Blogarchívum

2008. november 7., péntek

Jogfenntartás a Nemzetközi Valutaalap Igazgatósága felé



Nemzetközi Valutaalap
Igazgatósága tagjai

szíves figyelmébe
Budapest, 2008. november 05.
A Valutaalap Független Értékelő Irodája útján
feedback@ieo-imf.org
A 2008/11/06-i Igazgatósági ülésre

Excellenciás Hölgyeim és Uraim!
Strauss-Kahn, ügyvezető igazgató úr, 2008. október 28-i, 08/261 számú sajtóközleményben a Magyarországgal megkötni tervezett készenléti keretszerződésre vonatkozóan kiadott nyilatkozatára hivatkozással vagyok kénytelen tájékoztatni Önöket álláspontomról a következők szerint:

Magyarországon folyamatos és mélyülő társadalmi válság van a 2006-os általános választások jól ismert anomáliái, a jelenlegi miniszterelnök és csapata által megelőzően az ország nyilvánosságra hozott gazdasági adataival történő, általa később bevallott manipulációk óta.

A 2008. március 09-i népszavazás megmutatta, hogy a választók a jelenlegi kormány - mellyel a Valutaalap tárgyalásokat folytat - által a korábban a választók felé tett ajánlattal ellentétesen bevezetett intézkedéseket hatálytalanították. A kisebbségi kormány immáron nem bírja az emberek többségének támogatását és csak az alkotmányos garanciák hiánya akadályozza a választókat az Országgyűlés feloszlatásában.

Ebben a kellemetlen helyzetben a feltűnően nagy pénzügyi mentőöv, amelyet a Valutaalap a kormánynak dobni szándékozik nem egyszerűen a nemzeti prosperitás maradékának a megsemmisítését, de tízezrek életének a kifejezett tönkretételét jelenti, amint az a Pénzügyminisztérium weboldalain közzétett rövid közleményből és a 2009. éves költségvetési törvény harmadik verziójának tervezetéből kiderült. Ez ellentétes a Valutaalap létrehozataláról szóló egyezmény I. cikkének (V) bekezdése szerinti célokkal.

Ez a túl nagy segély nem oldja meg az elmulasztott politikai, gazdasági és költségvetési változások problémáját, amely az elmúlt két évtizedben rég esedékessé vált Magyarországon. Ezek a források csak a kisebbségi kormány túlélését tudják szolgálni és feleslegesen túlterhelik a közszolgálatban állókat, a nyugdíjasokat és az adófizetőket.

Bár ez nevetségesen hangzik, jogfenntartással kell élnem; a jogállamhoz méltóan megválasztott új Országgyűlés jóváhagyásának hiányában a magam és nemzetségem részéről nem vállalunk felelősséget semmilyen személyes vagy dologi biztosítékért és nem ismerünk el semmilyen jogátruházást, amelyet a jelen kormány és annak hatóságai vállalnak fel ebben a szerződésben.

Remélem, hogy sikerült Önöket megfelelőképpen tájékoztatnom.

Excellenciás hölgyeim és uraim, kérem, fogadják őszinte nagyrabecsülésem:
Mácsay József

A jelen jogfenntartás az Interneten nyilvánosságra került: www.macsay.hu

5 megjegyzés :

  1. Lehet, hogy tudatlan vagyok, de fogalmam sincs ki Mácsay József, ez az én szégyenem, viszont amit mond az súlyosan igaz. Vajon akiknek címezte hogyan reagáltak?

    VálaszTörlés
  2. Egy fecske nem csinál tavaszt, sajnos...

    Ha egy millió ilyen levelet kapnának, az már elgondolkodtatná őket.

    VálaszTörlés
  3. A sátán fattyakkal levelezni annyi, mint bratyizni velük.
    Nem véletlenül mondta Mindszenty, hogy ezekkel TILOS szóbaállni, mert nincs közös téma velük.
    Aki Istent öl, embert miért ne gyilkolna ? Nekik ez az alaptulajdonságuk.
    Akkor, ki az a hülye, aki úgy tünteti fel a gyilkosokat, mintha emberek lennének? Nyilván ezek az "urazó" meg "tisztelt" kezdetű megszólítással évtizedek óta levelezgetők, ugyanúgy a sátán csapatához tartoznak.
    Normális EMBER nem megy le a pokolba erkölcsről, becsületről, pláne IGAZSÁGRÓL dumcsizni az elátkozott fajjal. Ilyet csak egy hülye csinál.

    VálaszTörlés
  4. Azt nem tudoom, hogy Mácsay József kicsoda, de megalapozott az okfejtése.
    Bayer Zsoltnak inkább szólhatna a véleményed.

    VálaszTörlés