Blogarchívum

2008. november 26., szerda

Apróhírek

Letartóztatott SZDSZ-es - Fidesz: „Egyre jobban értjük Medgyessy mondatait”

 

Hídfoglalás: 30 nap közmunkára ítélték Budaházyt

Közszolgák tízezreit várják a szombati tüntetésre

Diósgyőrben már most mindenkit vár a Mikulás

Szerdán indul útnak a Diósgyőri Mikulásvonat. A feldíszített kisvasút december 16-ig naponta négyszer, összesen 84 alkalommal szállítja az óvodásokat és kisiskolásokat. A végállomás a lillafüredi kisvasút állomása, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

10 megjegyzés :

  1. Budaházy linknél ezt írja ki : Az oldal nem található

    VálaszTörlés
  2. http://lanchidradio.hu/h%C3%ADdfoglal%C3%A1s_30_nap_k%C3%B6zmunk%C3%A1ra_%C3%ADt%C3%A9lt%C3%A9k_budah%C3%A1zyt_20081126


    Hídfoglalás: 30 nap közmunkára ítélték

    Jogerősen 30 nap közmunkára ítélte Budaházy Györgyöt és öt vádlott-társát szerdán a Fővárosi Bíróság az Erzsébet híd 2002. június 4-i blokádja miatt. A bíróság szerint a vádlottak a BKV buszainak akadályozásával elkövették a közérdekű üzem működése megzavarásának kísérletét. A Fővárosi Bíróság így helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú döntését, amely valamennyi vádlottat 30 napi közmunkára ítélte. Budaházy György és társai 2002. június 4-én reggel zárták le az Erzsébet hidat és a 2002-es országgyűlési választásokat követően a szavazatok újraszámlálását követelték. A PKKB Budaházyt és 5 társát első fokon 30-30 napi közmunkára ítélte, de az ítélet ellen az ügyészség, valamint a vádlottak és védőik is fellebbeztek.

    A szerdai tárgyaláson az ügyész azzal érvelt, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága senkit sem jogosít fel bűncselekmény elkövetésére, és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az ügyész azt is kiemelte vádbeszédében, hogy a késedelmes rendőri intézkedés kétségtelenül hozzájárult a közlekedési zavar súlyosabbá válásához.

    Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy védője felmentést kérve azt mondta, hogy számára a PKKB ítéletének indoklása helyenként az 50-es évek joggyakorlatának hangulatát idézi.

    Budaházy György az utolsó szó jogán vérlázító politikai szolgalelkűségnek nevezte azt, hogy az ügyész szabadságvesztés büntetést indítványozott az ügyben.

    Csák Zsolt bíró a másodfokú döntés indoklásakor azt mondta, hogy a rendőrség az Erzsébet hídon történtekkor nem teljesítette megfelelően a kötelességét, és éppen a rendőri késlekedés miatt kellett Budaházy György és társainak tettét kísérletnek minősíteni.

    Az ítélethirdetés végén Morvai Krisztina kezdeményezésére a tárgyalóterem hallgatósága elénekelte a Himnuszt.

    VálaszTörlés
  3. Több esetben is SEMMIS Budaházy ellen indított sábeszdeklis idegen csűrhe (bíróságnak merészelik hazudni magukat) álítélete :

    ad.1. Törvényenkivüli állapotban minden "hivatali" szervezet ILLEGITIM !
    Így a bíróság is !

    ad.2. Totál idióta álbírók keverik készakarva a kifejezéseket ! mert Budaházy maximum közlekedési kihágást követett el, NEM BŰNTÉNYT !!!

    ad.3. A közlekedési kihágás 5 év múlva elévült, tehát már 2007-ben is hangosan röhögött minden jóérzésű ember ezen erőltetett álper ellen.

    ad.4. Budaházynak és minden Magyarnak nem joga, hanem KÖTELESSÉGE FELLÉPNI az idegen csőcselék minden megnyilvánulásával szemben !

    ad.5. Az meg a zsidó csőcselék hátrakötött agyára jellemző, hogy 6 évig gondolkoztak azon, hogy mit lehetne Budaházy ellen felhozni, hogy legalább látszatra úgy tűnjön, hogy ők itt Magyarországon ítéletet mernek hozni.

    Szánalmas, undorító ez a patkánycsűrhe. És minden bűzlik az erőlködésüktől.

    VálaszTörlés
  4. Budaházyt nagyon utálják, az biztos. Igen "sajnálatos", hogy nincs olyan törvénycikkely,amely szerint egy kanál vízbe azonnal belefojtandó.

    VálaszTörlés
  5. "A bíróság szerint a vádlottak a BKV buszainak akadályozásával elkövették a közérdekű üzem működése megzavarásának kísérletét."
    Érdekelne, hogy a taxis blokád mindezek alapján mi volt? Mert, hogy nemcsak "kísérlet", az egyszer fix.És nemcsak a BKV buszai nem közlekedtek akkor. SEMMI nem közlekedett, úgy rémlik.
    Azt kell mondanom, hogy elqrónak igaza van: ez egy qrvaország. Amíg ilyen sz*rháziak mondanak ítéletet, bírónak nevezik magukat, addig az.
    Undorító, vérlázító, mi folyik itt.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem azért utálják Budaházyt, mert van bátorsága tenni és csak nehezen találnak "fogást" rajta.

    VálaszTörlés
  7. Halászb, szerintem is így van. Érdekes reakciókat lehet hallani ebben a tárgykörben. Egyszerre van jelen a gyanakvás és a naivitás. Egyrészt, könnyen neveznek valakit provokátornak, ha erélyesebb a fellépése, másrészt, aki szép törvénytisztelő módon aláírogatja a nevét és személyi adatait egy tiltakozó íven, az meg a birka.
    Na, most akkor mi legyen?

    VálaszTörlés
  8. Úgy érted, hogy aki aláírja a petíciókat, stb azt csak egyszerűen birkának nevezik? Ki volt az a mocsok???:-)

    VálaszTörlés
  9. Nem a multin történt. Az a baj, hogy még van is benne igazság, mert az aláírások szépen, önkéntesen besétálnak a belügyi nyilvántartásba.

    VálaszTörlés
  10. Remélem, hogy nem így van.
    Aláírások nélkül még mindig fizetnénk a vizit díjat.
    De tegyük hozzá: fletó ellen a leghatásosabbak a saját eszközei lennének.

    VálaszTörlés