Blogarchívum

2009. február 12., csütörtök

Folyamatosan támadták a magyarokért kiálló polgármestert - távozik


Pázmány Péter Dunaszerdahely polgármestere úgy döntött, hogy február 12-vel leköszön tisztségéről.
2009/02/12 - 11:24 SzKR

Csütörtöktől Dunaszerdahelyen Hulkó Gábor alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket egészen az új polgármester eskütételéig.

"Nem külső tényezők hatására döntöttem úgy, hogy a továbbiakban nem kívánom betölteni ezt a tisztséget. Nem is a személyem ellen irányuló nyomás motiválta ezt a régebben érlelődő elhatározásomat. Az alaposan megfontolt lépés megtételére tehát nem személyes okok vezettek. A város töretlen jövőbeni fejlődésének biztosítása érdekében határoztam így. - indokolta meg elhatározását az ez alkalomból kiadott közleményében a távozó polgármester.

A tavalyi évben a szomorú emlékű DAC-Slovan futballmeccs után az egész ország megismerte, határozottan kiállt azon véleménye mellett, hogy a rendőrségi beavatkozás a szurkolókkal szemben indokolatlan volt. A helyi DAC futballcsapatot a városi vezetés - irányítása alatt - tavaly egy gyors fúzióval (a szenci csapattal) a legmagasabb osztályba juttatták vissza. A szurkolók transzparensen köszönték az élvonalbeli labdarúgást: "Köszönjük a DAC-ot, polgármester úr".

Már a 2002-es választások idején is alkotmánybírósági tárgyalás követte a dunaszerdahelyi választásokat, melyet a polgármesteri választásokon harmatgyenge eredményt elérő Hunčik Péter nyújtott be ellene - sikertelenül. Ezt ismételte meg négy évvel később az ugyancsak polgármester-választásokat elvesztő Antal Ágota is. Az alkotmánybíróság ezúttal több mint két évvel a választások után érvénytelenítette a polgármester-választások eredményét. A helyi önkormányzat tagjainak többsége kinyilatkozta, hogy az alkotmánybírósági döntés ellenére Pázmány Péter továbbra is élvezi a bizalmukat.

A parlament elnöke már kitűzte az időközi választás időpontját is, ez év április 25-re. Az immár 65 éves Pázmány Péter bejelentette, hogy nem indul a választásokon. Dunaszerdahelynek ismét esélye van arra, hogy egyetemi végzettségű, a felvidéki magyarság iránt elkötelezett, a közigazgatásban jártas polgármestere legyen. Az MKP már megnevezte új jelöltjét a polgármesteri tisztségre - Hájos Zoltán személyében.

(felvidék.ma - barikád.hu)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése