Blogarchívum

2009. február 11., szerda

A Hajógyári sziget után a Velencei tó jön

Amerikai-izraeli-német- magyar gigatőke érkezik a Velencei-tó partjára


Több mint 400 milliárd forintos beruházásra készül egy befektetőcsoport a Velencei-tónál lévő Sukorón. A Kings City (Királyok városa) nevű gigantikus idegenforgalmi komplexum 2011-re készülne el a tó partjánál lévő településen.

A hetven hektáros területen szállodák, éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztató központ is helyet kapna. A Királyok városa fantázianév arra utal, hogy a különböző létesítmények tematikailag kapcsolódnának a magyar történelem állomásaihoz, így lenne nomád étterem, Mátyás király-korabeli reneszánsz hotel és étterem, valamint dualizmus kori császári és királyi szállodát is építenének.

Az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport március végén áll nyilvánosság elé a részletekkel. A részletes tervek még nem ismertek, de már több ellenzője is akadt a beruházásnak – olvasható a Népszabadságban.

(FH - Népszabadság)

30 megjegyzés :

  1. Pont erre van szükség a jelen pillanatban......

    VálaszTörlés
  2. A Velencei-tó teljesen le van épülve, jelen pillanatban. Legalább is, évtizedek óta semmi fejlesztés. (Ugyanezt láttam Orfűn is, nekem, aki a balatoni idegenforgalomhoz szoktam, eléggé lesújtó volt a látvány: akár a '80-as évek.)

    Szóval jönnek.
    Biztosan lesz majd, aki igénybe is tudja venni ezeket a szolgáltatásokat. A magyar nagycsaládosok-és átlag családok biztosan nem.
    Nekünk marad az alkalmi kempingezés, sátorozás. Talán...

    VálaszTörlés
  3. magyarországi magyarok mehettek takarítani a királyok városába
    mi, külhonba rekedt magyarok meg majd megnézhetjük a prospektusokat

    VálaszTörlés
  4. Hát, gyertek haza, és takarítsunk együtt. A megszállókat kifelé innen.

    VálaszTörlés
  5. Nem tetszene, ha nálunk mások építenének maguknak "kunyhókat". :-((

    VálaszTörlés
  6. Zsidók terveznek, HARMAGEDDON végez ! velük !!!
    Már nagyon készülnek eme eseményre, mert Ausztráliába a tűzeset kapcsán nyilatkozó zsidó elszólta magát, "itt van harmageddon".
    Az is igaz, hogy csak a zsidók szokása mesterségesen előidézni a tüzeket. Mindenhol ők gyujtogatnak, ez is olyan kabbala, mint a Haider gyilkosságuknál hátrahagyott üzenetek.

    Normális ember tiszteli az ÉLETET és mindig épít,
    a debil sátánfattyak csak gyilkolnak és rombolnak.

    VálaszTörlés
  7. megyünk, bár mi még állampolgárságot sem kaphatunk, nemhoy belépést ebbe a komplexusba...

    VálaszTörlés
  8. Az állampolgárság kérdését hamar tisztáznánk, tomori. Ha rajtam múlna, hamar sokak státusza "hontalan" lenne. Akik megérdemlik, csak azok legyenek magyarok.
    Szarházi, nemzettagadó, zsidóbérenc jöttmenteknek egy nagy fenéken billentés jár, nem pedig állampolgárság.

    VálaszTörlés
  9. Kezdem már érteni, hogy ferike miért is szeretne változtatni a választási törvényen oly' módon, hogy eltörölné az egyéni jelölést, és csak a listást tartaná meg.
    Attól tarthat, hogy Titeket "egyenesben" beszavaznának a Parlamentbe. :-)

    VálaszTörlés
  10. Kiket? Tomorit meg engem?:-)))))))))

    VálaszTörlés
  11. Már többször elmondtam: ok:-)
    De ne számítsatok arra, hogy kitöltöm az egész időt. Kérek szépen két hónapot.
    Csak addig maradok, amíg rendet teszek "kurvaországban". Hogy aztán Magyarország lehessen újra.
    Szóval minimum belügyminiszter lennék, alább nem adom, akkor inkább nem is indulok:-))

    VálaszTörlés
  12. Nem hiszem, hogy ezt csak most érted meg. Erről szólt december 5-e is.

    VálaszTörlés
  13. Jajj, Tamás... Nem, hiszed, nem hiszed... :-)

    VálaszTörlés
  14. Ja! Csengelét én is beszavaznám, tehát duzzad a tábor.

    VálaszTörlés
  15. Egyelőre kb. háromszáz embert nem tudnék teljes biztonsággal megszavazni, de tíz-tizenkettőt talán igen. :-)

    VálaszTörlés
  16. Egyelőre kb. háromszáz embert nem tudnék teljes biztonsággal megszavazni, de tíz-tizenkettőt talán igen. :-)
    Lehet, hogy nem értenének annyira az "ügyeskedéshez", de legalább az ország érdekeit tartanák elsődlegesen fontosnak. Ha mégsem, hozom a sodrófát.

    VálaszTörlés
  17. Na de!!!
    Na de most is ennyi ember irányítja az országot.
    Szerintem ennyi is elég lenne, csak válogassák meg az alattuk levőket, és osszák ki a feladatköröket rendesen, felelősséggel.
    Ja persze te a parlamentre gondoltál biztosan. A jelen szabályom mellett teljesen felesleges a parlament. úgyis az a tucat határoz meg mindent. Az egész csak bohóckodás, és a demokrácia eljátszása, akár egy színházban.
    A jóindulatú diktatúra híve vagyok! Szerintem elég a tucat ember az élre, de azok emberek legyenek ám!

    VálaszTörlés
  18. Az igaz, hogy Hunyadi Mátyás sem volt háromszázan.
    Hogy ne térjünk el a tárgytól annyira - az új királyt vagy Pákozdon, vagy a Hajógyári szigeten fogjuk kikiáltani. ;-)

    VálaszTörlés
  19. Hunyadi nem volt háromszázan, viszont nagyon gyakorta összehívta az országgyűlést. Ezen kívül szóról-szóra komolyan vette azt a kötelezettséget, ami a Szent Korona Tan értelmében az ő "tisztségével"együtt járt.
    Nagyon szigorú adózást vetett be( Károly Róbert "kapuadója után -ami az első szabályozott állami adóbevétel volt-, és tulajdonképpen a módosabb családokat adóztatta meg-, bevezette a "füst adót", ami ugye családonkénti adózást jelentett.Kemény rendelet volt ám ez! Mégis: "Igazságos"-ként emlegeti a magyar, a mai napig. Mivel a Szent Korona Frigyesnél volt, vissza kellett szerezni, hogy a magyar nép törvényes uralkodója lehessen. Ehhez leginkább ő maga ragaszkodott. A nemesség megszavazta az ehhez szükséges plusz bevételek beszedését, pedig akkora összeget kért érte az a fösvény Frici, hogy -állítólag- két országot is lehetett volna annak árából venni -abban az időben.-)

    Ja, mégis elkanyarodtam. Bocsánat De egy nagy csomó dolog van a fejemben, amit mindenképpen szeretnék Veletek megosztani. Mátyás, és az igazság....hol van az már!

    Ok, Ólevendula, legyen úgy: akár a Hajógyárin, csak legyen már ennek az egésznek VÉGE!!!

    VálaszTörlés
  20. Több tévedés van Mátyás király intézkedésével kapcsolatban.

    - Semmilyen füst adót nem vezetett be !

    - EGYetlenEGY adó volt, mégpediglen a TERMÉNYEK 10 %-a !
    Tehát nem adóztak a gyerekek, az anyák és a szolgáltatást végzők !!!

    - Nem volt semmiféle egyházi adó ! mivel az EGYHÁZ-at is Mátyás király képviselte !!!
    Minden Árpádházi szakrális király EGY kézben tartotta ÚR-adalma sorsát. Nem volt szátdarabolva, nem idétlenkedett a régiózással, hanem vármegye rendszer volt. Mátyás királyig bezárólag az ANYA-SZENT-EGYHÁZ SZÉKHELYE a Szent Korona ÚR-adalom volt, Magyar Apostol Szentszék néven. A római álegyházat a debil habsburg család hozta létre, hogy gyengítse a Magyar Egyházat, ami többezer éven át szakadatlanul működött. Ennek gyengítésére találták ki a szektáns zsidó habsburgok a "reformációt", ami végülis szakadáshoz (szektásodáshoz) vezetett.

    A "római egyház"-at gyártott habsburgok Mátyás király megöletése után (velencei zsidó kalmárok által) kezdték súlykolni, hogy ők a KATOLIKUS egyház, holott ezt a megnevezés csak a Magyar Apostol Egyházat illeti ! Vatikán eleve csak a XX.században jött létre, 1938.körül. Mindegyik pápa elismeri, hogy ők nem Apostolok (Isten által választott), hanem csak "apostoliak" (önjelöltek).

    Mátyás királyt ugyan igazságosnak mondják a magyargyűlölők, de a történelemhamisítók ugyanúgy meghamisítják őt is, mint Szent Istvánt is.

    VálaszTörlés
  21. Kéményenkénti adót vezetett be, ami több bevételt jelentett az addigi kapuadónál. (A kapuadónál csak az olyan családok adóztak, akiknek kapuján befért legalább egy ökrös fogat-tehát aránylag már jómódúnak voltak mondhatók. A kémény adó- vagy füst adó- pedig minden háztartást megadóztatott. Mivel kénytelen volt.)
    Mit gondolsz, bedefy, azt a nagy határ sz@rt, amit ifjú korában megörökölt, miből virágoztatta fel? Talán rajzoltatott némi pénzt Bonfiniékkel? A "fekete sereg" Európában messze az egyik legnagyobb létszámú sereg volt, méghozzá javarészt zsoldosokból állt. Ki fizette? Ingyen jöttek?
    Csak az Olaszországból hozatott művészekre, művészetekre hihetetlen összegeket kellett költeni. Ezt ki finanszírozta? Ingyen dolgoztak volna neki?
    A Csehországért vívott 10 éves háborút miből finanszírozta? A 10-edből?
    Már hatodik éve volt király, amikor végül sikerült-állítólag 80 ezer forintért visszavásárolni Frigyestől a Szent Koronát. Akkora összeg volt, amekkorát a környező országok királyai életükben nem láttak. Szerinted mi a francból szedett össze ennyi pénzt? Még egyszer mondom: azok után, hogy egy olyan országot örökölt, amit teljesen kiszipolyoztak hosszú évtizedeken keresztül a törökök ellen vívott harcok
    Mégis: miből erősítette volna meg az ország déli védvonalát? A 10%-os termény adóból?
    Nos?

    VálaszTörlés
  22. Nem hiszem el, hogy ennyire ne tudj gondolkodni ! Még csak nem is lehet réfogni, hogy nem ismerem a Magyar történelmet.
    A Magyar KIRÁLYOK jövedelmének nagy része nem az adókból folyt be !

    Csak nézz utána a Trianoni aljasságra, hogy mi mindent loptak el ezek a patkányok !!!

    -ércbánya (ARANY? EZÜST, RÉZ, DRÁGAKÖVEK) , sóbánya, kőbánya, valamint ájrópa szinte egész élelmét a mezőgazdaságunkból fedezték. Akkor minden MAGYAR TULAJDONBAN VOLT és, aki ezt megdézsmálta, annak vége volt. Nem volt megélhetési patkánycsűrhe-imádat !

    De emlékezz csak Bocskaira, akinek magánvagyona akkora volt, hogy egész ájrópától tudta függetleníteni belőle Hazáját !
    Széchenyi a magánvagyonából építette Magyarország épületeit, hidait.
    Rákóczi saját vagyonát használta.
    Még Horthy 25 éve idején is csak 10 % adót fizettek. Akkor épültek a lakások, utak, csatornák 70 %-a. A nemesek magánvagyonát ekkor már a belúdtalpazó idegen csőcselék kijátszotta a csalásaival. (lsd judsüss)

    Visszatérve a HADSEREGRE. Ennek fenntartását a MAGYAR NEMESEK FIZETTÉK MAGÁNVAGYONUKBÓL.(földbirtokosok, grófok, bárók, főnemesek, nemesek stb.)

    Ha még a szék(h)elyek történetét ismernék, akik HATÁRŐRÖK voltak, külön törvény vonatkozott rájuk, hogy a hazavédelmet szolgáló székelyek, családtagjaik mentesültek minden adó alól.

    A Szent Koronáért fizetett összeg egy jó nagy hazugság és súlykolja mindenki. Soha semmiért nem fizetett Magyar szakrális királyunk semmilyen ellopott tulajdonért ! Ugyan visszaszerezte, de a tolvaj BŰNTETÉST kapott és nem fizetséget.
    Ezt a dumát a tolvajok mesélik, hogy amit eddig elloptak, azt majd visszaadják esetleg, ha 60 Magyarországi teljes bevételt kifizetnénk érte.
    FRÁSZT !
    Ezek a lopások Magyarország vagyonában történtek, aminek megkárosítása HALÁLBŰNTETÉST VON MAGA UTÁN ! és nem még fizettek volna érte.
    Jézus sem fizetett a júdásoknak se egy sékelt, amikor ugyanúgy az Élete volt a tét ! Ezzel szemben átkozottaknak nevezte !

    VálaszTörlés
  23. bedefy, tudom, mi történt Trianonban. Ami ennél fontosabb, és sajnos sokkal kevesebbet beszélnek róla, hogy mi vezetett oda. Hogy kik voltak ennek a nemzet, és államgyilkosságnak kitervelői, azt is tudom.

    Mátyás egy kivéreztetett országot örökölt. Nézz utána:-)
    Azt, hogy hogyan szerezte vissza- és állítólag büntetést is adott érte, nem pedig kifizette a váltság díjat- készséggel elhiszem neked. Csak mutasd meg, mit és hol kell elolvasnom, utána járnom.
    Én ajánlanám Benedek Elektől az összes fellelhető történelmi feljegyzést, ha szabad.

    Júdás nevén nevezte a bűnösöket, ezt tudjuk jól:-)

    VálaszTörlés
  24. Érdekes, hogy mennyire változik a történelem-oktatás. A tömérdek adózási nemről én úgy tudtam, hogy mindez a Dózsa-féle parasztlázadás idejében és részint következményeként jelent meg. Ugyanis bosszúból megtiltották a jobbágyok szabad költözködési jogát. Addig, ha nem voltak megelégedve az életükkel, elköltözhettek más földre. Így azonban kiszolgáltatottakká váltak a (már akkor sok idegen és nem magyar) földesúr önkényének. Ezeknek jelentős része egyházadó volt, ami szintén nem lehetett Mátyás korának adója, ugyanis ő keményen ellenállt Rómának, ahonnan minduntalan adományokat követeltek (volna) a keresztes háborúkhoz. Egy alkalommal meg is fenyegette Rómát, hogy ha nagyon elszemtelenednek, át fog térni a Bizánci egyházhoz. Mátyás ugyanis még tisztában volt az "apostoli király" jelentésével - nevezetesen ő egyenesen Jézus helytartója, vagyis Róma tartozik Őneki engedelmességgel, nem pedig ő a római egyházfőnek! Hoppá!
    Amit Mátyás szemére vetettek hajdanán, az az volt, hogy a főurakat is adózásra kötelezte, mert tudta, hogy onnan érdemes elvenni, ahol van miből. Ezáltal nagyobb egyenlőséget teremtett mint az bármely más európai tartományok között volt akkoriban azzal, hogy alaposan megnyírbálta a főúri kiváltságokat.
    Ha a mostani történelemkönyvekben úgy áll, ahogyan Te tudod, az a színtiszta deheroizálás. Akit egy nemzet tisztel és példaképének tart, azt igyekeznek egyesek lehetőleg minél rosszabb színben feltüntetni. - Biztosan érted az okát.

    VálaszTörlés
  25. Most tanulom a középiskolás -lusta disznó:))- gyermekemmel Mátyás korát. Ami a történelem könyvében van elég foghíjas, azért elővettem a korról szóló összes itthon fellehető irodalmat, na és böngészgettem itt a neten.

    Nyilván mindazért, amit utóbb leírtál-egyenlőbb közteher viselés miatt- maradt fent a nép ajkán "Igazságos Mátyásként":-)

    Mellesleg Szántai Lajos is azt állítja, hogy vissza kellett vásárolni a koronát. most hadd ne íjam le ennek a történetét. De miért hazudott volna maga Benedek Elek erről, ugyanígy?
    Mellesleg: a történelem könyvben PONT nincs benne ez. Nehogy már a magyar diák elkezdjen agyalni azon, mi a túróért lehetett annyira fontos a Szent Korona Mátyásnak, és az egész magyarságnak, hogy képesek voltak ekkora anyagi áldozatot hozni érte?
    S bizony ha a töri könyvben nincs benne, de Benedek Elek, és több magyar kútfő ezt állítja, erős a gyanúm, hogy ott lehet valami...Ennek kifizetéséhez nem volt sem Mátyásnak, sem másnak akkoriban elegendő pénze. KELLETT hozzá adót szedni.
    Nem én találtam ki:-)

    VálaszTörlés
  26. "A Hajógyári sziget után a Velencei tó jön"
    A Velencei tó után következik Balatonalmádi:
    Index - Belföld - Évi 12 ezer repülőt kiszolgáló repteret építenének Balatonalmádi mellé:
    http://index.hu/belfold/2009/02/14/repter/

    VálaszTörlés
  27. Igen, olvastam. Teljesen el vagyok keseredve:-(
    Remélem, nem lesz belőle semmi. Sokat fogok imádkozni a Balatonunkért, hogy sem ezek a kajmánok, se más ne rontsa el a levegőt.

    VálaszTörlés