesz az első olyan per Franciaországban a Szcientológiai Egyház ellen, amelyben az Egyházat, mint szervezetet vádolják. Korábban egyes szcientológusok ellen voltak már perek.

(FH)


3 megjegyzés :

  1. A világ több országában, így Németországban, Franciaországban, Görögországban állami szintén lépnek fel a destruktívnak tartott szcientológia ellen, Magyarországon azonban korlátozás nélkül fejthetik ki tevékenységüket, országosan jelenleg közel tízezer tagot számlálnak."A Magyarországi Szcientológiai Egyházat 1990. július 3-án jegyezte be a Fővárosi Bíróság. A szervezet Dianetikai Egyesület néven már korábban is jelen volt Magyarországon, leginkább a pszichiátria elleni támadásokkal, vádiratokkal került be a köztudatba. Egyházzá alakulásuk óta megilletik őket az egyházaknak kijáró állami kedvezmények. Francia országban szektaként tartják nyilván. Nálunk semmit nem tesznek ellenük.

    VálaszTörlés
  2. A szcientológia alá tartoznak a scienet-es intézmények, mint pl. az oktatási csapatok, akik a munkanélkülieknek tartanak olyan oktatást, hogy HAZUDJ MINDEN CSÁBÍTÓT MAGADRÓL, HOGY ELADHASD MAGAD. És mindezt az Önkormányzatok bízzák meg és fizetik az adófizetők pénzéből. De ők vannak teljesen Törvénytelenül a Humán Központokban is, ahol semmit nem segítenek, csupán adatokat gyűjtenek be. De ők vannak amögött is, ahol a munkahelyeken étjegy , vagy eü-i jeggyel vásárolhatnak, persze csak zsidó termékekre, zsidó boltoknál váltható be, ezzel háttérbe szorítva a Magyar termékeket.
    De az internet szolgáltatók mögött is ők állnak és azt a honlapot kapcsolják ki, amelyik nem tetszik nekik. Nyilván csak a Magyarság érdekét képviselőkről lehet csak szó. És teszik mindezt büntetlenül, mert nincs semmilyen valódi védelem, se Törvényi, se ellenőrzési lehetőség, se Bíróság nem foglalkozik ezzel, mert a sábeszdekli a fejükön elfedi a látásukat. De minden kábítószerterjesztés mögött ők vannak, meg a buzik támogatásában. Tehát minden rombolást ők végzik és ezért hatalmas pénzeket kapnak.
    És senki sincs, aki akkorát ütne az asztalra, hogy összeszarják magukat, ezek a sátánfattyak.
    Bezzeg Boliviában az ilyen szar etnikumot úgy söprik ki, mint a huzat. Ott nincs kec-mec, meg érzékenykedünk. Van börtön, ahol mindenért fizetni kell és van elkobzás és életfogytiglan minden hazaárulónak és azoknak, akik ezen rombolókat a legkisebb mértékig is támogatják.
    Magyarországon a mai napig érvényes és hatályos Szent Korona Törvény alapján sokkal szigorúbb ítélet vár ezen idegen csőcselékre.

    VálaszTörlés
  3. Lehet csemegézni
    Pár legbefolyásosabb magyar szcientológus


    Nagy Tamás
    A hetvenes években elektronikai műszerész, később szociológus; jelenleg az egyház magyarországi elnöke.

    "1989-ben egy teljesen új utat kezdtem, és azóta időm nagy részét a szcientológia megismerésének és terjesztésének szentelem" - írja az interneten.


    Nagy Tamásné Stepanay Zsuzsanna
    Az UniCredit Bank hitelügyekkel foglalkozó munkatársa.

    A Magyarországi Szcientológia Egyház elnökének felesége.


    Nagy Tibor
    A Báthori Irodabútor áruházlánc munkatársa.

    A Magyarországi Szcientológia Egyház elnökének fia; a cég referenciái között több tucat állami és magánvállalat, illetve bank mellett ott szerepel a fővárosi önkormányzat is.


    A folytatást feleszem hozzám,mert nagyon hosszú a lista

    VálaszTörlés