Blogarchívum

2009. március 13., péntek

Nem szállhat le Sólyom László gépe Marosvásárhelyen

Visszavonták a román légügyi hatóságok Sólyom László köztársasági elnök repülőgépének vasárnapi leszállási engedélyét, azért Sólyom László szombatra módosította a Székelyföldre tervezett ünnepi látogatását.

A Köztársasági Elnök Hivatalának tájékoztatása szerint Sólyom László köztársasági elnök vasárnap délutánra, Romániába, Székelyföldre tervezett ünnepi látogatásának időpontját korábbra, szombat délutánra módosította. Erre azért volt szükség, mert a román légügyi hatóságok az általuk korábban kiadott marosvásárhelyi leszállási engedélyt időközben visszavonták.

A közlemény szerint a köztársasági elnök szomszédos országokba való látogatásakor eddig mindig figyelembe vették az euroatlanti szerződésben foglalt partnerséget és az országok együttműködését. Mind Románia, mind Magyarország alapelvként fogalmazza meg az elkötelezettséget a határon túli nemzetrészek iránt. Ez tükröződött legutóbbi is a román államfő sikeres magyarországi látogatás során. Ebben a szellemben készítette elő a Köztársasági Elnöki Hivatal és a Külügyminisztérium Sólyom László vasárnapra tervezett ünnepi látogatását.

A kétoldalú kapcsolatok jelentős vívmánya, hogy országaink egymás kultúráját és történelmét a nemzeti ünnepeink kölcsönös, méltó megemlékezésével tisztelik meg. Az államfő, egyetértésben a magyar kormányzattal, meggyőződéssel vallja, hogy a szomszédos országok vezetőinek kölcsönös utazásai hozzájárulnak a bizalom erősödéséhez és az előítéletek lebontásához, ezért ezt a gyakorlatot folytatni kívánja. - olvasható a közleményben.

(FH)

8 megjegyzés :

  1. Nem értem...vasárnap nem, szombaton leszállhat? Vagy mi?
    Vagy gyalog jön? vagy leszáll mint egy sasmadár a saját szárnyain?

    VálaszTörlés
  2. Azt mondja a rádió, hogy vasárnap attól tartanak Romániában, hogy területi autonómiát fog követelni.
    Volt valami régi dal, ez volna az én konstruktív javaslatom: "Szállj, szállj pilleszárnyon..."

    VálaszTörlés
  3. Vagy a Republic dala, Szállj el kismadár!

    VálaszTörlés
  4. Hát az is... Méghogy sólyom! Inkább veréb.

    VálaszTörlés
  5. Leszáll, mint sólyom...ha azért, hogy a területi autonómiát követelje, megemelem tollam.

    De ha sunyít...a puskámat.

    VálaszTörlés
  6. Katicabogaram, ha területi autonómiát követel, én nem csak a kalapom, de még a páncéltőkés hangversenyzongorát is megemelem!!!

    VálaszTörlés
  7. Imádlak Ólevendula!!!!!!!!!!
    :-)))))))))))))))))

    VálaszTörlés