Blogarchívum

2009. március 13., péntek

Hírtallózó

Mohácsi: Hillernek tudnia kellett a gyanús pénzmozgásokról (+videó)
A szocialista oktatási miniszter felelősségét sem zárja ki a tárcánál feltételezett vesztegetési ügyben Mohácsi Viktória. A liberális EP-képviselő szerint a hátrányos helyzetű cigányok támogatásánál felmerült gyanús pénzmozgásokról Hiller Istvánnak is tudnia kellett.

Tekintse meg a hírTV felvételét!

Mohácsi Viktória azt állítja: több mint 60 milliárd forint eltűnt. A programra szánt kezdeti 70 milliárd forintból alig maradt 6 milliárd, amit vagy átcsoportosítottak, vagy akkor folyt el, amikor Borovszky Tímea volt a főigazgató.

A programot 2006-tól a szocialista Arató Gergely államtitkár felügyelte, 2008 augusztusától pedig Hiller István miniszter. A szaktárca vezetője csütörtökön jelentette be, hogy ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek a hátrányos helyzetű egyetemistákat segítő Katapult Mentorprogamnál történt szabálytalanságok miatt.

A Borovszky-üggyel foglalkozik péntek este a Hír Televízió Célpont című műsora is 21.30-kor.

(hírTV)

Bilincsbe verve vezették el a Wall Street báróját

Bilincsben vezették el egy New York-i bíróságról a milliárdos csalással vádolt Bernard Madoffot csütörtökön - számolt be róla az amerikai média. A 70 éves Madoff előzőleg mind a 11 vádpontban bűnösnek vallotta magát.

A 70 éves, nemrég még a Wall Street bárójának is nevezett Madoff akár 150 éves börtönbüntetést is kaphat, mert 50 milliárd dollárt csalt ki több ezer ügyfelétől.

Madoff egyébként a tárgyalóteremben elmondta: „mélységesen sajnálja és szomorúsággal tölti el, ami történt”.

A média szerint a Bernard L. Madoff Investment Securities elnöke az úgynevezett Ponzi-módszert alkalmazta üzelmei során, ami lényegében piramisjáték, vagyis a korai belépők magas hozamát a későbbi befektetők pénzéből fizették ki.

Madoff egyébként jelenleg házi őrizetben van New York-i luxuslakásában. Büntetésének konkrét mértékét júniusban közlik majd.

(FH)

Milliárdok vándoroltak el a Magyar Villamos Művektől
Számos korrupciógyanús ügyletre derülhet fény a közeljövőben a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) korábbi életéből a belső vizsgálatok alapján. A lavinát a Kapolyi László szocialista országgyűlési képviselő cége, a System Consulting Zrt. közvetítésével folytatott áramvásárlási tranzakciók ügye indította el. Mára kiderült az is: közel tízmilliárd forint kerülhetett off-shore cégekhez Kapolyi révén az MVM-től.

(Részletek a Magyar Nemzet március 12-i számában)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése