Blogarchívum

2008. szeptember 8., hétfő

Vegyen kastélyt ezer forintért!

Leszakadt tető, korhadó gerendák, összefirkált, megdőlt falak, betört ablakok, gaztenger - ez a látvány fogadja azokat, akik az egykor jobb napokat látott gerlai Wenckheim-kastély környékére tévednek. A békéscsabai önkormányzat öt éve jelképes áron, ezer forintért adta el egy vállalkozásnak.

A cég vállalta, hogy a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően újítja fel a Wenckheimek idején lakókastélyként használt birtokot. Öt év alatt azonban egyetlen kapavágás sem történt, a műemlék épület egyes részei mára menthetetlenek. A tulajdonjog most visszaszállt a városra, így a gerlai kastély ismét eladó. Az önkormányzat újra ezer forintot kér a birtokért, de az önkormányzat most szigorúbban ellenőrzi majd, hogy az új tulajdonos helyreállítsa, és munkahelyteremtő beruházást végezzen a kastélyban - írja a lap.

(FH) (Lánchíd Rádió)

2 megjegyzés :

  1. Sajnos a második körben sem fogom megvenni, mert nincs miből felújítani, helyreállítani, de a feladatot izgalmasnak tartom. ÍNagyon tudnék élvezni egy ilyen elfoglaltságot.

    VálaszTörlés
  2. Ismerős történet. Kerületünkben is évek óta pusztult egy kastély, mígnem meg vette egy vállalkozó, aki hasonló szorgalommal újitgatta. Most került vissza az önkormányzat tulajdonába. Valami munka elkezdődött, de a vagyoni helyzetet ismerve, még biztos kell várni néhány évet, hogy ismét teljes pompájában díszelegjen. És még hány ilyen van kis országunkban..
    "Ha én gazdag lennék..."

    VálaszTörlés