Blogarchívum

2008. szeptember 29., hétfő

Részletek Kiszely István: A magyar pörköltet evett, amikor az európai még köleskását

A teljes dokumentum itt olvasható: http://hungaricum.multiply.com/journal/item/45/45

"Kiszely István jeles magyarságkutató volt az Erdélyi Napló-esték sorozat árpilisi meghívottja. A nagy közönségsikernek örvendő előadás szerkesztett, rövidített változatát olvashatják lapunk összeállításában."

 "...Elolvasom a négyszázhatvan éves tankönyveket, és a következő áll bennük: a magyarság három hullámban jött be a Kárpát-medencébe. 361-ben mint hunok, 568-ban mint avarok, és 895. május 10-én mint Árpád népe. Akikhez 1235-ben hozzáköltöznek a jászok 1243-ban, és `46-ban a kis és nagykunok. A magyarságot a hunoktól a kunokig számítjuk. Ebből ki szokták emelni Árpád népének a vonulását és a vonulási területét. Ez a magyar őstörténet. A hunoktól a kunokig ez a népesség belső Ázsiából hozta magával kultúráját, nyelvét..."

"...Mit tartottak a székelyek magukról? Csaba királyfi népe! Most végeztük el a nagy mitokondriális DNS vizsgálatot egymillió négyszázezer emberen. Kiderült: a székelyek Attila hunjainak az utódai. Rajta van a világhálón, el lehet olvasni! Csak amíg a finnek átírták a tankönyveiket, nekünk a Science-t és a Nature-t, azaz a világ legjelentősebb tudományos folyóiratait leszedték a könyvtárpolcokról, nehogy megtudjunk belőlük egyet s mást. Nem én tettem a világhálóra a mitokondriális eredményeket, hogy a magyarságnak genetikailag semmi köze a finnugorokhoz, hogy genetikailag legközelebbi rokonaink a belső-ázsiai török népek..."

"...Egy ismerős katonatiszt, amikor hazajött, azzal fogadott: most volt kinn New Yorkban és hozott egy könyvet. A könyv címe: Attila, hun király uralkodásának a titka. Odaát kötelező tankönyv a katonatiszteknek és a közgazdasági hallgatóknak. Sikerkönyv, hárommillió példányban kelt el. Előszavában a mostani elnök Bush, Bill Clinton, a Chrysler gyár, a Ford gyár igazgatói, a szenátorok beírták, hogy ennek a szellemében uralkodtam, vezettem, ahogyan Attila hun király uralkodott. Megjelent a U.S. News-nak egy különszáma a világ tíz legnagyobb uralkodójáról: az időszámítás utáni századokból csak Nagy Károly és Attila szerepel. Nálunk azt tanítják, hogy Attila csatát vesztett. Soha nem vesztett csatát Catalaunumnál! Azt mondta Aëtiusnak, a lovastiszt barátjának (mert Attila Aquileiában és Rómában nevelkedett), hogy: ?te is vesztenél tizenkétezer embert, én is vesztenék. Ne ütközzünk meg!? És nem azért nem támadta és nem égette fel Rómát, mert félt a pestistől, hanem mert "te jöttél ki, Róma püspöke, aki apám lehetnél, és te kértél engem." Az első évezred legnagyobb embere volt. Nem kenetteljes imakönyvet. Pont olyant, hogy befér a mellény bal zsebébe..."

"...Nos: találtak Iszpahánban egy ötödik századi hun-örmény szótárt és nyelvkönyvet. Ennek van egy hatodik századi másolata, a szerzetesek lemásolták Jerevánban és van egy kilencedik századi török fordítása.

Egy másik barátom, Detre Csaba húsz évig dolgozott Iránban, Perzsiában. Csaba nem a piacra járt, és nem a nőket hajtotta, hanem beült a pravoszláv könyvtárba és kiírta a hun?örmény szótárt. Benne van a teljes magyar nyelvtan, és benne van a teljes magyar szókincs, a 2500 alapvető szavunk. Ugye, 163 finnugor szavunk van és 2700 török szavunk. Ebből két évvel ezlőtt Csomakőrösön megjelentettek néhány oldalt az őstörténeti napok keretében.

Na, ott vagyunk a Kaukázus közepében, bekerülünk Európa látókörébe, mert Arménia és Grúzia már nagy európai királyság. De mivel nem tudunk a három nagy, örmény, grúz és azeri birodalom miatt tovább sokasodni, fölmegyünk Magna Hungaria területére. Ahonnan a monarchikus őstörténet indítja az őstörténetet. Ötven évet tartózkodunk ezen a területen. Ekkor vettük át ezt a százhatvanhárom finnugor szót..."

7 megjegyzés :

  1. Az idei könyvvásáron volt szerencsém Vele és Feleségével, Hankó Ildikóval Petöfi földi maradványainak kutatásáról pár szót váltani. Várom a legújabb híreket, történt-e elörelépés DNS-kutatási ügyben. Tudtok valamit ?

    VálaszTörlés
  2. Egy ettől független közép-ázsiai kutatás, Bíró András Zsolt és több kutató eredményei alapján is igazolódott, hogy pl. a kazakisztáni, Torgajban élő madjar törzs genetikailag a Kárpát-medencében élő magyarokhoz áll a legközelebb. (Lásd: http://www.kurultaj.hu)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Neked, Ólevendula, engem Petöfi DNS-azonosítása most azért érdekelne, mert ha Kiszelly profeszor állítása beigazolódik - képzeljétek, maga a Magyar Tudományos Akadémia küldöttei akadályozták kinti munkájában - akkkor nemzeti költönk hazakerül, magyar földbe temetjük. El tudjátok Ti képzelni ennek a temetésnek a nemzeti oldal megerösödésére kifejtett hatását és jelentöségét ? Tömegek lesznek ott.
    A tömegeket pedig az elnyomó hatalom sosem szereti.

    VálaszTörlés
  4. Áááááá! Petőfi temetését nem sajátíthatjuk ki. Azon ott lenne a másik oldal is.

    VálaszTörlés
  5. Ebbol ki van hagyva nehany teny. A Jaszok mar itt voltak Pannoniaban mikor a Romaiak, magyar honfoglalas haromszor? Most mar azt mutatjak a legujabb kutatasok, hogy oda vissza ingazott nagy resze oseinknek a Karpat medence es Kelet Azsia kozt, mig maradtak is mindig olyanok kik nem vettek reszt a nomad elet stilusban. A Magyarsagot pedig nem csak a Kunokig lehet szamitani (ez kesz badarsag lenne, nem lennek itt, ha ez igy lenne) . Vegul a Finn-Ugor szavak pont alap szavak, ugyhogy a legregebbi szavaink, nem egyaltalan nem joveveny szavak.
    Kez, lab, szem, fej, stb. testreszek, szamok, alat nevek, ezek eredeti szavak az tuti. Ilyen elfogultan beszelni a Finn-Ugor elmelettel szemben olyannira hibas mint mikor a Finn-Ugoristak ugyan ilyen elfogultan predikalnak a Torok, a Kelet Azsiai, es a Sumer elmeletekkel szemben. Az igazsag az, hogy egyik se zarja ki a masikat, sot a Finn-Ugor is benne van az Ural-Altai nepcsoportokban, ha vissza megyunk elegge csak valahol idovel levaltak. Szetszeledtek a torzsek, de ettol meg egy nagy eredeti torzsbol szarmazunk a Magari (megyeri) s Kabar torzsek oldalan. (Oldalan, mert mi modern Magyarok mar osszekeveredtunk persze Germanokkal, Szlavokkal, Latinokkal, stb., szinte minden Europai nemzettel ami letezik. Es Azsiaban meg keveredtunk vmennyire nem csak tobb Torok, Perzsa, s mas egyeb Kozep Azsiai neppel, hanem nehany Kelet Asiai neppel is. Csak meg kell nezni egy telefon konyvet. Eurazsia minden reszerol talalni benni neveket, s nem keveset, ugyhogy nem mostani betelepedokrol van szo.

    VálaszTörlés
  6. A finnugorral közös szavak szerintem nem a közös nyelvből, vagy származásból erednek, hanem az egymással való kereskedés eredménye. Létrejött egy olyan szóhasználat, mint a pidgin-angol - ha jól mondom. Ez azonban nem jelent rokonságot.
    Az északi vidék finn lakóit rendkívül tisztelem, kedvelem, nem áll szándékomban "elhatárolódni" tőlük, mert nincs rá indítékom, de nyelvtani és külső megjelenési jegyek alapján én kételkedem bármi rokonságban.

    VálaszTörlés
  7. S még, ha ismernétek a kamionosok nyelvezetét!!! Az aztán kutyulék. Abban minden van, és mindenki meg is érti. Ez a jó benne.

    VálaszTörlés