Blogarchívum

2009. február 10., kedd

Őrizetben Hunvald György


Őrizetbe vette Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros MSZP-s polgármesterét kedden a Központi Nyomozó Főügyészség – értesült a Magyar Nemzet Online.

Keresztes Imre főügyész elmondta: a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó bűncselekmények – többek között csalás, annak kísérlete, hivatalos személy általi vesztegetés illetve magánokirat-hamisítás – gyanújával, bűnsegédlettel gyanúsított városatya kihallgatása ezekben az órákban is tart.

Az erzsébetvárosi ügy november végén kapott nagy visszhangot, miután a nyomozó ügyészek őrizetbe vették Gál Györgyöt, az Erzsébetvárosi Önkormányzat gazdasági bizottságának liberális elnökét. A gyanú szerint ugyanis Kardos Péterrel, a pénzügyi bizottság szabad demokrata elnökével és egy hamis értékbecslést készítő ingatlanbecslő segítségével áron alul adtak el önkormányzati ingatlanokat egy vállalkozónak. A vállalkozó később off-shore-cégek közbeiktatásával jóval magasabb áron értékesítette tovább a házakat. Az önkormányzatnak okozott kár körülbelül egymilliárd forint.

Keresztes Imre főügyész elmondta, hogy Budapest VII. kerületének polgármesterét kedden hívták be gyanúsítotti kihallgatásra. Közölték vele, hogy bűnsegédként gyanúsítják abban a csalási ügyben, amiben a kerület gazdasági bizottságának vezetőjét már korábban őrizetbe vették. Ez azt jelenti, hogy a gyanú szerint a polgármester lehetővé tette, illetve segédkezett a gyanú szerint az ingatlanokkal való csalásokban. A polgármestert őrizetbe vették.

A polgármester panaszt tett a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is. A kérelem elbírálása legalább egy napig tart, így arról, hogy az ügyészség kezdeményezi-e előzetes letartóztatását, csak szerdán dőlhet el – mondta el Keresztes.
Kapcsolódó cikkek

8 megjegyzés :

  1. Most mondják a HírTv-ben, hogy besétált az ügyészségre ügyvédjével és ott is tartották....
    Fogy a kormány, lassan megtelik a börtön velük és a kapcsolódó részeikkel...

    VálaszTörlés
  2. - Vajon jelölhető és választható-e bűntetőeljárás alá vont személy?
    - Nagyon ügyesek, hogy mindezt a főpolgármester tudta és jóváhagyása nélkül végre tudták hajtani. :-s

    VálaszTörlés
  3. Úgy tudom, van rá példa, hogy eljárás alá vont, sőt, elítélt polgármestert is választottak már vidéken. Minden esetre, pont olyan magabiztosan mondta a kamerába, hogy ártatlan, mint a zuslág, hogy nincs zuslág-ügy.

    VálaszTörlés
  4. Éppen ezért felháborító, hogy drága miniszterelnökünk ahelyett, hogy ezzel foglalkozna, elterelésként inkább a Magyar Hírlapot b@szogatja.

    VálaszTörlés
  5. Drága Ólevendulám, megengeded ? Csermely megint a régi...

    http://www.mno.hu/portal/615713

    VálaszTörlés
  6. Kedves Ólevendula, kérdésedre "nem" a válasz: demokráciában nem jelölhetö gyanusított semmilyen politikai-közigazgatási posztra.
    Magyarországon a csókosok diktatúrája tombol.

    VálaszTörlés
  7. Hallom hírét, Katicabogárka, hogy Drága Albán úrék, még aláírásgyűjtésbe is fogtak érette - bár az interjúalany még nem tudta, hogy mikor és kinek nyújtják be az aláírt lapokat.
    Lehet, hogy én ehhez nem értek, de azt hittem, ez fordítva van... Kerítünk egy személyt, vagy szervezetet, akinél követelünk, vagy tiltakozunk, és ennek érdekében megkezdjük az aláírások gyűjtését.
    Ebből is látszik, milyen naív amatőr állampolgár vagyok.

    VálaszTörlés