Blogarchívum

2009. február 12., csütörtök

Sztojkáék a Patrióta lokált akarták "beterrorizálni"

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Védelmi pénzt akart kicsikarni attól a veszprémi szórakozóhelytől Sztojka Iván bandája, ahol a veszprémi kézilabdásokra támadtak - nyilatkozta a bandától kivált férfi szerdán a Napló című megyei napilapnak.

A neve elhallgatását kérő férfi szerint a rendőrség évek óta tud a bandáról, mégsem tett semmit. A napilap szerint a szerkesztőségüket meglátogató férfi állította, hogy a kilencvenes évektől kezdve egészen tavalyig kapcsolatban állt Sztojkáék bandájával. A kemény maghoz soha nem tartozott, de részt vett velük kisebb-nagyobb bűncselekményekben.

A többszörösen büntetett, saját bevallása szerint a rendőrségnek besúgóként dolgozó férfi azt mondta, azért szólal meg, mert felháborítja, ahogy a rendőrség a Cozma-gyilkosságot kezeli. A férfi szerint a 20-30 fős csoport azért ment Veszprémbe, hogy védelmi pénzt kérjen a Patrióta lokáltól. Szerinte a rendőrség évek óta pontosan tudja, Sztojkáék bandája miből él, mégsem lépett fel velük szemben, sőt a Cozma-gyilkosság kapcsán sem beszél arról, hogy bandaháború van a háttérben.

"Felháborító a rendőrség szenteskedése. A rendőrök évek óta tudnak a bandáról, azt is tudják, mit csinálnak, miből élnek, sőt azt is tudhatták, hogy múlt szombaton készülnek valamire. Mégsem tesznek semmit. Ezt a rendőrség rontotta el, ezelőtt tíz évvel már le kellett volna kapcsolni őket" - idézik a férfit a Naplóban.

A névtelen nyilatkozó szerint a banda terjeszkedni akart, azért jöttek, hogy "beterrorizálják" a helyiséget. A módszer felismerhető. Balhét kreálnak, - itt például nem akartak fizetni-, széttörnek ezt-azt, némi verekedés, másnap meg felajánlják a védelmet." Nem lehet védekezni ellenük, ha valakire rászállnak, akkor annak vége. Vagy fizet, vagy véletlenül leég az üzlete" - tette hozzá.

Szerinte a banda tagjai pénzbehajtással, szórakozóhelyek védelmével, prostituáltak futtatásával, nagy értékű lopott autók romániai eladásával, rablásokkal tartják fenn magukat. Siófok, Érd, Székesfehérvár, Enying: ezek voltak a legfőbb helyeik, de az se véletlen, hogy most Olaszország felé menekültek Raffaellék, ott örömlányokat futtatnak. A lap hangsúlyozta, hogy nem áll módjukban ellenőrizni a férfi állításait. Nyilatkozatát azért közölték, mert talán ez is egy adalék lehet a tragikus veszprémi gyilkosság körülményeinek tisztázásához.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabda-csapatának román válogatott beállósát vasárnap hajnalban szúrták szíven a veszprémi Patrióta Lokál előtt. A 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően az életét vesztette. A klub másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett az összetűzés során.

A rendőrség ezidáig három férfit gyanúsít a veszprémi kézilabdások megkéselésével, közülük kettőt - a sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt - Ausztriában elfogtak. Az ügy harmadik gyanúsítottját, Sztojka Iván enyingi lakost még körözik, elfogására külön nyomozócsoport alakult. Fejére két millió forint jutalmat tűztek ki.

Az interjú körülményeiről kérdeztük a cikk szerzőjét, Martinovics Tibort. Mint elmondta, semleges helyen találkozott a nyilatkozó férfival.
Természetesen nem lehetett ellenőrizni szavainak igazságtartalmát, mindenestre nem betanult szöveget mondott. Leleplezéseit valószínűleg az motiválhatta, hogy a bandában valamilyen sérelem érte. Bosszútól tartva, nem volt hajlandó kilétét felfedni.

Veszprémi Napló

12 megjegyzés :

  1. "Siófok, Érd, Székesfehérvár, Enying"
    Mondtam hogy ismerem a Sztojkát Érdről.........Itt is van belőlük!

    VálaszTörlés
  2. Ez a "hagyományőrző" törzsi életmód eredménye.

    VálaszTörlés
  3. Nem kell bemutatni őket!Az anyja azt nyilatkozta hogy bodzaszedésből és vasazásból tartják fenn magukat!És hogy nincs a családban egy bűnöző sem és felháborító hogy a sajtó ezt állítja róluk-:(-:(Jaaaaa!Majdnem így van!A helyes megfogalmazás az hogy:Nincs a családban egy büntetlen előéletű,és mind gengszter!!!

    VálaszTörlés
  4. Csaby, lehet, hogy amit meg a kedves mama mond, az a törzsfejlődés eredménye. ;-))

    VálaszTörlés
  5. Tudja azt mindenki, szegény BM kivételével...
    Azaz tévedtem, mert a rendőrség mostanság nem a belügy, hanem az igazságügy irányítása alá tartozik.
    A fene se érti... :-s

    VálaszTörlés
  6. A Sztojka és a Száva társaság tartja rettegésben egész pestet és pest megyét....ezt mindenki tudja.Száváék bementek 2 éve a Budaörsi tescóba és a kocsit telerakták műszaki cikkel és kitolták onnan......persze fizetés nélkül.A kamera felvette,hazavitték a cuccot.Kimentek hozzájuk a rendőrök,bevittek mindenkit.1 órán belül mindenki otthon volt újra,semmi nem történt....Hogy is van ez akkor???

    VálaszTörlés
  7. :-O A mindenit! Ettől csak tátogni tudok! :-O

    VálaszTörlés
  8. A "recept" jó, csak nem biztos, hogy mindenkinek ilyen sima lenne az ügy:-(

    VálaszTörlés
  9. Mi ebben a bűn? Igazi lokálpatrióták! :D

    VálaszTörlés
  10. Lokálpatrióták. :-))))
    Hihihi. Bírlak, Anyuschom!

    VálaszTörlés
  11. Jelentkezett a veszprémi rendőrségen csütörtökön éjszaka Sztojka Iván, akit Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolásával gyanúsítanak. A 27 éves férfi ügyvédjével jelent meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon, és a rendőrség azonnal őrizetbe vette. A rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a gyanúsított kihallgatása folyamatban van. Sztojka Iván ellen a rendőrség nemzetközi körözést adott ki, ugyanis a Veszprémben vasárnap hajnalban elkövetett gyilkosság egyik gyanúsítottjaként keresték. A bűntény két másik gyanúsítottját, a sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt már kedden Ausztriában őrizetbe vették.

    MTI - barikád.hu

    VálaszTörlés