Blogarchívum

2008. október 9., csütörtök

Az Ereklyés Országzászló helyzete - Sajtótájékoztató Rogán bontási kísérletéről



„Ez itt az Ereklyés Országzászló. Szétdarabolva, kifosztva, lerongyolódva, akárcsak Magyarország.”
Az Ereklyés Országzászlót visszakövetelő nemzeti lobogós piramis bontási kísérletéről 2008. október 8-án, szerdán 11.00 órától tartott sajtótájékoztatót Budapesten a Szabadság téren Rácz Sándor, az MVSZ tiszteletbeli elnöke és Okos Márton, az Ereklyés Országzászló mozgalom felelőse.

A Magyarok Világszövetsége tisztségviselői tájékoztattak Rogán Antal bontási kísérletéről, amelyet magyar hazafiaknak sikerült megakadályozniuk 2008. október 4-én hajnalban.

A törvénytelenül lerombolt Ereklyés Országzászló visszaállításáért már nem csak az országkáromló Gyurcsány-kormánnyal kell megküzdeni, hanem a magát jobboldalinak nevező Rogán-féle belvárosi vezetéssel is.

Miután hivatalos megállapítást nyert, hogy 1945-ben törvénytelenül bontották le az Ereklyés Országzászlót, a Magyarok Világszövetsége 2007. február 6-án a Szabadság téren megjelölte annak helyét egy nemzeti lobogóval. Ugyanakkor hivatalos felkéréssel fordult Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármesterhez, hogy haladéktalanul állítsák helyre a törvényességet a törvénytelenül lebontott Ereklyés Országzászló felállításával Történt mindez az átellenben álló szovjet emlékmű eltávolítása érdekében kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtés keretében.

2007. június 30-án, a Magyar Szabadság Napján az MVSZ önerőből visszaállította a Szabadság téren a törvényességet. A lebontott Ereklyés Országzászló helyén, egy 6x6 méteres alapterületű, 4 méter magas piramis középpontjában, 10 méter magas árbocrúdon elhelyezte a magyar nemzeti lobogót, az Árpád-házi lobogót és az MVSZ zászlaját. A piramist ponyvával borította, amelyen korabeli fényképekkel, magyar és angol nyelvű szövegekkel tájékoztatta a járókelőket az Ereklyés Országzászló törvénytelen elbontásának körülményeiről és a visszaállítása iránti igényről.

Bár az MVSZ felkérésére Rogán Antal mind a mai napig nem válaszolt, közvetett úton jelezte, hogy a visszaállított Országzászló-jelt próbatételnek tekinti, és amennyiben a kerület lakói pozitív fogadtatásban részesítenék, úgy kész volna az eredeti Ereklyés Országzászlót visszaállítani.

Egy év elteltével, 2008. július 31-én a Magyarok Világszövetsége „Tiltakozás a törvénytelenség ellen” címmel folyamatos tüntetést jelentett be a Szabadság térre. A tüntetés időtartama 2008. augusztus 4. – 2008. november 4.

A közszolgálati televízió tőszomszédságában 2008. október 8-án megtartott sajtótájékoztatón sem az MTV, sem a Magyar Távirati Iroda, sem egyetlen magyarországi sajtóorgánum tudósítója nem jelent meg.

Budapest, 2008. október 8.
MVSZ Sajtószolgálat

 A Szabadság tér régen volt szobrai  fényképeken.

11 megjegyzés :

  1. rogán bármit is mond, már tudjuk, hogy csak egy mocskos globalista zsidrák! Ha a Fidesz hagyja őt ebben az irányban tevékenykedni, akkor a Fideszre is vonatkozik a jellemzés. A kőtömböt pedig úgyis leromboljuk!

    VálaszTörlés
  2. Hej, ha én is, én is Köztetek lehetnék...!
    Budaházy ötlete, a csillagot a Dunába hajítani, hát az nagyon tetszett.
    Rogán annyi kárt okozott a FIDESZ-nek, hogy az a Deutsch-éval vetekszik.

    VálaszTörlés
  3. Tamás:Picit szolídabban.....azért félre az agarakkal-:(Tudod:A cigány is azért cigány mert cigányként él..........és akkor leszz majd roma ha betud állni a sorba és ugyan olyan értékeket képvisel,hordoz, mint a magyar emberek nagyrésze..

    VálaszTörlés
  4. Csaby! Ne vedd ezt magadra, nem neked szól. Én csupán már elfogadtam azt, amit sokáig nem akartam tudomásul venni. Nálad is eljöhet még az a pont. Egyébként várom az ellenérveket.

    VálaszTörlés
  5. Nem is tudom....Néha olyan érzésem van"nem csak néha"hogy nehéz nektek megfelelni....mindenhol csask a zsidózás,a komcsizás,a cigányozás,az árulózás,és a hazaárulózás...A tököm tele van már ezzel..Hozzá teszem nekem sem cimborám egyik sem.De napi 100 oldalon olvasok hasonló sorokat......És az a borzasztó hogy aki nem kapta még meg ezt a jelzőt, az is várhatja előbb vagy utóbb.Rövidesen már értelmes ember nem is lesz az országunkban a vélemények szerint.....És ez a szomorú.......Nem szeretnék ellenérvelni különösebben......de borzalmas hogy mindenki ellenség lesz rövidesen......Nem szeretnék ilyen országot......És ilyen Nemzetet sem szeretnék!Tisztelettel.Csaby.

    VálaszTörlés
  6. Ne vegye magára senki, akit ez nem illet.
    Szerintem az általános szikozódásnak az az oka, hogy nincsenek az igazi bűnösök nevükön nevezve és nem kaptak felelősségre vonást.
    Megszemélyesítve őket, a többi megszabadulhatna ettől a tehertől. Csak hát ... kis túlzással, egyelőre csak a bolti tolvajokat ítélik el.

    VálaszTörlés
  7. Aki tudja hová húz a szívem az tudja,az oldalam tartalma mindent elárul.Sosem rejtettem véka alá!
    Pontosan olyan országot képzelek el mint sokan.De nem mocskolódom percenként,naponta embereken,hülyézek le nap mint nap mindenkit...Mert tudom ez soha nem fogja előrevinni a mi országunkat......Nálad is eljöhet még
    az a pont,hogy ezt belátod!..Üdv.Csaby

    VálaszTörlés
  8. Csaby, ezt én belátom.
    A jelenséget magyarázom az emberek általános türelmetlenségével, és sértett igazságérzetükkel.
    Írtam már, hogy a Fidesz, mint gyűjtőpárt, kénytelen-kelletlen több, meglehetősen különböző habitusú és világnézetű tagot kell magába foglaljon. Nem csupa Orbán Viktorból,vagy nem csupa Rogán Antalból áll. Sokféle.

    VálaszTörlés
  9. Én abban bízom hogy egyszer talán felnőnek az emberek ahhoz hogy a szekeret teljes mellszélességgel tudjuk húzni EGY IRÁNYBA ,és nem három felé.Jó lenne egyszer HINNI hogy ez sikerülni is fog....de ezért igen is TENNI kell sokat.Nagyon sokat!És a szájkarate nem oldja meg ezt a problémát,ebben biztos vagyok.

    VálaszTörlés
  10. Milyen igazatok van. Az emberek már annyira türelmük végén járnak, hogy pöccintésre indulnak. Ólevendula véleményével nagyon azonosulni tudok, amíg nincsenek megszemélyesítve a bűnösök, és nincsenek számon kérve, addig nincs megnyugvás. Állítom, hogy minden oldalon vannak olyan emberek, akik ugyanazt akarják mint mi. Valamiért mégsem tudunk egy ugyanazon cél érdekében összeszerveződni. De hogy ez megtörténjen, azt hiszem egy nagy katarzis kell. Aki nem bírja magában tartani amit gondol, azt sem kell elítélni. Engem is neveztek már zsidóbérencnek ezeken az oldalakon, szóra sem méltattam. De az sincs kizárva, hogy máshol, hasonló megjegyzésre, vagy akár ennél enyhébbre kiborul nálam is a bili. Mi itt tudjuk megbeszélni a világ dolgait egymással, és mit mondjak, egyáltalán nem virágos táj a kép.

    VálaszTörlés
  11. Kedves csaby! Nagyon távol álljon tőlem, hogy téged szekálni akarjalak, de gondolatom azért van.
    Felejtsd el a "jobb" és a "bal" oldalt végre. Ezeket csak a hatalom szajkózza. Célegyenesbe fordultunk, és ahagyan a barikad.hu-n mondják, el kell döntened, hova is tartozol, mert immár csak két kategória létezik: a nemzeti, és az ez ellenes, vagyis a globalista. A szépemlékű baloldalról immár szinte mindenki belátta, hogy nemzetellenes a "bal" politikája. Már csak ezen az oldalon kellene belátni. És ha ez megtörtént, akkor mindjárt meglátja az ember azokat is, akik csak megélhetési politikusok, mert bárnmi áron csak a jövedelmük megtartása a céljuk.

    VálaszTörlés