Blogarchívum

2009. április 17., péntek

Súlyos baleset (?!)

A mieinkhez

Testvéreim, Magyarok!

Népünk, ádáz harcot küzd már az ország belsejébe hatolt, megsemmisítésünket szolgáló hatalmak ellen. E harcnak egyik legelkötelezettebb, és eredményekben gazdag harcosa, az MVSZ elnöke, Patrubány Miklós, súlyos balesetet szenvedett. Így ideiglenesen magunkra maradtunk. Pásztor nélkül szétszéled a nyáj. Ez nem történhet meg. Mi hiszünk a közös ima fohászban. Istenünk meghallgatja közös fohászunk. Ezért mi, akik hiszünk igazunk győzelmében, kérjük a Mindenhatót, imánkban, hogy felgyógyulva vezethessen bennünket mert győznünk kell.

Botos László
MAGYARSÁGTUDOMÁNYI INTÉZET
www.magtudin.org

26 megjegyzés :

  1. Sehol semmi erről a világhálón. Mi történt?

    VálaszTörlés
  2. Hogy ez a Patrubány folyton ávós fekete autókkal ütközik, ki érti ?

    VálaszTörlés
  3. Talán Botos László tudhat róla többet. Ez "nem hír".

    VálaszTörlés
  4. A dec. 5-i népszavazás előtt egy nap három balesete volt. Egy még a belvárosban, egy útközben Kolozsvárra, és amikor a roncsot hátrahagyva valaki hazavitte Kolozsvárra, ott abba az autóba hajtottak bele "véletlenül". Akkor mind a hármat megúszta, de azt az Árpádhír tv-ből tudjuk, hogy 2006 októberében több halálos fenyegetést is kapott, amikor a Kossuth-téri színpadon összeszólalkozott vele Kőrösi.

    VálaszTörlés
  5. Nemrég érkezett meg Vatikánból, ahol a Pálos-rend volt a téma.
    Ezek szerint életveszélyes Vatikánba menni ? vagy a Pálos-rend az ?

    VálaszTörlés
  6. ...szerintem ezek az utkozesek a "puszta veletlennek"tulajdonithatoak, s az is, h.eppen az O" autoja utkozott.
    Nagyon ismeros a modszer.....
    De miert nem kozli meg a Hirtv sem?
    A gatlastalan csapok eddig elernenek?

    VálaszTörlés
  7. A Pálos rend kapcsán jut eszembe, hogy Árva Vince atya járt Erdélyben, és ott megcsúszott a fűrdőszobában, aztán egy ideig nehézségekbe ütközött a hazahozatala, mert a magyar mentőhelikopter leszállási engedélyével volt baj (ha jól emlékszem) - végül nem sikerült az idős, beteg embert már megmenteni, jóllehet mindent megpróbáltak érte.

    VálaszTörlés
  8. A román kormány nem engedte a magyar mentőhelikoptert leszállni, ezért stabilizált állapotban mentőautóval szállították a határig, ahonnan helikopterrel hozták át. Egy hónappal később meghalt.

    VálaszTörlés
  9. Anyaország :: 2009-04-17. 22:13
    Közlemény az MVSZ elnökét ért balesetről

    Amint arról egyes internetes honlapok hírt adtak, Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke balesetet szenvedett, amelynek következtében szinte teljesen elvesztette hallását.
    A 2000 decembere óta költségvetési támogatásától megfosztott Magyarok Világszövetsége nyolc éve minimális létszámú hivatali személyzettel működik, például titkár és gépkocsivezető nélkül. Az MVSZ egyre hangsúlyosabb szerepvállalása következtében az elmúlt években sokszorosára nőtt hivatali teendők zömét az MVSZ választott tisztségviselői ingyenesen végzik.
    A rá jutó munka mennyiségével közülük is kitűnik az MVSZ elnöke, aki a lassan egy évtizede tartó nélkülözés közepette szinte minden héten átdolgozott egy-két éjszakát azért, hogy a szövetségre
    háruló teendők sokaságát elláthassa.
    Különösen megfeszített munka jutott neki idén tavasszal, amikor rendszeressé váltak az átdolgozott éjszakák. Nagycsütörtökön reggel bekövetkezett a baleset. Idézünk Patrubány Miklósnak az MVSZ
    Elnökségéhez írt tájékoztató leveléből: „Ekkor a negyedik, alvás nélkül egymást követő munkanapom kezdődött volna el. Felmentem és lezuhanyoztam. A fürdőszobában fültisztító pálcikával a jobbik fülemet tisztítottam, amikor megszédültem, vagy lábon állva elaludtam, és nekidőltem a szekrény oldalának. Kezem pedig beütötte a fültisztító pálcikát mélyen a jobb fülembe, teljesen átszakítva a maradék jó fülem
    dobhártyáját.”
    A baleset következményeit súlyosbítja az a körülmény, hogy másik fülének hallása évtizedekkel korábban orvosi műhiba következtében súlyosan csökkent.
    Az MVSZ elnökét még aznap kórházi ellátásban részesítették, a szükséges műtétről a döntést a jövő héten hozzák meg. A műtét szakszerű elvégzésére több felajánlás érkezett, többek között Svájcból is.
    A világ magyar közösségei aggodalommal értesültek a történtekről. Többen imaláncot szerveztek Patrubány Miklós gyógyulásáért, aki ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik együttéreznek vele.
    Budapest, 2009. április 17.

    MVSZ Sajtószolgálat

    A cikk az alábbi linkről való:
    http://kuruc.info/r/2/38914/

    VálaszTörlés
  10. Anyaország :: 2009-03-28. 10:38

    Vatikánban járt Patrubány Miklós

    Mons. Angelo Amato, a Szentek Ügyei Kongregációjának prefektusa hivatalában fogadta Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét.

    Az MVSZ elnöke átadta az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a Pálos Rend alapítója, Esztergomi Boldog Özséb szentté avatási dokumentációját. A 17 kötetet Esztergomi Boldog Özséb posztulátora, a közelmúltban tragikus körülmények között elhunyt Árva Vince atya állította össze, 22 éves munkával.
    Árva Vince atya 2008. augusztus 19-én, a Magyarok VII. Világkongresszusán jelentette be nyilvánosan, hogy a Magyarok Világszövetségére szeretné bízni a hatalmas munkával összeállított anyagot.
    A köteteket a Magyarok Világszövetségének elnöke a Pálos Rend teljes körű pápai jóváhagyásának 700. évfordulóján, 2008. december 13-án vette át, az erre az alkalomra szervezett emléknap keretében.
    Árva Vince atya másnap visszaadta lelkét a teremtőjének.

    MVSZ Sajtószolgálat

    A cikk az alábbi linkről való:
    http://kuruc.info/r/2/37804/

    VálaszTörlés
  11. Még mindig jobb, mintha nyújtóban feküdne törött csontokkal.
    Ezen már aránylag könnyen lehet segíteni manapság, szerencsére.

    Azt hittem megint valami autóbalesete volt....

    VálaszTörlés
  12. A Palosoknak, mar reg szet kellett volna valni a Katolikus egyhaztol, mert azon keresztul tudjuk kik iranyitanak. Ha ez megtortenne, talan legitimebbnek tartana a tomeg aki szeretne hinni vmiben, de egyelore nincs elkotelezve egy agazat fele sem miota mar elegge koztudott, hogy az organizalt vallasok tortenelmileg is mindig is manipulaltak a nepet hatalomert es vagyonokert.

    VálaszTörlés
  13. Boldog Özséb szentté avatása



    http://dobogommt.hu/dobogo/cikk.php?id=20050101092794&evfolyam=V&szam=1

    Imalánc Boldog Özséb szentté avatásáért!



    Ha Ön azt szeretné, hogy a Szentatya mielőbb szentté avassa az egyetlen magyar alapítású rend a magyar Pálos-rend megalapítóját Boldog Özsébet



    http://www.plebania.net/hittanterem/?op=view&k_id=2407





    Vatikánban járt Patrubány Miklós



    Mons. Angelo Amato, a Szentek Ügyei Kongregációjának prefektusa hivatalában fogadta Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét.



    http://www.pirkadat.net/index.php?option=com_content&view=article&id=226:vatikanban-jart-patrubany-miklos&catid=34:altalanosegyhazihirek&Itemid=58



    Testvéri szeretettel:

    Bakk István

    VálaszTörlés
  14. Juditkám, köszönöm szépen a két tájékoztatót. Nem volt időm s alkalmam jobban utánanézni. Így legalább tisztában vagyok már a baleset körülményeivel, és tudom, hogy valóban baleset történt.
    A sikeres műtét nagyon fontos volna.

    VálaszTörlés
  15. Így van, Kanbagoly, én is rögtön erre asszociáltam.

    VálaszTörlés
  16. Gyenge törekvések már történtek, de még a lengyel barátainkkal is vita van a Pálos-rend legitimitását illetően. Az tény, hogy ők mentették át az utókornak...

    VálaszTörlés
  17. "Boldog Özséb szentté avatása
    http://dobogommt.hu/dobogo/cikk.php?id=20050101092794&evfolyam=V&szam=1

    Imalánc Boldog Özséb szentté avatásáért!



    Ha Ön azt szeretné, hogy a Szentatya mielőbb szentté avassa az egyetlen magyar alapítású rend a magyar Pálos-rend megalapítóját Boldog Özsébet



    http://www.plebania.net/hittanterem/?op=view&k_id=2407


    Vatikánban járt Patrubány Miklós

    Mons. Angelo Amato, a Szentek Ügyei Kongregációjának prefektusa hivatalában fogadta Patrubány Miklóst,
    a Magyarok Világszövetségének elnökét.
    http://www.pirkadat.net/index.php?option=com_content&view=article&id=
    226:vatikanban-jart-patrubany-miklos&catid=34:altalanosegyhazihirek&Itemid=58


    Testvéri szeretettel:
    Bakk István"

    Köszönöm, Katicabogár!
    Örülök, hogy megérkeztél. :-)

    VálaszTörlés
  18. Hat igen, a Lengyelek elegge be doltek mar regen a Romai "Egyhaznak".
    Es miota az egyik papa is az volt, azota csak megjobban el vannak kotelezve. A Palosok individualitas fokat maguknak a Palosoknak kellett volna mar reg eldonteni, nem masokra kell ezt nekik bizni, mert vhol sajnos az ilyen nagy burokratizalt organizalt vallas csoportok mint maga Katolikus is, a vegen altalaban onerdekbol cselekednek, vagy azoknak erdekeben kik penzelik oket, (ami megint csak onerdek vhol).

    VálaszTörlés
  19. Ebben az a baj, hogy a magyar pálosok sajnos kihaltak - és ennek nem a végelgyengülés volt az oka. Akkor mentették át a lengyelek ezt a rendet, hogy ne szűnjön meg. Önmagában véve ezért köszönet illeti őket. Papi rendek felélesztése és életben tartása ma is nagyon nehéz feladat - még ha olyan is a mostani rom.kat egyház, amilyen...
    Sajnos az egyéni érdekek érvényesítése a közösséggel szemben...
    hát... nem egyedülállóan a római katolikusok specialitása.

    VálaszTörlés
  20. Na koszonom a tisztazast, mert remlett vmi ilyen atmentes, de nem voltam benne bistos, hogy teljesen kihalt-e az itthoni valtozat. Mindenestre egyezek: "Sajnos az egyeni erdekek....."

    VálaszTörlés
  21. Kulonben ha a Lengyelek mentettek "at" a Palosokat, akkor tovabbra is all amit mondtam, hogy maguk jovojet kellett volna eldonteni mikor meg leteztek itthon, ha csak nem mar akkor voltak Lengyel Palosok akik ezt igy dontottek.

    VálaszTörlés
  22. Visszatérve a téma címéhez:

    Megműtötték Patrubány Miklóst
    Kolozsváron megműtötték a két héttel korábban baleset következtében hallását elveszített Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét.
    Az orrfülgégészeti klinika professzora, dr. Marcel Cosgarea elmondta, hogy a dobhártya-műtét jól sikerült.
    Lehet, hogy később újabb műtéti beavatkozásra lesz szükség, de az MVSZ elnöke jövő héten munkába állhat.
    Patrubány Miklós részt vesz a Magyarok Világszövetségének közelgő Küldöttgyűlésén.
    MVSZ Sajtószolgálat

    VálaszTörlés
  23. Orulok, hogy jol sikerult neki. Most hozhatna a ..Vilag Szovetseg tagjait visszatelepedni, hogy reszt vehessenek szemelyesen is, nem csak lelekben, a Magyarok Szovetsege szervezeseiben.

    VálaszTörlés
  24. Látom már ti is tudjátok, hogy túl van a műtéten Patrubány Miklós. Épp ezt a hírt akartam idehozni. Reméljük Isten segedelmével tényleg sikeres a műtét és a hallását is visszakapja szegény.

    VálaszTörlés
  25. Köszi, Anyuschom, nem baj az, ha Te is közhírré teszed. :-)
    Maholnap Téged olvaslak, ha friss hírekről akarok tudni. Jó "sajtósunk" vagy. :-)

    VálaszTörlés