Blogarchívum

2008. július 24., csütörtök

Magyarok VII. Világkongresszusa

 

Hírek

2008.07.17.

A Fordulat címmel rendezi meg a Magyarok Világszövetsége 2008. augusztus 16 – 20. között a Magyarok VII. Világkongresszusát - jelentette be Patrubány Miklós, a Világszövetség elnöke a Magyarok Házában csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón.

 

Az alapításának 70. évfordulóját ünneplő szövetség gazdag tematikájú konferenciasorozattal készül a kongresszusra. A legnagyobb érdeklődés a második alkalommal megrendezendő Magyarság és a Kelet őstörténeti konferenciát kíséri, amely négy szekcióban foglalkozik a magyarság és a keleti sztyeppei népek kapcsolódását vizsgáló kutatások új eredményeivel.

 

A Szent Koronát és a történelmi magyar alkotmányt, valamint Magyarország XX. századi kifosztását témául választó szimpóziumok méltán mondhatók nemzetstratégiai jelentőségűeknek. A program kiemelten foglalkozik Trianon újraértékelésével és az elcsatolt nemzetrészek sorsával.

A sort az Államiság nélküli népek és nemzetek az Európai Unióban, A finnugrizmus tudós áldozatainak rehabilitálása, a Herder-i jóslat valódiságának fölülvizsgálata, a Gróf Teleki Pál miniszterelnök halála konferenciák egészítik ki.

A központi programsorozatot számtalan társrendezvény gazdagítja, többek között Kunszentmiklóson, Balatongyörökön és Kolozsvárott. Az Ópusztaszeren lévő Nemzeti Történelmi Emlékparkban emlékfát ültetnek azoknak a személyeknek a tiszteletére, akik a nemzet ügyét szolgálva kiérdemelték a Magyarok Világszövetségének legnagyobb kitüntetését, a Magyar Nemzetért ezüst és aranyérmet.

 Az ünnepi rendezvénysorozat címében hordozza célkitűzését: súlyos válságban lévő hazánknak megújulásra, szellemi és erkölcsi fordulatra van szüksége. A világ minden magyar közösségének képviseletében érkező ezer küldött e cél jegyében fog munkálkodni. Bencsik László

Forrás: http://fusz.hu/node/8820

12 megjegyzés :

  1. Mitől MAGYAR a "Magyarok" világszövetsége ?

    --amikor alig van Magyar a tagságban,
    --amikor a legfontosabb kérdéssel, a Szent Korona Törvény érvényességével, nem foglalkozik megoldásilag, csupán időnként megemlítik,
    --amikor Patrubány törvénytisztelőnek mondja magát, de a sztálini tákolmányt tartja törvénynek,
    --amikor tönkretette az Árpádhír Tv-t,
    --amikor Törvénytelenül szavaztatta meg az idegen csőcselékkel a határon kivül rekedt Magyarság állampolgári jogait, holott azt a Magyar Törvény biztosítja minden Magyarnak és nem a szavazósdizás dönti el,
    --és lehetne sorolni a többi álcselekedetet, ami sehová se vezetett.

    VálaszTörlés
  2. Ha valakinek nem tetszik, alakítson másikat. Hasonló történt a környező országok magyarságának képviselete terén is, Kárpátalja, Vajdaság, Erdély, Felvidék. A széthúzás hasznot nem, ám megosztást hozott.

    VálaszTörlés
  3. Teleki Pál hozta létre a MAGYAROKNAK !!! Addig, míg ugyanazon nevet használja Patrubány, addíg ugyanabban a szellemben kell működnie.
    Ez nem úgy működik, hogyha nem tetszik, csináljanak másikat.
    Ha Patrubány nem a MAGYAROK érdekét képviseli, akkor neki kell csinálnia más néven egy hablaty - szervezetet, nem pedig egy jól bejáratott MAGYAR-szellemiségű szervezet mögé bújva, a magánakcióit előadni. Ez hamisítás és lejáratás a javából, aminek meg is van az eredménytelensége.

    VálaszTörlés
  4. Tudtommal az MVSZ egy demokratikus szervezet. Ha Patrubányt választották meg, biztosan tudják miért. Ezért akinek nem tetszik, az csináljon egy ellenszervezetet. Nem elég megosztott még a magyar.

    VálaszTörlés
  5. Az MVSZ egy MAGYAR hagyományt képviselő szervezet, aminek semmi köze az idegen tagokból álló szavazgatásaihoz. Az alapszabálytól, amit Teleki Pál határozott meg, nem lehet demokratikus bohóckodással eltérni. Az eredeti létrehozó akaratát kell tiszteletben tartani amíg ezt a nevet használják.
    A MAGYAR meg nincs megosztva, akkor se, ha reggeltől-estig ezt súlykolja a nemzetközi csőcselék !

    VálaszTörlés
  6. Nos, Halász úr tudomására szeretnék néhány fontos dolgot hozni.
    Egy: a jelenlegi MVSZ vezetés követi a korábbi Csoóri-féle vezetés bűnös és csalásokon alapuló munkáját.
    Kettő: az MVSZ egy kulturális szervezet, politikai erőként semmit sem tehet, de úgy tesz mintha tenne, de ezt is csak a pénzszerzés miatt teszik. Főleg az amerikás magyarok dollárjai után csorog a nyáluk, hogy aztán kiadhasssák a Honlevél című üres és hamis propagandalapjukat.
    Három: az MVSZ nem tűri a véleményeket, ugyanúgy ahogy a bolsevisták sem. Mindenkit üldöznek, aki a magyar akarat vagy érdekek mellett szólítja fel őket.
    Négy: az a Patrubány rugta ki a Magyar Ház vezetőjét, aki a Jud Süss című történelmi filmet szerette volna a közönségnek bemutatni.
    Öt: A Magyarok Házába mindenféle zsidó bohócokat, provokátorokat beengednek (Fábry, Morvai, stb.) tarthatnak előadásokat, de magyarok nem.
    Egyelőre ennyi, pedig vég nélkül lehetne sorolni a bűnszervezet dolgait.

    VálaszTörlés
  7. Amennyit ebből én tudok:
    1. Augusztusban lesz az elnökválasztás - a kimenetetlét majd meglátjuk.
    2. Valóban, miért is megközelítehetetlen az MVSZ elnöke?
    3. Tényleg, miért is hagyták tönkremenni az Árpádhír TV-t, amikor ennek működtetésére volt kinevezett személy, mégsem "ért rá" törődni vele.
    4. Nem tudom, nem tudhatom, mindenki "igaz barát"-e a környezetében.
    5. Miért mondta azt többek között nekem is az MVSZ népszavazását támogató, abban ügyintézést vállaló Herpai úr (ha jól emlékszem a nevére), hogy már bőven elég szavazatszámláló jelentkezett a bizottságba, amikor végső soron nem jutott minden bizottságba küldött azon a bizonyos "fekete december 5-én". ??
    6. Végső soron, ha az MVSZ megszűnik létezni, vagy nem lesz megfelelő személy annak vezetésére a jövőben - nem csináltunk mást, mint kidobtuk az evezőket a csónakból.
    7. Csoóriék már 1-2 évvel ezelőtt tervezték egy "ellen-mvsz" létrehozását, Szily Katalin támogatásával. Ennek üdvösségében eleve kételkedem.
    Tömören szólva: a jelenlegi információim alapján a mostani álláspontom hát... mondjuk ... kissé ambvivalens... :-(
    Nem tudom, mi fortyog a szövetségen belül, de az MVSZ közleményét az alábbi pozitívumok miatt tettem közzé:

    - Magyarság és a Kelet őstörténeti konferenciát kíséri, amely négy szekcióban foglalkozik a magyarság és a keleti sztyeppei népek kapcsolódását vizsgáló kutatások új eredményeivel.
    - A Szent Koronát és a történelmi magyar alkotmányt...
    - Trianon újraértékelésével és az elcsatolt nemzetrészek sorsa...
    - Herder-i jóslat valódiságának fölülvizsgálata,és Gróf Teleki Pál miniszterelnök halála....
    - Az Ópusztaszeren lévő Nemzeti Történelmi Emlékparkban emlékfát ültetnek azoknak a személyeknek a tiszteletére, akik a nemzet ügyét szolgálva kiérdemelték...
    - hazánknak megújulásra, szellemi és erkölcsi fordulatra van szüksége. A világ minden magyar közösségének képviseletében érkező ezer küldött e cél jegyében fog munkálkodni.

    Nosza, lássuk, hogyan valósul meg!

    VálaszTörlés
  8. A Patrubány csinált ellen-szervezetet az eredeti MVSZ-ből !
    Se Magyarok nincsenek benne (1-2 kivétellel),
    se Magyar ügyeket nem képvisel,
    se nem tartja be a Magyar Törvényt !
    Akkor mit képvisel ?

    A "demokratikus" marhasághoz meg csak annyit, ha a banda azt határozza "demokratikusan", hogy kóser-pálinkát forgalmaz holnaptól, akkor is az MVSZ pajzs mögé bújna ?

    VálaszTörlés
  9. Halász úr rosszul tudja, az MVSZ egy közönséges zsidóbérenc szervezet.

    VálaszTörlés
  10. Vannak akik talán emlékeznek rá. Én igen. 2006-ban amikor folytak a Kossuth-téri tüntetések, akkor az Árpádhír-TV közvetítette és akkor Patrubány megigérte a tömeg előtt, hogy támogatja a tüntetőket. Ő volt az első aki ezt megszegte és utána a tévéjét is lezüllesztette majd megszüntette. Amikor az Astória előtt lőtték a tömeget, akkor nem adott a tévéjük semmit ebből. A TV nem pénznek a kérdése. Ez biztos. És miért kell 100 millió FT-ból kongresszust csinálni? Ő mondta ezt az összeget a rádióban. Ebből a pénzből már két tévét is lehetne csinálni.

    VálaszTörlés
  11. Valami közvetítés volt ebből, csak én a magam részéről nagy feketeséget láttam csupán az esti felvételekből, és a lármát lehetett hallani. Az archiv felvételek között létezett, de amióta a szerver is leállt, legföljebb a riportok akkori készítői tudnának támpontot adni.

    VálaszTörlés
  12. " ... a tévéjét is lezüllesztette majd megszüntette"

    ehhez csak annyit, ha még csak a sajátjával tette volna, de nem is volt semmi tulajdonjoga abban a tv-ben ! Más pénzén, más tv-jét járatta le, miközben csak a tulajok nem szólhattak bele. A tv alapítói esküvel fogadták, hogy a legjobb tudásukkal a Magyarság ügyét szolgálják a TV-n keresztül, amit Patrubány teljesen figyelmenkivül hagyott, senki engedélyét nem kérve, hogy "játszhassa istent".

    VálaszTörlés