Blogarchívum

2008. április 19., szombat

Némaságra ítélve?

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A délvidéki Magyar Polgári Szövetség közleménye mindenki számára szerte a nagyvilágban

ELVISELHETETLENNÉ VÁLT A MAGYAR SZÓ MÉDIABLOKÁDJA

Az MPSZ az egyetlen létező vajdasági magyar párt, amely nem valamely nagy összeveszésnek, szétesésnek, hisztériának a terméke, hanem valóban alulról építkező, annak minden nehézségével megküzdő szervezet. Nem adtuk el a lelkünket sem pénzért, sem másért.

A Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) programjának egyik legfontosabb kitétele az anarchia elleni harc. Meggyőződésünk, hogy a rend visszaállítása állhatja útját a kisebbségben élő magyarok elpusztítására szőtt ördögi tervek véghezvitelének. A világ megalkotta a szabadság, a méltányosság törvényeit és szabályait, de azokat nem tartják be a hatalom birtokosai. A saját bőrünkön tapasztaljuk, mekkora szükség lenne a sajtószabadságra, a jogok tiszteletbentartására, a tisztességes tájékoztatásra, amit nem képviselhet olyan napilap, amely a már évek óta törvénytelenül működő Magyar Nemzeti Tanács parancsuralma alatt működik, azaz Józsa Lászlón - a VMSZ oszlopos tagján - keresztül Pásztor István kezében van.

Ismerjük az ördögi anarchia íratlan törvényét, miszerint egyetlen pártnak sem szabad vitába keverednie a sajtóhatalommal, mert a médiaterror bárkit elpusztíthat. Ugyanakkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha ezen túl a Vajdaság egyetlen magyarnyelvű napilapja szót sem ejt a Magyar Polgári Szövetségrő, vagy kiforgatja a szavainkat és csak az ellenünk acsarkodók, hazudozók véleményét közli, akkor legfeljebb marad minden a régiben.

Május 11-én választások lesznek Szerbiában, nem hallgathatunk tovább! Nem kérünk többet, mint ami méltányossan megillet bennünket. A Magyar Szó azonban a választások meghirdetése, és a valós kampány beindulása óta szinte teljesen kizárta az MPSZ-t az újságból, miközben a Magyar Koalícióról - amely valójában "egypárti", hiszen identikus a VMSZ-szel - naponta
terjedelmes, fényképes cikkekben számol be.

Közleményeinket megnyirbálják, a mondanivalónkat elferdítik, de leginkább úgy tesznek, mintha az MPSZ nem is létezne, annak ellenére, hogy Szabadkától majdnem egészen Újvidékig jelen vagyunk, és napról napra gyarapodunk.

A Magyar Szó viselkedésének tipikus példja az a nyúlfaroknyi beszámoló, amely az MPSZ kampánynyitó sajtótájékoztatójáról készült, amelyen alapelveinkről, valamint a programunk egyes részleteiről számoltunk be. A sajtót a szabad ég alatt, a zentai Tisza-parton berendezett "MPSZ irodába" hívtuk, azzal a párhuzamos üzenettel, hogy a zentai VMSZ-ből, G17 pluszból és Vajdasági Pártból (a két utóbbi szerb párt) álló hatalmi koalíció diktatórisztikus módon megváltoztatta az illetékes képviselő-testületi bizottság döntését, és elvette az MPSZ-től - a második legerősebb helyi párttól - az őt megillető irodahelyiséget, ám ugyanakkor egy egész sarokházat adományozott a Seseljféle Szerbiai Radikális Párt helyi szervezetének, amely mindössze egyetlen mandátummal bír.

A Magyar Szó - természetesen fénykép nélüli - beszámolójából minderről annyit tudhatott meg az olvasó, hogy az MPSZ sérelmezi, amiért nem teremtettek számára irodahelyiséget. Egyéb mondanivalónkról pedig egy szó sem került a közvélemény elé tárni a napilapon keresztül. Nem sikerült a lapon keresztül kommunikálni azt sem, hogy Pásztor István nem merte elfogadni a nyilvános vitára való kihívásunkat, hogy miért nincsen teljes négypárti koalíció, mint ahogyan azt sem, hogy meglátásunk az MPSZ kizárásának egyik legkomolyabb oka az a készülődés, miszerint Pásztor a szerb nemzeti radikális oldal győzelmében érdekelt, hogy az MPSZ jelöltet állított a többségi tartományi szinten, hogy Adán és Zentán az MPSZ elsöprő vereséget mért a "hatalmas" VMSZ-re az aláírásgyűjtési versenyben stb..

Az MPSZ mindezek után, különös tekintettel a saját programjára, elképzelhetőnek tartja azt is, hogy törvényes feljelentést tesz a Magyar Szó ellen és ezúton szerez érvényt a jogainak.

Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése