Blogarchívum

2009. április 21., kedd

Gyalogos zarándokok indulnak kedden Budapestről Csíksomlyóra.

A 920 kilométeres utat 40 nap alatt fogják megtenni, hogy részt vegyenek a minden évben több százezer embert vonzó pünkösdi búcsún május 30-án- mondta el Szabó Tamás, a Mária Út Egyesület elnöke. Hozzátette, hogy tízen indulnak a Normafától, és út közben is lehet csatlakozni hozzájuk.

A Mária út nevű zarándokút az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig tart - mondta Szabó Tamás. A Mária Út Egyesület elnöke beszélt arról is, hogy kedden avatják fel az út első felfestett jelzéseit a Normafánál. A zarándokok az utat a fővárosi Szent Anna réttől a Városmajorig már a Mária út jelzésein teszik meg- tette hozzá.

Budapestről egy tízfős csoport indul, és a 920 kilométeres út során bárki csatlakozhat hozzájuk. Negyven napig gyalogolnak majd, hogy részt vegyenek a csíksomlyói pünkösdi búcsún, május 30-án - mondta Szabó Tamás.

(FH)

2 megjegyzés :

  1. Hej de szívesen csatlakoznék.....

    VálaszTörlés
  2. Nem ünneprontásul, de jó, ha tudjuk: ez a Szabó Tamás "az Antall-kormány volt privatizációs minisztere, egészségügyi nagyvállalkozó, akinek cége, a kórházi gyógyszertárakat üzemeltető Ispotály Kft. tavaly egyesült a HospInvesttel."
    http://www.hetivalasz.info/cikk/0807/megis_uzlet_az_egeszseg

    VálaszTörlés