Blogarchívum

2008. november 6., csütörtök

"Kérlek, segíts meg minket!" - hírek röviden

Nincs pénz bérre és segélyre a Békés megyei Kisdombegyházán, mert a bank zárolta az önkormányzat számláját. November 5-ig a közalkalmazottak és a köztisztviselők nem kapták meg munkabérüket, és a segélyesek is hiába várták a pénzt - írja a Békés Megyei Hírlap.

A település kasszája üres, csakúgy mint a szomszédos Magyardombegyházáé. Ott kifizették ugyan a béreket, ám az önkormányzat nem utalta át a körjegyzőségért és az egészségügyi társulásért járó 2,7 millió forintot Kisdombegyháznak, ahol éppen ebből a pénzből rendezték volna a béreket és a segélyeket. Kisdombegyháza ezért felbontja a körjegyzőséget a szomszéd településsel.

Most mindkét falu számára az a kérdés, befogadja-e őket valaki. Körjegyzőség nélkül sem az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések támogatására, sem a leghátrányosabb helyzetben lévő települések minisztériumi forrásaira nem pályázhatnak ugyanis - olvasható a lapban.

(FH)


 
Van, aki csak léccel a kezében és tégladarabbal a táskájában mer kimenni az utcára Makó Honvéd nevű városrészében. Éjjel-nappal figyelik egymás házát a szomszédok - írja a Délmagyarország. Az ott élők azt mondták a lapnak, hogy a saját házukban sincsenek biztonságban a bűnözők miatt.

Újra tárgyalják Budaházy perét

Újra tárgyalják Budaházy György büntetőperét, amelyben az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészületével vádolják. A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön hatályon kívül helyezte az idén született elsőfokú ítéletet és a Fővárosi Bíróságot az ügy újra tárgyalására kötelezte.

Tóth Éva a Fővárosi Ítélőtábla büntetőtanácsának elnöke hangsúlyozta: a bíróság sohasem politizál, mindig csak a tényeket vizsgálja, azokból vonja le a jogi következtetéseket.

A Fővárosi Bíróság bűncselekmény hiányában január végén felmentette Budaházyt, de az ítélőtábla szerint a Fővárosi Bíróság nem tárta fel kellően a történteket. Tóth Éva bírónő kiemelte az elsőfokú ítélet indoklása, elvi okfejtése rendkívül színvonalas, ez azonban nem pótolja a tényállás hiányosságait, ami miatt az ítélőtábla csütörtökön nem tudott érdemben dönteni.

(FH)


"Kérlek, segíts meg minket!" - Gyurcsány könyörgött Putyinnak? Lécci, lécci!

Kérlek, segíts meg minket! - ezzel hívta fel két hete Vlagyimir Putyin orosz kormányfőt Gyurcsány Ferenc a HVG szerint. A hetilap a kormányfő környezetéből származó információkra hivatkozva azt állítja, hogy az orosz érdekeltségbe tartozó Malév finanszírozása és a Magyarországot is érintő pénzügyi válság volt a téma.
A kormányszóvivő továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a két miniszterelnök telefonbeszélgetése a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről szólt. Budai Bernadett a lap értesüléseit nem kommentálta, azt azonban fontosnak tartotta cáfolni, hogy Gyurcsány Ferenc ezekkel a szavakkal kért volna segítséget orosz kollégájától.

„Meg nem nevezett kormányzati forrásokra nem tudok reagálni. Nem is szeretnék. Hiszen azok vagy igazak, vagy nem igazak. Arról, hogy mi történt ebben a telefonbeszélgetésben, adtunk ki közleményt. Egyébként meg a megszólítás, az első mondat az egészen bizonyosan nem így hangzott” - jelentette ki Budai Bernadett kormányszóvivő.

4 megjegyzés :

  1. Az idióták netovábbja, hogy az illegitim takony-tákolmányuk mellé merik tenni a REND szót, amikor ezzel a mocsok tákolmánnyal helyettesítik 60 éve az ÉRVÉNYES MAGYAR SZENT KORONA TÖRVÉNYT, ami soha el nem törölhető és örökérvényű, mivel a Teremtőistentől ered.
    Azonkivül, hogy a világon a HIERARCHIA ÉLÉN ÁLL, és EGYEDÜLÁLLÓ TÖRVÉNY, valamint az EGYETLEN, mert ALAPJA :
    ISTEN IGAZSÁGOSSÁGA !
    Amióta a pénzsóvár idióták (istentelenek) terrorizálják Magyarországot, azóta van EX-LEX állapot, azaz törvényenkivüli állapot !

    Tehát azóta van illegitim álhatalom, akiknek fő programjuk KIÍRTANI MINDEN MAGYART, tehát tömeggyilkosok, akiknek sosem évül el ezen aljas bűncselekményük, akikre mind akasztófa vár !

    És ezek idétlenkednek, hogy a betolakodó idegen csőcselék gyilkos-terveit (takony-tákolmányukat) nem tartják be a MAGYAROK, ahol Budaházyt a zsidók örökös bűnbaknak tették meg és akkor rángatnak elő pert vele szemben, amikor meg vannak szorulva.

    Szorulásra HASHAJTÓT kell szedni, de nem itt Magyarországon, hanem a saját hazájukban szarakodhatnak csak !!!

    VálaszTörlés
  2. HURRÁ! Megvan a megoldás! Az IMF hitelt NEM a becsődölt önkormányzatok kapják, NEM az oktatás, NEM az egészségügy, NEM munkahely teremtésre fordítják, egyszóval NEM a társadalomnak szánták, hanem a szeeegény, szeeegény, nyomorúságos, lepusztult, sínylődő BANKOKNAK.
    Ez igen!!! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. "Kiürült két falu kasszája"
    Félő, elindult a lavina.

    VálaszTörlés
  4. A hazugok már hazudni se tudnak ! Minden nap, mindenki leveles ládájában naponta kapja tonna számra a reklámokat, hogy vegyen fel hitelt, mert kedvező, mert ah de jó stb. stb.
    Ha ennyire üresek a bankok, amit csak ellopni lehet, becsődölni nem, akkor mire ez a nagy hitel ajánlgatás.

    Most tele a bank, vagy üres ? És ha üres, miért nem intézkedik az ál-ságos bíróság, hogy ÉLETFOGYTIGLAN üljenek a gazemberek.

    Magyarország kifosztó hazaárulók és a Magyar Törvény szerint minimum HALÁLBÜNTETÉS JÁR ÉRTE !

    Nem kamatoskamattal kell lerendezni ezt a problémát, hanem végrehajtani a TÖRVÉNYT !

    VálaszTörlés